Αρχική

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης δρομέας της ΑΕΚ και του ΣΔΟ Εορδαίας, συμμετείχε στον 16ο Ευχίδειο Άθλο

Ο δρομέας της ΑΕΚ και του ΣΔΟΕ, Γιώργος Ζαχαριάδης, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, μετά την επιτυχή παρουσία του στον δύσκολο αγώνα «Δόλιχος Δρόμος» 255 χλμ, Δελφοί – Ολυμπία (1,2,3/5/2015), (κατακτώντας και τη 2η θέση) ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο Ειδικό Σχολείο Εορδαίας, πέντε μέρες μετά 8/5/2015, συμμετείχε και στον 16ο Ευχίδειο Άθλο,

μία Μυθική διαδρομή 107,5 χλμ, από τις Πλαταιές στους Δελφούς, που παρά την κούρασή του πραγματοποίησε μία αξιόλογη εμφάνιση τρέχοντας 12 ώρες και 36 λεπτά στα βουνά και στους δρόμους του Παρνασσού.

Η διαδρομή δύσκολη και απαιτητική αλλά η αποζημίωση από τη φυσική ομορφιά δεν άφηνε τα σημάδια της κούρασης να επηρεάσουν την προσπάθεια. Στο 81ο χλμ, φτάνοντας στο χωριό Δίστομο, κατέθεσε λίγα λουλούδια για τις 218 Ψυχές του Ολοκαυτώματος της Γερμανικής Θηριωδίας της 10/6/1944.

Η συνέχεια δύσκολη εκεί στις ανηφόρες της Αράχοβας αλλά ο στόχος επετεύχθη και έγινε η στέψη με το κλαδί ελιάς παίρνοντας την δάδα του Ευχίδα για μια ακόμη φορά.

 Φυσικά η αγαπημένη του ΑΕΚ πάντα στο στήθος δίνει δύναμη και αναπτερώνει το ηθικό!!!