Αρχική

Ετήσιος χορός 2023 για τους Διόσκουρους Κοζάνης- δελτίο τύπου

   Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός των Διόσκουρων Κοζάνης όπου περίπου 400 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Event Plaza. Πάρα πολλοί οι αθλητές/τριες όλων των τμημάτων μας που  με τις οικογένειές τους, διασκέδασαν, χόρεψαν και κάνανε πολύ κέφι με τις μουσικές επιλογές του dj Γρηγόρη Ορφανίδη, απόλαυσαν την ευγένεια και την εξυπηρέτηση του προσωπικού του καταστήματος και φυσικά το τελετουργικό.  

    Ένα τελετουργικό το οποίο ήταν σύντομο, περιεκτικό και περιελάμβανε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που απαιτούσε η βραδιά. Σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου, κοπή της πίτας με το φλουρί να πέφτει στον Σ.Π. αθλητή του Γ΄2 τμήματος των Ακαδημιών, κλήρωση για τον τυχερό της βραδιάς (στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα) που ήταν και πάλι αθλητής, ο Λ.Κ. του Ε΄ τμήματος των Ακαδημιών. Ακολούθησαν βραβεύσεις στους αθλητές μας που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε και ήταν οι: Θωμάς Βατζήκας, Κων/νος Γκιάτας, Βασίλης  Καρακούλας και Δημήτρης Λιάκος, για τις κλήσεις τους στις Εθνικές ομάδες Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων αντίστοιχα, καθώς και ο προπονητής μας Δημήτρης Ρήνος, από τους κ.κ Βουλευτές Γιώργο Αμανατίδη, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο, τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ κ. Ζήση Μάρα και από την πολιτευτή κα Καλλιόπη Σεμερτζίδου και τους οποίους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τέλος ακολούθησε η λαχειοφόρος αγορά, που ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού, λόγω της τεράστιας ζήτησης.

  Παρά το γεγονός ότι αμέσως την επόμενη μέρα, εκδώσαμε ευχαριστήρια ανακοίνωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά όλες αυτές τις οικογένειες που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και βρίσκονται κοντά στο Σωματείο, με κάθε τρόπο.  

   Κλείνοντας, δημοσιεύουμε το καλωσόρισμα του Προέδρου των Διόσκουρων κ. Δημήτρη Βλαχόπουλου:

<<Κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρόεδρε του ΟΑΠΝ, κύριε Πρόεδρε του ΟΠΕΚΕΠΕ, κες και κοι Πολιτευτές,

Αγαπητοί Γονείς, Αθλήτριες και Αθλητές, Μέλη, Στελέχη και Προπονητές  του Συλλόγου μας,

  Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά από 3 χρόνια περιορισμών (λόγω covid) σας καλωσορίζω στον φετινό χορό του Συλλόγου μας, που περιλαμβάνει και την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2023.

  Στη χρονιά που μας πέρασε (ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τον Μάιο), θέσαμε υψηλούς αλλά πραγματοποιήσιμους στόχους, συνεχίζοντας παράλληλα ό,τι είχαμε ξεκινήσει τα προηγούμενα έτη, δίνοντας την ώθηση στον σύλλογό μας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, με μέτρο και προγραμματισμό.

Το νέο Δ.Σ του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο κ. Λουκά Καραγιαννάκη, την Γενική Γραμματέα κ. θεοδώρα Γκαντζίδου, τον Ταμία κ. Κων/νο Αγορίτσα και Μέλος τον κ. Βαγγέλη Λιάκο.

Ας θυμηθούμε όλοι μαζί σημαντικούς σταθμούς του συλλόγου, για το τελευταίο διάστημα:

1. Το Ανδρικό τμήμα στελεχωμένο κυρίως από αθλητές που προέρχονται από τις Ακαδημίες μας αλλά και ταλαντούχους φοιτητές που μας εμπιστεύονται και, με μέσο όρο ηλικίας κάτω  των 20 ετών, πρωταγωνιστεί και φέτος στο πρωτάθλημα όντας αήττητο και φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

2.Το Εφηβικό τμήμα πήρε σερί τα 3 τελευταία πρωταθλήματα ενώ και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι πάλι πρώτο.

3.Το Παιδικό τμήμα είχε 3 σερί πρωταθλήματα μέχρι την περυσινή χρονιά. Φέτος όπως και άλλες χρονιές, συμμετέχουμε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα με δύο τμήματα και μικρότερους σε ηλικία αθλητές, αφενός για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν σε επίσημους αγώνες και αφετέρου για να ¨ψήνονται¨ στα δύσκολα.

