Αρχική

Δημήτρης Φραντζόπουλος: 174 ημέρες ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ε.Π.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ

Στις εκλογές τις 16/06/2021 τα σωματεία μέλη της ένωσης με επέλεξαν ως αναπληρωματικό μέλος.

Ήρθε η σειρά μου να καλύψω τη  θέση  συμβούλου που παραιτήθηκε στις 17/04/2022 και αφού με κάλεσαν με καθυστέρηση 54 ημερών(σαν να μην με ήθελαν ) ανέλαβα τα καθήκοντα μου στις 14/06/2022.

Η διάθεση για προσφορά μεγάλη, όμως λογάριαζα χωρίς να γνωρίζω τι θα συναντήσω.

Στην πρώτη συνεδρίαση που μετείχα είδα ένα διοικητικό συμβούλιο σε εμπόλεμη κατάσταση και ένα περιβάλλον που έβγαζε πολύ τοξικότητα.

Άκουγα λόγια  που δυστυχώς μείνανε μόνο λόγια.

Στις λίγες συνεδριάσεις που πρόλαβα  και έλαβα μέρος , είδα πρωτόγνωρα πράγματα για εμένα, λόγω και της  πενταετούς  εμπειρίας μου από προηγούμενες συνεδριάσεις της Ε.Π.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ  ως αναπληρωτής πρόεδρος, αποφάσεις που ανακοινώνονταν πριν καν συζητηθούν και εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσεις που ψηφίζαμε ομόφωνα (προκήρυξη πρωταθλήματος), την επόμενη μέρα έβγαινε ανακοίνωση με διαφορετικούς όρους από αυτούς που ψηφίσαμε.

Ενημέρωση από τον ταμία για οικονομικά θέματα, γινόταν μόνο προφορικά χωρίς κανένα έγγραφο,  χωρίς μηνιαίο πίνακα εσόδων –εξόδων,( κάτι που γινόταν στα προηγούμενα συμβούλια που συμμετείχα), και που έπρεπε να εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο.

Δηλαδή ενημέρωση ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Τα  διοικητικά  συμβούλια οριζόταν χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ για το ποια ημέρα είναι ευνοϊκότερη για όλους  μας  ώστε να συνεδριάζουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι σύμβουλοι ,απλά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν πότε βολεύει τον   πρόεδρο να έρθει  από την Αθήνα.

Έχει δε αναβληθεί συμβούλιο μια μέρα πριν , επειδή δεν μπορούσε να έρθει ο πρόεδρος, λες και δεν μπορεί να γίνει συμβούλιο με προεδρεύοντα  τον αναπληρωτή πρόεδρο όπως ορίζει και το καταστατικό.

Δεν  άκουσα  ποτέ μια πρόταση για οικονομική βοήθεια προς τα σωματεία, το μόνο που άκουγα ήταν παράπονα  από τους παράγοντες των σωματείων και των ακαδημιών, στα  οποία δεν μπορούσα να βοηθήσω λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τους υπεύθυνους.

Καταγγελία διαιτητή(έγγραφη) ότι δέχτηκε  τηλεφωνική όχληση από παράγοντα της ΕΠΣ  για να παίξει  υπέρ συγκεκριμένου σωματείου , δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση στο συμβούλιο παρά μόνο μετά από έξη μήνες και αφού πιέσαμε γι αυτό.

Υποβολή  αιτήματος  έξη συμβούλων για να βάλουμε  θέμα ημερήσιας διάταξης, δεν μπήκε σε δυο συνεχόμενες  συνεδριάσεις, παρά μόνο μετά από καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας.

Αθλητικό κέντρο Ε.Π.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ ,δηχθήκαμε δυο αιτήσεις (Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ, ΑΕ.Π.) για παραχώρηση ορισμένου χρόνου και ήρθε για συζήτηση μόνο η μια αίτηση χωρίς να μας αιτιολογήσουν το γιατί. Αυτό δεν είναι αξιοκρατία  και ισονομία κύριοι απέναντι στα σωματεία  και ακόμα χειρότερο είναι  ότι παραχωρήσατε το αθλητικό κέντρο δυο μήνες πριν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, που έχει ως όρο την καθολική χρησιμοποίηση των μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ. και αντί αυτού βλέπουμε να γίνονται φιλικά και προπονήσεις (των μικτών) σε γήπεδα σε γειτονικά χωριά (που δεν έχουν και τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο),για να προστατευτεί το γήπεδο της Ε.Π.Σ.

Αποκορύφωμα ήταν όταν συνάδελφος στο συμβούλιο είπε να μην βγάζουμε προς τα έξω αυτά που συζητάμε εδώ.

Δηλαδή, αντί δελτίου τύπου με τις αποφάσεις που πάρθηκαν ,για να ενημερωθούν τα σωματεία –μέλη της ενωσεις,η προτροπή είναι να κρυβόμαστε.

Συνάδελφοι στο συμβούλιο με διπρόσωπη μορφή, την μια μέρα ήταν άσπρο και την επόμενη γινόταν μαύρο, την μια ημέρα βάζανε υπογραφή σε αποφάσεις  και την επόμενη την αναιρούσαν.

Δυστυχώς λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με μοναδικό στόχο την ιδιοτέλεια τους και την καρέκλα τους  και όχι το καλό και την πρόοδο του ποδοσφαίρου της περιοχής μας .

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα δικά  μου πιστεύω και τις δικές μου αξίες, δεν μπορούσα να υπηρετώ έναν  θεσμό για τον οποίο έτρεφα άλλα και τρέφω υπερβολική αγάπη και διάθεση για προσφορά, δεν μπορούσα να βρίσκομαι σε έναν χώρο με ανθρώπους ανίκανους, που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι το ΕΓΩ και η καρέκλα, με μηδενική προσφορά, δηλαδή τελείως αντίθετα με αυτά που ήρθαν και έπρεπε να υπηρετούν(άγνωστη λέξη γι αυτούς).

Με λίγα λόγια αυτό το Δ.Σ. είναι επιεικώς επικίνδυνο για τα σωματεία και τους αθλητές μας.

Για αυτούς τους λογούς  αλλά και πολλούς άλλους  που για να τους αναφέρω πρέπει να γράφω δυο ημέρες, αναγκάστηκα να υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος αυτού του Δ.Σ. μη θέλοντας να είμαι συνεργός σε αυτό το βιασμό  που συντελείτε στο ποδόσφαιρο της Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ, από έναν περιοδεύοντα θίασο.

Με εκτίμηση

Φραντζοπουλος  Δημήτριος

Πρώην μέλος εκτελεστικής επιτροπής Ε.Π.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