Αρχική

Συνέντευξη του Νίκου Ματούλα του Μακεδονικού Κοζάνης, στον Κώστα Νικολαΐδη

Αισιόδοξος για την πορεία του Μακεδονικού Κοζάνης παραμένει ο Ματούλας
Ο πρώτος σκόρερ του Μακεδονικού Κοζάνης, Νίκος Ματούλας , μιλά για την ομάδα και το πρωτάθλημα   
 «Βρήκαμε πλέον τον καλό μας εαυτό»
 Η φετινή πορεία του Μακεδονικού Κοζάνης στην Α΄ κατηγορία παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες. Με 6 βαθμούς στα πρώτα 9 παιχνίδια, τα «μαύρα σύννεφα» είχαν πυκνώσει ανησυχητικά, ωστόσο με ντεμαράζ διαρκείας (αήττητος, 14 βαθμοί σε 6 ματς), δείχνει πλέον άλλο αγωνιστικό «πρόσωπο» και δικαιούται να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Επίσης, διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.


Εξαιρετική χρονιά κάνει μέχρι στιγμής ο Νίκος Ματούλας, ο πρώτος σκόρερ του Μακεδονικού Κοζάνης. Η συμβολή του έχει να κάνει όχι μόνο με τα 9 τέρματα που έχει σημειώσει, αλλά και με την οργάνωση του παιχνιδιού, όπως και τη βοήθεια που προσφέρει στους νεαρότερους συμπαίκτες του. Κοζανίτης στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 23/7/1989 και άρχισε ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Μακεδονικού, έπειτα στη μεγάλη ομάδα και ακολούθως στην Κοζάνη για 2 χρόνια (στη Δ΄ εθνική). Στη συνέχεια ο Ματούλας έφυγε από την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας και πήγε στη Λευκάδα, όπου έπαιξε 3 χρόνια στη Δ΄ εθνική με τον Οδυσσέα Νυδρίου. Επέστρεψε πέρσι στον Μακεδονικό, στη Δ΄ εθνική και συνεχίζει και φέτος. Είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό χαφ, πλην όμως μπορεί να καλύπτει και άλλες θέσεις, είτε ως «δεκάρι», είτε ως επιθετικός. Από τα 9 γκολ μέχρι τώρα, έκανε ένα χατ-τρικ στη Μαυροπηγή, δύο γκολ με την Ελάτη και σε 4 ακόμα παιχνίδια από 1 γκολ. Έχει 13 συμμετοχές (έχασε 2 ματς λόγω τραυματισμού) και, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει σημαντικές εμπειρίες μεγαλύτερης κατηγορίας, αποτελώντας δικαιολογημένα στυλοβάτη της φετινής προσπάθειας.
Πανηγυρίζοντας ένα από τα τέρματα
Ο Νίκος Ματούλας μιλά σήμερα για τον Μακεδονικό, αλλά και το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Κοζάνης γενικότερα, κάνοντας αρχικά ένα απολογισμό του πρώτου γύρου: «Δεν κάναμε καλή αρχή, φέραμε άτυχα αποτελέσματα, αφού η ομάδα δεν είχε «δεθεί». Στη Δ΄ εθνική είχαμε έμπειρους παίκτες, φέτος το σύνολο είναι πολύ νεανικό και χρειάστηκε ένα διάστημα για να προσαρμοστούμε. Στη συνέχεια, όμως, βελτιωθήκαμε πολύ, πλέον «βρισκόμαστε» μέσα στο γήπεδο, συμπληρώσαμε 6 αγώνες αήττητοι και είμαστε κοντά στο στόχο μας, που είναι η πρώτη πεντάδα».
Ο Νίκος Ματούλας, με τον Λεωνίδα Ζαχαριάδη
-Πώς κατάφερε η ομάδα να αλλάξει τα εις βάρος της δεδομένα;
-Είναι γεγονός πως εκείνο το διάστημα υπήρχε πρόβλημα. Είχαμε μια νίκη και 2 ισοπαλίες και είχε πέσει η ψυχολογία μας, ιδιαίτερα των μικρότερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, η διοίκηση κράτησε σπουδαία στάση, στήριξε τον προπονητή και εμάς τους παίκτες, πήραμε το μερίδιο ευθύνης πάνω μας και καταφέραμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση, ανεβάζοντας και την απόδοσή μας. Πλέον είμαστε στη μέση της βαθμολογίας, κάτι που είναι μάλλον δίκαιο, με βάση τη συνολική εικόνα που παρουσιάσαμε, με λίγη τύχη πάντως θα μπορούσαμε να ήμασταν και πιο ψηλά. Ίσως κανείς δεν περίμενε πως η ομάδα θα αντιδρούσε έτσι, όμως κερδίσαμε την Ακρινή (που μέχρι εκείνο το παιχνίδι ήταν αήττητη και πρώτη), επίσης πήραμε βαθμούς σε δύσκολες έδρες.
Το ματς με την Ακρινή
-Ποιο θεωρείς καθοριστικότερο παιχνίδι για την πορεία της ομάδας;
-Σίγουρα το ματς με την Ακρινή. Για μας ήταν οριακό, αφού είχαν προηγηθεί κακό παιχνίδι με τα Σέρβια, κακό παιχνίδι και βαριά ήττα με τον Εορδαϊκό, αλλά και ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ, παρόλο που είχαμε προηγηθεί 0-2. Αν δεν κερδίζαμε την Ακρινή, θα επιτείνονταν το πρόβλημα, όμως πήραμε νίκη ψυχολογίας, που μας βοήθησε πάρα πολύ.
-Πώς βλέπεις το πρωτάθλημα μέχρι τώρα;
