Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Μπουμσόνγκ: «Η παραμονή μου εξαρτάται από τη διοίκηση»

Σε πλοίο δίχως καπετάνιο δύσκολα κλείνει καμπίνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που αναμένει κάποια διοικητική σταθερότητα πριν αποφασίσει σχετικά με τον μέλλον του στον Παναθηναϊκό.

Το διοικητικό μέλλον των «πράσινων» μοιάζει με στοίχημα προγνωστικά στο οποίο κανείς δεν μπορεί να κάνει. Αυτή η αβεβαιότητα είναι εν πολλοίς που κόστισε και στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας τη φετινή σεζόν αλλά και που μπορεί να κοστίσει μέχρι και την αποχώρηση του Γάλλου αμυντικού από την Παιανία, όπως εξηγεί ο ίδιος.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής.

Είμαι χαρούμενος που παίζω στον Παναθηναϊκό. Όμως πρώτα πρέπει να έχω μία ξεκάθαρη άποψη για όσα συμβαίνουν στο σύλλογο, στη διοίκηση.

Ήταν μία δύσκολη σεζόν, αλλά είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε τα πλέι οφ. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά τουλάχιστον συμμετέχουμε στα προκριματικά.

Αυτή η αβεβαιότητα δεν είναι άνετη για εμάς τους ποδοσφαιριστές και όλοι θέλουμε να ξέρουμε το πλάνο της επόμενης σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Εγώ θέλω να το ξέρω αυτό. Ότι θα έχουμε μία ομάδα δυνατή. Εγώ θέλω να είμαι εδώ την επόμενη σεζόν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση της ομάδας».

Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι αν η λύση στα διοικητικά του «τριφυλλιού» δε δοθεί σύντομα, δύσκολα ο «killer» που πέρσι έγινε δεκτός με δάφνες και χαρές θα κρατηθεί στον ελληνικό σύλλογο.

Αν η διατήρηση του στο ρόστερ της ομάδας αποτελεί ανάλογο του Τζιμπρίλ Σισέ για τον Παναθηναϊκό στοίχημα νέα θετικά μπορεί να έχει μόνο εφόσον του προσφέρουν εγγυήσεις. Εξάλλου, ούτε η πιθανή συμμετοχή στο Champions League της ερχόμενης σεζόν δεν είναι αρκετή για να τον κρατήσει.

Δε λησμονείται βέβαια και η νοσταλγία του για το γαλλικό πρωτάθλημα, με την επιστροφή του στην αγαπημένη του Λιόν να αναφέρεται διά στόματος Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ως το διακαή του πόθο.