Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της vasilis

Αναλαμβάνει ο Έκτορ Κούπερ!

Η εποχή του Ιομάρ Μαζίνιο στον πάγκο του Άρη βαίνει προς το τέλος της. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός μετά από δέκα μήνες στο «τιμόνι» των «κίτρινων» είναι έτοιμος να περάσει την «πόρτα» της εξόδου. Αυτό, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα γίνει κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται συνάντηση του 43χρονου με την διοίκηση για την λύση της συνεργασίας τους. Στον 43χρονος καταλογίζουν ό,τι «έχασε τη μπάλα» στις σχέσεις του με τους παίκτες, αλλά και στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Το τελευταίο άλλωστε είναι εμφανής. Αφού μετά το 60’ η ομάδα φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ό,τι στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης πάντα παίζει πολύ καλή μπάλα και στο δεύτερο έχει προβλήματα στην ανάπτυξή της. Ειδικά μάλιστα και σε παιχνίδια όπου οι αντίπαλοι έπαιξαν με δέκα παίκτες. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα το χθεσινό. Όλα αυτά μάλιστα όταν η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Άρη φέτος είναι η καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων.

 

Στέλνει το συμβόλαιο του και έρχεται την Τρίτη

Αντικαταστάτης του Μαζίνιο, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν ξεκινήσει επαφές με τον Αργεντινό τεχνικό εδώ και λίγες μέρες και απομένουν τα τυπικά ώστε να επέλθει οριστική συμφωνία. Πιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αν όλα πάνε καλά την Τρίτη ο Αργεντίνος και αυτό που περιμένουν οι «κίτρινοι» είναι να στείλει –για τυπικούς λόγους- υπογεγραμμένο το συμβόλαιο που του έχει σταλεί. Αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα ή το αργότερο, αύριο.
Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το «deal», ο Κούπερ θα είναι το μεγαλύτερο όνομα όλων των εποχών που θα έχει κάτσει στον «κίτρινο» πάγκο και ένα από τους μεγαλύτερους προπονητές που δούλεψαν ποτέ στην Ελλάδα. Και αυτό διότι λίγοι σαν τον Κούπερ, έχουν πάει δύο συνεχόμενες φορές την ομάδας τους στο τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ(Βαλένθια), και έναν τελικό κυπέλλου κυπελλούχων(Μαγιόρκα).

Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες

Ο Έκτορ Κούπερ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1992 από την πατρίδα του με την Ουρακάν, όπου και αγωνιζόταν ως παίκτης από το 1988. Το 1995 ανέλαβε τη Λανούς και δύο χρόνια μετά προσελήφθη από τη Μαγιόρκα, οδηγώντας τη στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου, όπου η ομάδα του ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα. Την επόμενη σεζόν η Μαγιόρκα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων χάνοντας από τη Λάτσιο, ωστόσο κατάφερε να πάρει εκδίκηση από τη Μπαρτσελόνα κατακτώντας το Κύπελλο και τερμάτισε στην 3η θέση. Το καλοκαίρι του 1999 ο Κούπερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια οδηγώντας τη δύο φορές στον τελικό του Champions League, αλλά χάνοντας τόσο από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2000 (3-0) , όσο και από τη Μπάγερν Μονάχου το 2001 (στα πέναλτι). Το καλοκαίρι του 2001 μετακόμισε στην Ιταλία και την Ίντερ κατακτώντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση στη Serie A. Την σεζόν 2003/04 απείχε από τους πάγκους, ωσότου αναλάβει τη σεζόν 2004/06 τη Μαγιόρκα, την οποία και οδήγησε στην αποφυγή του υποβιβασμού. Το 2007 αναλαμβάνει τα ηνία της Μπέτις, ενώ την επομένη σεζόν επιστρέφει στην Ιταλία, για να κάτσει στον πάγκο της Πάρμα. Μέχρι πρότινος ο Κούπερ ήταν προπονητής της Εθνικής Γεωργίας, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

 

Πηγη: kasmertzidis.gr