Αρχική

Μεγάλη πρόκριση της Εράτυρας - Εκτός κυπέλλου η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας (φωτο)

Πραγματοποιώντας πολύ μέτρια εμφάνιση και έχοντας τρομερά αμυντικά κενά (οι Βούλγαροι που αποκτήθηκαν αναμένεται να λύσουν πολλά προβλήματα) η Αναγέννηση Πτολεμαΐδας αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης χάνοντας από την Αναγέννηση Εράτυρας με 1-3.

Η Αναγέννηση φυσικά δεν θα παρουσιαστεί έτσι στο πρωτάθλημα αφού για διάφορους λόγους έλειπαν οι Θεοδουλίδης, Παρλάνης, Άλντο, Ρισβάνης και οι 4 Βούλγαροι που σίγουρα θα αλλάξουν την εικόνα της.

Η ομάδα του Βασίλη Βικιάρη διατηρώντας σχεδόν όλο το περσινό κορμό έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κέρδισε πολλά θετικά σχόλια, δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι από τις ομάδες που θα βρίσκονται ψηλά.
Στο 7ο λεπτό ο Δημητριάδης μπήκε από αριστερά αλλά σούταρε ψηλά άουτ και στο 14ο σέντρα-σουτ του Μούστα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με αποτέλεσμα ο Μπερμπερίδης με την βοήθεια του δοκαριού να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 28ο ο Σαμαράς με το στήθος έστρωσε στο Δημητριάδη και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η χαρά όμως για τους γηπεδούχους κράτησε μόνο 5 λεπτά αφού στο 33ο ο Μούστα σέντραρε και ο Παναγιωτίδης εκμεταλλευόμενος το τεράστιο κενό στην άμυνα με κεφαλιά ισοφάρισε. Πέντε λεπτέ μετά ο Κίλης σέντραρε νέα αδράνεια στην άμυνα αλλά σουτ του Ζαρκοδήμου βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκέκας βρήκε μόνος απέναντι στον Ζαρκοδήμο αλλά δεν μπόρεσε να το νικήσει.
Στο 55ο το σουτ του Ζαρκοδήμου πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στο 60ο του αντίστοιχο του Γκέκα απέκρουσε ο συνονόματος τερματοφύλακας.
Στο τελευταίο 20λεπτο η Εράτυρα κυριάρχησε και αφού στο 73ο η κεφαλιά του αφύλακτου και πάλι Ζαρκοδήμου πέρασε άουτ στο 78ο ο ίδιος παίκτης εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μπερμπερίδη με κεφαλιά έκανε το 1-2.
Στο 83ο ο Λαζαρίδης εκτέλεσε κόρνερ η άμυνα της Αναγέννησης «κοιμόταν» και ο Ζαρκοδήμος έκανε το 1-3.


Αναγέννηση Πτολεμαΐδας: Μπερμπερίδης, Δινοβίτσης, Μυλωνάς (64ο Συμεωνάκος), Βασιλειάδης, Βουγιούκας (69ο Νικολάου), Μπαλτζής, Γιαλαμίδης, Φαχαντίδης, Δημητριάδης, Σαμαράς, Γκέκας.


Αναγέννηση Εράτυρας: Ζαρκοδήμος, Φθιλιππίδης, Τσιόρκας, Μπαλαμπάνης, Ζαρκοδήμος Κ., Τσίτσαρης (54ο Καραμίκας), Λαζαρίδης (84ο Μήλιος), Κίλης, Γκαραγκούνης, Φιλιππίδης,Μούστα.

Διαιτητής: Καρατέρπος 
Βοηθοί: Μπέλτσου, Ιωαννίδης Β. 

Θεόφιλος Ηλιάδης για το e-ptolemeos