Αρχική

ΑΕΠ Κοζάνης: Νικηφόρο ντεμπούτο για Βιέρα ….

  Νικηφόρο ντεμπούτο για Βιέρα ….

"Πιστέψτε στον εαυτό σας"

Με αυτά τα λόγια, όλες τις τελευταίες μέρες ο νέος τεχνικός της ΑΕΠ Κοζάνης, προσπάθησε να περάσει το πνεύμα νικητή στα ταλαντούχα νέα μας παιδιά.

Μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, το κλίμα στην ομάδα μας κάθε άλλο παρά καλό ήταν.

Ο Μαξιμιλιάνο Βιέρα, με τα τέλεια Ελληνικά του και τις τεράστιες προπονητικές του εμπειρίες, έδωσε μέσα σε λίγες μέρες την αυτοπεποίθηση στους παίκτες της ΑΕΠ Κοζάνης, προσπαθώντας να περάσει τον….Ουρουγουανικό τρόπο.

Ότι μπαίνεις μέσα στο γήπεδο…με το μαχαίρι στο στόμα και παλεύεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Με συνεχείς διορθώσεις στις προπονήσεις, με νέες ιδέες και τακτική στο παιχνίδι του, παρά τα μεγάλα προβλήματα, κατέβασε ένα σύνολο που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.

Με τον Μιγιενγκα να δίνει τον πρώτο του αγώνα μετά από πολλούς μήνες απουσίας από τα γήπεδα, με δυο νέες μεταγραφές στον πάγκο, παιδιών που δεν είχαν ξαναπαίξει στη Γ’ Εθνική, αλλά κυρίως με το ηθικό πεσμένο λόγω των άτυχων αποτελεσμάτων, κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το ντεμπούτο του.

Να σημειωθεί δε ότι πολλά παιδιά, αλλά πρωτίστως ο Ριντι, ταλαιπωρούνταν όλη τη βδομάδα με πυρετό και δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα ξεκινήσει.

Αλλάζοντας τακτική και παίζοντας με 3 στην άμυνα, βρίσκοντας νέα θεση στον Δαλλη, αλλά κυρίως καθοδηγώντας με πολύ ηρεμία από τον πάγκο, κατάφερε να περάσει την υπομονή στο παιχνίδι της ομάδας μας, να παρουσιάσει πολύ καλύτερη αμυντική λειτουργία και στο τέλος να πανηγυρίσει η ΑΕΠ  Κοζάνης μια νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν.

Το κλίμα γενικά στην ομάδα άλλαξε με τον ερχομό του Βιέρα και τώρα, με κάποιες ενισχύσεις που θα ακολουθήσουν, οι φίλαθλοι μας να περιμένουν καλύτερες μέρες.

Σε θετικό κλίμα ξεκινάει η προετοιμασία της ΑΕΠ Κοζάνης 

Μετά το χθεσινό ρεπό, ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία της ομάδας μας, για τον Κυριακάτικο αγώνα κόντρα στην Ελασσόνα.

Σε πολύ καλό και θετικό κλίμα, μετά τη μεγάλη νίκη της Κυριακής, που ξαναέφερε το χαμόγελο στα χείλη των παικτών μας, ο Μαξιμιλιάνο Βιέρα, θα προσπαθήσει να περάσει την δική του φιλοσοφία και κυρίως να επαναφέρει την αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Κεραυνού έχει σημειώσει 19 τέρματα (δεύτερη καλύτερη επίθεση), στα μέχρι τώρα παιχνίδια, ήταν μεγάλη επιτυχία και πέτυχε το πλάνο του τεχνικού μας να κρατηθεί το 0 στην άμυνα.

Και καθώς ήρθε το τέρμα του Βασίλτση – φάση που είχε επαναληφθεί αμέτρητες φορές στις προπονήσεις και το είχε τονίσει στον σκόρερ ότι έτσι θα βάλει γκολ!!!!! – ήρθε λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όλα ήρθαν ευνοϊκά.

Λεπτά συμμετοχής, πήραν και οι δύο νεαποκτηθέντες  μας, Ηλίας Ποσινακίδης και Γιάννης Λάντζιος. Δύο νέα παιδιά από τις ομάδες της περιοχής μας, που τονίζουν τη φιλοσοφί0α για στήριξη των τοπικών ταλέντων μας.

Στο μεταξύ ο Ντόβας, συνεχίζει την αποθεραπεία, ενώ ο Αμινού, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται με τη βίζα του την επόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διερεύνηση της αγοράς και αν βρεθεί ποδοσφαιριστής, που ταιριάζει στη φιλοσοφία της ΑΕΠ Κοζάνης, θα αποκτηθεί.

 

aepfc.gr