Αρχική

Ψυχικό: Ασταμάτητο με “όπλο” την επίθεσή του!

Το Ψυχικό το περασμένο Σάββατο επικράτησε και επί της Ελευθερούπολης, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο την περισσότερη ώρα κυριάρχησε αν και οι Καβαλιώτες αποτελούν ένα από τα πιο ποιοτικά σύνολα της κατηγορίας. Με αυτό το ροζ φύλλο το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα έφτασε αισίως τις τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες και άνετα μπορεί να διευρύνει αυτό το σερί, καθώς διαθέτει ένα πολύ υψηλού επιπέδου ρόστερ για την Elite League, που μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, κάτι το οποίο πέτυχε και πέρυσι, άσχετα αν άλλοι παράγοντες δεν του επέτρεψαν να κάνει πράξη το όνειρο της συμμετοχής στην Basket League.

H κύρια αιτία αυτού του εξαιρετικού σερί του Ψυχικού δεν είναι άλλη από την εύρυθμη επιθετική του λειτουργία, που ούτως ή άλλως είναι πάντα εξαιρετική τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων αποτελεί μακράν την κορυφαία επιθετική μηχανή του πρωταθλήματος, αφού έχει τον εκπληκτικό μέσο όρο των 86,7 πόντων, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου με 84,7. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν κερδίσει οι “κυανοκίτρινοι” σκοράρουν λίγο λιγότερα (84,25 πόντοι μέσο όρο), ωστόσο δείχνουν ότι είναι πολύ αποτελεσματικοί και στην άμυνα, αφού δέχονται μόλις 72,75.

Γενικότερα το Ψυχικό δεν έχει μείνει καμία φορά φέτος κάτω από τους 75 πόντους, με τις χειρότερες επιδόσεις του να είναι απέναντι στον Τρίτωνα (ήττα) και Μεγαρίδα (νίκη) με 75. Ακόμη η αρμάδα του κόουτς Ρεμεντέλα έχει πετύχει μόλις άλλη μία φορά κάτω από 80 πόντους στην ήττα από το Αγρίνιο, ενώ έχει πετύχει στους πέντε από τους δέκα αγώνες 90+ πόντους, αποδεικνύοντας για τα καλά ποσό παραγωγική ομάδα είναι (97 με Κόροιβο (Νίκη), 93 με Καβάλα (Νίκη), 92 με Χ.Τρικούπη (Νίκη), 96 με Πανερυθραϊκό (ήττα), 94 με Ελευθερούπολη (Νίκη).

Αυτές οι επιδόσεις φαντάζουν πάρα πολύ λογικές για το πάρα πολύ ποιοτικό Ψυχικό, το οποίο κατέχει πολλές πρωτιές στην πλειοψηφία των κατηγοριών. Συγκεκριμένα είναι τρίτο στις ασίστ (20,1), πρώτο στην οικονομία (103,7), κορυφαίο στα τρίποντα (111), πρώτο και στα εντός παιδιάς (314).  Αναφορικά με τα ποσοστά, το Ψυχικό παίρνει κι εκεί εξαιρετικό βαθμό, αφού σουτάρει με 57% στο δίποντο και το επίσης πολύ υψηλό και σπάνιο 39,6% στο τρίποντο. Άλλωστε όπως είπαμε και πιο πάνω ο Γιώργος Ρεμεντέλας έχει χτίσει μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, στην οποία υπάρχουν εξαιρετικοί σουτέρ, πασέρ αλλά και κυριαρχικοί ψηλοί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι παίκτες του έχουν την δυνατότητα να ευστοχούν από την περίμετρο.

Ακόμη ο πλουραλισμός στο μπροστά μέρος του παρκέ είναι ακόμη ένα στοιχείο που κάνει την διαφορά για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, αφού διαθέτει πέντε παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων, ενώ άλλοι δύο βρίσκονται πολύ κοντά στην ζώνη αυτή. Έτσι οι αντίπαλες άμυνες δεν ξέρουν σε ποιον παίκτη πρέπει να δώσουν την μεγαλύτερη προσοχή, ενώ αν συνεχίσει σε αυτούς του ρυθμούς σκοραρίσματος η ομάδα του κόουτς Ρεμεντέλα, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να υλοποίησει τους στόχους της.

Αναλυτικά οι πέντε πρώτοι σκόρερ της ομάδας του:

Segu 19,5 πόντοι μέσο όρο

Victor 14 πόντοι μέσο όρο

Παπανικολάου 13 πόντους μέσο όρο

Αθανασούλας 11,9 πόντοι μέσο όρο

Παύλος 11,8 πόντοι μέσο όρο

The post Ψυχικό: Ασταμάτητο με “όπλο” την επίθεσή του! appeared first on Basketblog.