Αρχική | Ιστολόγια | Το ιστολόγιο του/της magda

Έρχεται το... μπουγιουρντί!

Τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης και οι νέες τάσεις που επικρατούν πλέον στην αγορά, δεν θα μπορούσαν να μην αφορούν και τις ΠΑΕ,

οι οποίες εκτός από τους αυξημένους συντελεστές που θα, αναμένεται να πληρώσουν πολύ ακριβά ατασθαλίες προηγούμενων ετών! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, από τους μέχρι τώρα ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, προκύπτουν χρέη ύψους 250 εκ. ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ!

 

Οι ΠΑΕ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και το ΣΔΟΕ αναμένεται να τις περάσει... κόσκινο, αφού από την περασμένη Παρασκευή (05/03) ξεκίνησε το ξεσκόνισμα των τραπεζικών λογαριασμών ποδοσφαιριστών και προπονητών, συμβολαίων και γενικών εσόδων.

Ο έλεγχος αφορά κυρίως τα ποσά που διαθέτουν στις ΠΑΕ οι βασικοί μέτοχοί τους, αλλά και η προέλευσή τους, τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ή ανανεώσει ποδοσφαιριστές και προπονητές και το κατά πόσο τα οικονομικά στοιχεία είναι αληθή.

Παράλληλα, διερευνάται η απόδοση του φόρου του 20% επί των αμοιβών που εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και λοιπά έσοδα των ΠΑΕ από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και μεταδόσεις, επιχορηγήσεις, χορηγίες, κ.ο.κ.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτουν περί τα 250 εκ. ευρώ... φοροδιαφυγής, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι οι μοναδικές από τις 16 ομάδες που φαίνεται να μην οφείλουν ούτε σεντ, είναι οι Καβάλα, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λάρισα και Εργοτέλης, ενώ σε κάποιες εξ αυτών υπάρχουν ακόμα και μηδενικά συμβόλαια!

Πιο πρόσφατες στον έλεγχο, υποβλήθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα.

πηγή: http://www.sport.gr