-Είναι πολύ δυνατό και απαρτίζεται από ισχυρούς αντιπάλους. Στην κορυφή ξεχώρισαν 2 ομάδες, Εορδαϊκός και ΑΕ Κοζάνης, που θα παλέψουν για τον τίτλο, στη βάση της βαθμολογίας ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις αδύναμων ομάδων. Θα έλεγα πως οι περισσότερες είναι ισοδύναμες και τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, δηλαδή ποιος θα πετύχει πρώτος γκολ, ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα.
-Ποιον θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;
-Όλα δείχνουν ότι ο Εορδαϊκός είναι φαβορί, είναι πρώτος, κέρδισε και την ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι δε θα είναι εύκολο και έτσι θα πάει μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες κοντά. Η ΑΕ Κοζάνης έχει καλούς και έμπειρους παίκτες και δε θα τα παρατήσει εύκολα.
Θετικές και αρνητικές εκπλήξεις
-Ποιες ομάδες σου άρεσαν και ποιες θεωρείς αρνητική έκπληξη;
-Σίγουρα ο Εορδαϊκός έχει πολύ καλό σύνολο, όπως τον είδα στο μεταξύ μας παιχνίδι, έπαιζε οργανωμένα, έβγαζε φάσεις, πίεζε. Το ίδιο θα έλεγα και για την ΑΕΚ, αφού κερδίζαμε 2-0, αλλά είχαν πάθος και πίστεψαν ότι θα «γυρίσουν» τον αγώνα. Επίσης, μου άρεσαν η Εράτυρα και η Ακαδημία Βοϊου. Ως αρνητική έκπληξη θα έλεγα τον Τιτάνα Σερβίων, που είναι μια ιστορική ομάδα, με πολλά χρόνια στην κατηγορία, γι΄ αυτό περίμενα να ήταν καλύτερη.
-Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που σου έχει μείνει στη μνήμη ότι χάσατε άδικα, ή αντίθετα, ότι κερδίσατε χωρίς να αξίζετε;
-Θυμάμαι ακόμα το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Περδίκκα, που προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά τελικά χάσαμε στο φινάλε. Δεν το αξίζαμε, με βάση την εικόνα της ομάδας, απλά ο αντίπαλος στάθηκε πιο τυχερός. Από την άλλη, στο παιχνίδι με τον Φούφα πήραμε το 1-1, παρόλο που πιεστήκαμε πολύ προς το τέλος και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει.
Η εμπειρία της Δ΄
-Ήσουν και πέρσι, στη Δ΄ εθνική. Τελικά τι άφησε η εμπειρία αυτή στην ομάδα;
-Πέρσι υπήρχαν αρκετοί καλοί και έμπειροι παίκτες στον Μακεδονικό, αλλά δεν είχαμε ουσία, ενώ σταθήκαμε και πολύ άτυχοι σε αρκετά ματς. Σίγουρα μας άφησε μια πικρία ο υποβιβασμός, ιδιαίτερα στους νεαρότερους σε ηλικία, που έκαναν όνειρα να αγωνιστούν στη Γ΄ εθνική.
ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ: Τελειώνοντας, ζητήθηκε από τον Νίκο Ματούλα να σχολιάσει τη δική του απόδοση: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, δεν περίμενα να φθάσω σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είμαι πρώτος σκόρερ στην ομάδα, σημασία όμως έχει η συλλογική προσπάθεια που κάνουμε όλοι. Θα ήθελα, ακόμα, να αναφερθώ και στον κόσμο, που μας στηρίζει συνέχεια, και στις προπονήσεις. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, προσωπικά, όπως και οι συμπαίκτες μου, δεν ακούσαμε κανένα κακό λόγο και θέλουμε να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους μας και θα κάνουμε τα πάντα για να φθάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Καλή χρονιά σε όλους».  
Ο Παπακώστας και η διοίκηση
Ο Νίκος Ματούλας έχει συνεργαστεί 8 χρόνια με τον προπονητή Γιώργο Παπακώστα, είτε στις ακαδημίες του Μακεδονικού, είτε στη μεγάλη ομάδα. Ο ίδιος τονίζει: «Ο Γιώργος Παπακώστας είναι πρώτα απ΄ όλα πολύ καλός άνθρωπος, είναι γνωστός στην Κοζάνη κι άλλωστε μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται τόσα πολλά χρόνια στον Μακεδονικό, σημαίνει πολλά. Δουλεύει πολύ στο γήπεδο, βοηθά όλα τα παιδιά για το καλύτερο, μελετά τις άλλες ομάδες και φροντίζει ώστε να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι για κάθε αγώνα». Όσον αφορά τη διοίκηση του Μακεδονικού Κοζάνης, ο Ματούλας επισημαίνει: «Βρισκόταν διαρκώς κοντά μας και το έδειξε κυρίως στα δύσκολα. Τότε μας μίλησαν, μας είπαν ότι κανείς δε θα φύγει, ότι πιστεύουν στις δυνατότητές μας και με την ψυχραιμία και συμπαράσταση που έδειξαν όλοι στο συμβούλιο, βοήθησαν αφάνταστα. Πρέπει, επίσης, να πω πως οι άνθρωποι της διοίκησης είναι δίπλα μας και στις προπονήσεις, ακόμα και έξω από το γήπεδο».