4. Συμμετέχουμε με τμήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων όπως και πέρσι στα αντίστοιχα τουρνουά με ένα ή και δύο τμήματα.

5.Συμμετέχουμε με 4 αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις βαθμίδες των αναπτυξιακών τουρνουά που από φέτος υλοποίησε η Ομοσπονδία και, σε μερικά από αυτά με δύο τμήματα προκειμένου όλα τα παιδιά να πάρουν γεύση αγώνων.

6.Οι μίνι Ακαδημίες μας (αγόρια και κορίτσια), ήδη πραγματοποίησαν εκδρομές για φιλικούς αγώνες και τουρνουά σε Θεσσαλονίκη (με ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟ) και Γρεβενά, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός από πολύ μικρές ηλικίες και προγραμματίζουμε και άλλες ανάλογες δραστηριότητες για τη νέα χρονιά. Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα αυτής της μακροχρόνιας προσπάθειάς μας, αφού ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών μας εκτοξεύτηκε την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά και ήδη έχουμε 3 τμήματα κοριτσιών και 8 αγοριών, χωρίς να υπολογίζουμε τα αγωνιστικά (με τα οποία φτάνουμε τα 15).

7.Συμμετείχαμε με κάθε διαθέσιμο τμήμα μας, σε όποιο τουρνουά κληθήκαμε με αποκορύφωμα αυτό του Προμηθέα Πάτρας το περασμένο Πάσχα, με τους Παμπαίδες μας απέναντι σε ιστορικές ομάδες (κυρίως της Α1).

8.Η επιβράβευση όμως της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματά μας, ήρθε  με τις ατομικές διακρίσεις αθλητών και αθλητριών μας. Ήδη από το νεοσύστατο τμήμα των Παγκορασίδων μας, 9 από τις 19 συμμετέχουν στα κλιμάκια της κεντροδυτικής Μακεδονίας ανελλιπώς, καθώς και 9 αθλητές μας από τα αντίστοιχα τμήματα Παίδων και Παμπαίδων. Και μέσα σε αυτή την κοσμογονία, ήρθαν και οι κλήσεις στις εθνικές ομάδες αθλητών μας, που μας έκαναν διπλά υπερήφανους: Ο Θωμάς Βατζήκας κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων και στο νεοσύστατο rising stars της ΕΟΚ εκπροσωπώντας όλη τη Δυτ. Μακεδονία, ο Κωνσταντίνος Γκιάτας και ο Βασίλης Καρακούλας κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα Παίδων και, ο Βενιαμίν της ομάδας Δημήτρης Λιάκος στο πανελλήνιο τουρνουά Παμπαίδων ¨ΚΑΠΑΓΙΕΡΩΦ¨ της ΕΟΚ.   

  Σεβόμενη την εμπιστοσύνη και το μόχθο των αθλητών και αθλητριών μας, η Διοίκηση μερίμνησε, όπως πάντα,  για την πλήρη και ποιοτική ενίσχυση και στελέχωση των τμημάτων μας με προπονητές-επιστήμονες. Άρις Χωλόπουλος, Δημήτρης Σιακαβάρας, Χρήστος Κομμάτας, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Τάσα Κωνσταντινίδου και επικουρικά οι Γιάννης Καρασίμος και Αθανασία Αποστολίδου, καλύπτουν ποιοτικά τις ανάγκες όλων των τμημάτων μας και προσφέρουν στα παιδιά σας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπονήσεων. Μεγάλη απώλεια από το καλοκαίρι, αποτελεί βέβαια η αποχώρηση από την ενεργώ δράση του Δημήτρη του Ρήνου, το όνομα και η φιλοσοφία του οποίου ταυτίστηκε με αυτή  του Σωματείου μας.

  Διοικητικά, υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο πίσω απ΄ όλα αυτά που προανέφερα, όπου τα Στελέχη του Σωματείου προσφέρουν εθελοντικά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τον καλύτερο εαυτό τους για την επίτευξη του σκοπού. Ο Γιάννης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ραντσίδης και ο Βασίλης Τσιάνας, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου σε τεχνικά θέματα (βίντεο και επικοινωνία), ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο κομμάτι, είναι κάποιοι από εσάς που τα παιδιά τους αγωνιζότανε στην ομάδα μας και συνεχίζουν ανιδιοτελώς να μας βοηθάνε και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο. Γίνανε φίλοι μας, κομμάτι του Συλλόγου και τους ανταποδίδουμε την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμησή μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ο Γενικός Αρχηγός Γιάννης Γκοβεδάρος, ο Σπύρος Σερίφης και ο Θωμάς Γκατζόφλιας είναι οι στυλοβάτες του Συλλόγου που τον κρατάνε ψηλά.  Εδώ θα ευλογήσω και τα γένια μας, αφού η ιστοσελίδα του Σωματείου και η συνεχής ενημέρωσή της, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξωστρέφεια την οποία επιδιώκουμε.  Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ εσάς τους Γονείς, οι οποίοι με κάθε τρόπο στέκεστε δίπλα στα παιδιά σας και στην ομάδα. Η γνώμη σας, οι παρατηρήσεις σας και η ενεργή συμμετοχή σας, μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι και να περιορίζουμε τυχόν λάθη και αστοχίες.

