Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Θανάσης Αγοραστός: « Έκανα την πρόταση μου για τη Κοζάνη και περιμένω»

Συνέντευξη τύπου μέσω της οποίας επισημοποίησε την πρόθεση του να αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης, παρέθεσε την περασμένη Δευτέρα ο Θανάσης Αγοραστός.

Ο κος Αγοραστός ξεκίνησε λέγοντας πως δεν είναι επιχειρηματίας όπως τον παρουσιάζουν τελευταία τα ΜΜΕ, είναι επαγγελματίας προπονητής (UEFA PRO), και πως ενδιαφέρεται πραγματικά για την ομάδα της Κοζάνης και συνέχισε:   ......

« Θέλω την ομάδα αλλά δεν θέλω να πάρω όπως είναι σήμερα. Έχω γνώσεις, θέληση και με την βοήθεια του κόσμου, του Δήμου και την δική μου οικονομική συμβολή μπορούμε να την οδηγήσουμε μπροστά».

 

 

 

Για τις επαφές του με τον κο Γαβριηλίδη ο υποψήφιος αγοραστής της ομάδας τόνισε «είχαμε μια επαφή με τον πρόεδρος της Κοζάνης αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό. Εκείνος θέλει και χρήματα για να αφήσει την ομάδα, πράγμα κατανοητό αφού είναι δική του η ομάδα, αλλά εγώ δεν προτίθεμαι να το κάνω αυτό. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω μόνο τα χρέη που σύμφωνα με το πρόεδρο είναι 100 χιλιάδες ευρώ (60 χιλιάδες στο ΙΚΑ, 10 στην εφορία και 30 στους παίκτες) και το πόσο που θέλει να το βάλω στην ομάδα επί 3. Πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές (πράγμα το οποίο το θεωρεί πρωταρχικό για μια ομάδα και το ανέφερε πολλές φορές), γιατί δεν μπορεί μια ομάδα να μην μπορεί να αξιοποιήσει ταλέντα. Συνεργάστηκα με μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ξέρω πως δουλεύουν τόσο εδώ όσο και εκεί». Σε αυτό το σημείο ο κος Αγοραστός τόνισε ότι είναι μέλος της Γερμανικής συνομοσπονδίας και πως στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Αυστραλία 4 παίκτες που έπαιζαν προέρχονταν από αυτήν. Τόνισε για μια ακόμα φορά πως θέλει να επενδύσει αλλά και πως η ομάδα ανήκει σε άλλους και είναι δικαίωμα τους να μην την δίνουν έτσι. Και συνέχισε.

« Θέλω να συνεργαστώ και ζητώ και τη στήριξη από τους παλαίμαχους και πιστεύω ότι με πλάνο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σωστά και επαγγελματικά. Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να μη δουλεύει με πλάνο. Η Κοζάνη πρέπει να αγωνίζεται τουλάχιστον στην Β΄ Εθνική.

Όλο αυτό δεν το κάνω για διαφήμιση του ονόματος μου. Είμαι επαγγελματίας προπονητής αλλά μπορώ να επενδύσω κιόλας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να τα βρει με το κο Γαβριηλίδη ο κος Αγοραστός δήλωσε χαρακτηριστικά « δεν έχω πρόβλημα να επενδύσω στην ομάδα της Κοζάνης, αλλά είμαι πολύ τσιγκούνης στο να δώσω λεφτά σε κάποιον για να πάρω την ομάδα».

Στην πορεία της συζήτησης ο υποψήφιος αγοραστής αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στις υποδομές λέγοντας « αν αναλάβω την ομάδα θα οργανώσω τις υποδομές με την βοήθεια όλων σε επαγγελματικά πρότυπα. Η ομάδα θα κινηθεί με πλάνο και σκοπό να ανέβει αλλά και να μείνει στην Β΄ Εθνική και γιατί όχι στη συνέχεια να πάει και στην SUPER LEAGUE. Άμα δουλεύεις επαγγελματικά τις υποδομές όλα τα μπορείς».

Σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να μπει σαν μέτοχος στην ομάδα ο κος Αγοραστός τόνισε ότι του έγινε πρόταση αλλά αυτός θέλει να ξεκινήσει την ομάδα από την αρχή. Αναφέρθηκε πως ο κος Γαβριηλίδης θέλει να δώσει την ομάδα αλλά ζητάει και λεφτά τα οποία όπως είπε δεν είναι διατεθειμένος να τα δώσει. Είπε πως έκανε την τελική του πρόταση το περασμένο Σάββατο και δεν πρόκειται να επανέλθει, αλλά περιμένει απάντηση. Φυσικά τόνισε πως στα χρέη, 5 πάνω 5 κάτω δεν θα χαλάσει τη δουλειά αλλά αν είναι πολύ παραπάνω δεν θα γίνει τίποτα.

Τόνισε πως το μετοχικό κεφάλαιο της ομάδας είναι 60 χιλιάδες και πως αυτός θα το 5πλασιάσει για να πάει την ομάδα ψηλά. Θέλω να βάλω πολλά λεφτά για να οργανώσω ομάδα και υποδομές.

Σε ερώτηση πως καλές οι υποδομές αλλά τι στόχους θα έχει η ομάδα ο κος Αγοραστός δήλωσε « Θα δούμε το ρόστερ και αναλόγως θα κινηθούμε. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούμε όσο λεφτά και αν βάλουμε».

Κλείνοντας τόνισε πως είναι έτοιμος να αναλάβει. Αν  του πει το ναι ο κος Γαβριηλίδη μπαίνει άμεσα ο λογιστής και αν τα χρέη είναι στο ύψος που του είπαν αναλαμβάνει.

 

Πολλά λόγια λοιπόν και υποσχέσεις από τον κο Αγοραστό, ο οποίος όμως δείχνει να πιστεύει πολύ στην οργάνωση των υποδομών, πράγμα όμως που θέλει πολύ υπομονή και δεν ήμαστε σίγουροι αν ο φίλαθλος κόσμος της Κοζάνης την έχει.

Το έργο ίσως έχει πολλά επεισόδια ακόμα αλλά ο χρόνος πιέζει.

 

του Θεόφιλου Ηλιάδη