Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της lefteris

Διατήρησε το απόλυτο και πλησίασε την κορυφή ο Εορδαϊκός

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ- ΦΩΚΙΚΟΣ  2-0

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι το οποίο έγινε μπροστά σε 500 φιλάθλους ο Εορδαϊκός, διατήρησε το απόλυτο στην έδρα του (9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια), κερδίζοντας τον Φωκικό με 2-1 (εδώ έσπασε το σερί για τον Εορδαϊκό) και πλησίασε την πρωτοπόρο Επανομή στον 1 βαθμό.
Οι 2 ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο οι

γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πατούσαν καλύτερα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 (το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, που ήταν καθοριστικό σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζο Παλατσίδη).
Στην επανάληψη ο Φωκικός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε πριν σημειωθεί μια ώρα αγώνα να μειώσει στο σκορ αλλά μέχρι εκεί.
Το τελικό 2-1 βρήκε τους παίκτες του Εορδαϊκού να πανηγυρίζουν μαζί με τους φιλάθλους τους το πολύτιμο τρίποντο και να περιμένουν με αγωνία κάποια ευχάριστα μαντάτα από την εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης που αυτοί θα έχουν ρεπό.
Το φιλμ του αγώνα  
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα με τις 2 ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στο βαρύ γήπεδο.
Ο Εορδαϊκός προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο απέναντι σε μια ομάδα που κατέβηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν.
Το πρώτο αξιόλογο σουτ έγινε στο 8ο από τον Γεραγώτη που βρήκε χώρο αλλά ο Καντιμοίρης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.
Στο 14ο ο Δεληζήσης έκανε μια πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά στον Μαυροματίδη ο οποίος προσπάθησε να κάνει ντρίπλα αντί σουτ και κόπηκε.
Στο 19ο είχαμε την πρώτη αξιόλογη φάση για τον Φωκικό όταν ο Σερπάνος εκτέλεσε ένα φάουλ από το κέντρο η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη.
Ένα λεπτό μετά ο Γεραγώτης δοκίμασε και πάλι το «πόδι του» αλλά η μπάλα πέρασε αυτή τη φορά ελάχιστα άουτ.
Η υπεροχή του Εορδαϊκού καρποφόρησε ένα λεπτό (21ο) μετά όταν μετά από επέλαση του Δεληζήση η μπάλα έφτασε στον Διαμαντόπουλο που έστρωσε στον Μαυροματίδη και αυτός  με δεξί σουτ έκανε το 1-0.
Στο 31ο ο Οικονόμου έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γεροντίδη ο οποίος όμως καθυστέρησε (για λίγο σκέφτηκε και την πάσα στον Διαμαντόπουλο), αλλά τελικά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.
Στο 38ο ο Φωκικός έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ ο Σκαρίμπας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Δημητρίου την 2η αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Εορδαϊκός όμως φύλαγε το καλύτερο για το τέλος του ημιχρόνου αφού ο Γεραγώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Καντιμοίρη για το 2-0.
Στο 2ο ημίχρονο ο Εορδαϊκός μπήκε λίγο χαλαρά στον αγωνιστικό και αυτό το πλήρωσε στο 58ο. Ο Δήμας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πιέστηκε από τον Καραμπατζάκη, έγιναν κάποιες κόντρες και τελικά η μπάλα στρώθηκε στον αφύλακτο Μακρή ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο γκολ εις βάρος του Εορδαϊκού στην Πτολεμαΐδα.
Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Γεραγώτη στο 62ο που πέρασε άουτ.
Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως το παιχνίδι «άναψε» και είχαμε κάποιες καλές φάσεις. Στο 87ο το διαγώνιο σουτ του Ταφαρλή απέκρουσε δύσκολα ο Καντοιμοίρης και στο 88ο το πλασέ του Γεροντίδη από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.
Στις καθυστερήσεις τέλος ο Τζέκος κέρδισε 2 κόντρες μπήκε στη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Παρασκευά.

Διαιτητής: Παυλίδης (Σ. Δ. Χαλκιδικής).Βοηθοί: Λεζαής- Καραμπούρας (Σ. Δ. Μακεδονίας). Κίτρινες κάρτες είδαν οι Τζέκος, Διαμαντόπουλος, Μαυροματίδης, Σκαρίμπας, Μακρής, Σερσέμης, Γεροντίδης, Δημητρίου.

Εορδαϊκός: Παρασκευάς, Ταφαρλής , Σερσέμης, Καραμπατζάκης, Τζελέπης, Δεληζήσης, Μαυροματίδης, Διαμαντόπουλος (83ο  Τσουλάκος), Γεροντίδης, Γεραγώτης (74ο λ.τ. Κοτζαφίλιος), Οικονόμου (91ο Πανάκης).

Φωκικός: Καντιμοίρης, Θωμόπουλος, Ζυγογιάννης, Δημητρίου, Σπυριδάκης, Σκαρίμπας, Δήμος (84ο Κουρέλας), Σερπάνος, Τζέκος, Jacrus (59ο Νικολάου), Βαβάτσικος (46ο Μακρής).