   Όλα τα παραπάνω δεν περνούν απαρατήρητα και από άλλους φορείς, με αποτέλεσμα για 4η συνεχόμενη χρονιά να ανήκουμε στις 50 επίλεκτες πανελληνίως Ακαδημίες του ΟΠΑΠ, με τα προνόμια που προσφέρει στους αθλητές/τριές μας. Παράλληλα υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία με το αναπτυξιακό τμήμα της ΕΟΚ και κατά συνέπεια έγκυρα και επικαιροποιημένα μοντέλα λειτουργίας των ακαδημιών μας. Οφείλω δε, να μνημονεύσω και τις συγχωνεύσεις-απορροφήσεις με δύο ιστορικά και αξιόλογα Σωματεία της Κοζάνης, την ΑΕΚ και τον Μέγα Αλέξανδρο, οι Διοικήσεις των οποίων απευθύνθηκαν και εμπιστεύτηκαν στους Διόσκουρους με κάθε επισημότητα, την ομαλή παράδοση και εξέλιξη των αθλητών τους.

   Με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια ευελπιστούμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να αποδώσουμε ποιοτικότερο αθλητικό έργο και υποδομές στους αθλητές/τριές μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμψυχο δυναμικό του Συλλόγου, αλλά και να αναπτύξουμε βήμα-βήμα εφόσον αυτό είναι εφικτό, αξιολογότερες αγωνιστικά ομάδες με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.        

Σε αυτό το σημείο, θέλω να σας τονίσω ότι βασικός σκοπός της οικογένειας των Διόσκουρων είναι ο αθλητισμός ως στάση ζωής. Σε αυτή την οικογένεια καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν (εμείς ποτέ), σκοπός μας είναι να δέχονται ολοένα και περισσότερες επιδράσεις στο χαρακτήρα τους από τα ιδεώδη του αθλητισμού, να αναπτύξουν το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, να μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους τους και σιγά-σιγά, να μάθουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να δημιουργούν τις συνθήκες κατάκτησής τους. ΓΙΑΤΙ, ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Σαν Σύλλογος, θεωρούμε ότι στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι νίκες εντός γηπέδων. Αποφασίσαμε να χαράξουμε πορεία προς τις αξίες του Αθλητισμού, πιστεύοντας ότι οι αγωνιστικές επιτυχίες δεν είναι αυτοσκοπός και αξίζουν.. μόνο αν έλθουν …ως ένα υγιές επακόλουθο. Υποσχόμαστε επίσης να συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην ομάδα.  Το μέλλον σε όλους τους τομείς είναι η συνεργασία και η ομαδικότητα. Με ομαδικό πνεύμα και με εθελοντική διάθεση, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε λίγο ή πολύ, κανείς δεν περισσεύει.

   Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω, τις κυρίες Θεοδώρα Γκαντσίδου, Ουρανία Γυφτάκη, Σοφία Καπετανοπούλου και Ευδοκία Μάρκου. Η συμμετοχή τους στην προετοιμασία, την  οργάνωση και την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης ήταν καταλυτική και σχεδόν αποκλειστική, με τα άριστα αποτελέσματα που ζούμε όλοι απόψε, ευχαριστώ τον κ. Δήμου και την κ. Γκοτζαμπουικίδου για τις φωτογραφίες>>.

https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 300w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 768w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 128w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 32w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 98w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/324085156_12617543378... 1179w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />

https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 225w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 1152w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 96w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 24w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 74w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326088123_60016754545... 1536w" sizes="(max-width: 768px) 100vw, 768px" />

https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 300w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 768w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 1536w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 128w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 32w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 98w, https://dioskouroibc.gr/wp-content/uploads/2023/01/326788625_51199817082... 2048w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />

The post Ετήσιος χορός 2023 για τους Διόσκουρους Κοζάνης- δελτίο τύπου appeared first on ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ.