Αρχική

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Κοζάνης παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο του ΕΚΑΒ

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Κοζάνης

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Κοζάνης παρακολούθησαν χθες το απόγευμα στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης, το πρώτο τετράωρο επιμορφωτικό σεμινάριο του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις αλλά και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την γνωστή ΚΑΡΠΑ, με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που βρίσκεται εγκατεστημένος  στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.

Ο Εξωτερικός Απινιδωτής καθώς και ο πλήρης ιατρικός εξοπλισμός πρώτων βοηθειών αποτελεί αρωγή προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης από τον κ. Διονύσιο Πασχάλη – Πρόεδρο του Ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την νομοθεσία απινιδωτές πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά σε σχολεία, δικαστήρια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Αναλύθηκαν επίσης οι τρόποι απελευθέρωσης του αεραγωγού, η αντιμετώπιση της πνιγμονής, η τοποθέτηση του πάσχοντα σε θέση ασφάλειας, ενώ έγινε και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων όπως του εγκεφαλικού επεισοδίου, του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, μιας επιληπτικής κρίσης ή και λιποθυμικού επεισοδίου.

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Κοζάνης