Αρχική

Ο Ζαχαριάδης στο δρόμο για τον Πόντο! ... έφτασε στα σύνορα! | φωτο

Για έβδομη ημέρα συνεχίστηκε το ταξίδι του Τεμόν ΑΕΚ προς την Τραπεζούντα και την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελάς. Ο κατά κόσμον Γιώργος Ζαχαριάδης, όπως σας ενημέρωσε και το AEK LIVE την Παρασκευή, πέρασε πολύ όμορφες στιγμές στην Ξάνθη. Σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο παρακάθ με κεμετζέ και τραγούδια της πατρίδας. O Ενωσίτης υπερμαραθωνοδρόμος τραγούδησε με την ψυχή του σκοπούς του Πόντου. Στο βίντεο που εξασφαλίσαμε, ο Στέφανος Τσιαρτσιανίδης παίζει λύρα και οι παρακαθιανοί τραγουδούν μαζί με τον Τεμόν ΑΕΛ. «η Παναΐα λουτουργά και ο “γούμενον κοιμάται. Τερέστεν ομματόπα μου, πάω και αροθυμάτε».Το συγκεκριμένο τραγούδι μας έρχεται κατευθείαν απ’την πατρίδα. Μάλιστα πλέον έχει και συμβολική αξία, αφού το τραγούδησε ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, στην πρώτη λειτουργία που έγινε στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας μετά από 88 χρόνια, τον Δεκαπενταύγουστο του 2010. 

Το βράδυ ο Γιώργος δείπνησε στο εστιατόριο «Μπακαλόγατος». Εκεί μόλις τον είδε ο ιδιοκτήτης του τρελάθηκε. Βλέπετε ο Παναγιώτης Τσιτουρίδης, εκτός από Πόντιος είναι και φανατικός οπαδός της ΑΕΚ. Ο Ενωσίτης οικοδεσπότης προσέφερε πολύ εγκάρδια φιλοξενία στον Τεμόν ΑΕΚ, ο οποίος τον ευχαρίστησε τόσο προσωπικά όσο και μέσω… Social media. «Να είσαι πάντα καλά και με την ΑΕΚ στην καρδιά», του είπε συγκεκριμένα…

Το Σάββατο έφτασε χαλαρά στην Κομοτηνή, όπου το βράδυ ήταν προσκεκλημένος σε ποντιακές εκδηλώσεις στο χωριό Θρυλόριο.

Το πρωί της Κυριακής, το πρόγραμμα περιλάμβανε έγερση στις 6:00. Ο Ενωσίτης αθλητής ρίχτηκε στον δρόμο και διήνυσε γύρω στα 25 χιλιόμετρα χωρίς συνοδεία. Ο λόγος; Το αυτοκίνητο που τον ακολουθεί έπαθε λάστιχο και οι δύο συνοδοιπόροι αναγκάστηκαν να μείνουν για λίγη ώρα πίσω, ώστε να διορθώσουν τη ζημία. Οι τρεις τους έσμιξαν ξανά στο χωριό Σάπες, όπου τους υποδέχτηκε ο ποντιακός σύλλογος της περιοχής, τους πρόσφορε βιβλία ως δώρα και τους παρέθεσε γεύμα το μεσημέρι.

Όπως καταλαβαίνετε, μία ώρα περπάτημα ήταν αναγκαία για χώνεψη. Το απόγευμα το τρέξιμο συνεχίστηκε και όταν άρχισε να πέφτουν οι καυτές ακτίνες του ήλιου, ο Γιώργος, αποχαιρέτησε τον Νομό Ροδόπης και έφτασε στην Αλεξανδρούπολη. Ο αδελφός μας επισκέφτηκε το βράδυ της Κυριακής το club της Original. Για τη φιλοξενία και διανυκτέρευση της τριμελούς αποστολής έχει επιμεληθεί ο σύλλογος Ποντίων Δωρικού Έβρου, «Ακρίτες Κομνηνοί» και η πρόεδρός της Λίνα Κυριακίδου.Συνολικά την Κυριακή ο Γιώργος έτρεξε 62 χιλιόμετρα και ουσιαστικά μπήκε στο τελευταίο μέρος του εν ελλάδι ταξιδιού του.

Τη Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα παραμονής στη μητέρα πατρίδα αφού ο Τεμόν ΑΕΚ θα περάσει τα σύνορα. Απ’τους Κήπους και μετά τον περιμένουν, μεγαλύτερες δυσκολίες στον δρόμο προς τον ιστορικό Πόντο.* Όποιος θέλει να συναντήσει τον Τεμόν ΑΕΚ και να τον στηρίξει στο ταξίδι του, μπορεί να επικοινωνήσει Στο κινητό: 6973068134

aek-live.gr