Αρχική

Με ήρωα το Σακαρίδη στον τελικό κυπέλλου ο Μακεδονικός Φούφα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το τερματοφύλακα του Τρύφωνα Σακαρίδη που έπιασε 3 πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Μακεδονικός Φούφα κέρδισε με 3-2 (κ.α. και παράταση 0-0) την αξιόμαχη Α.Ε.Π. Καραγιαννίων και προκρίθηκε στο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης για 2η συνεχή χρονιά.Εκεί θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το τίτλο που κατέκτησε πέρσι με αντίπαλο τον Αλιάκμων Αιανής που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε και αυτός στα πέναλτι εκτός έδρας την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου με 5-3.

Όσο αναφορά τον ημιτελικό του Φούφα έγινε ένα καλό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι, να χάνουν πολλές ευκαιρίες αλλά παρά λίγο για ακόμα ένα παιχνίδι να τιμωρηθούν από τη μπάλα, αφού στο 85ο οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε τετ-α-τετ.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως όλοι στην ομάδα του Φούφα είχαν το μυαλό τους και στο Θάνο Κεσκιλίδη που τραυματίστηκε και αποχώρησε με ασθενοφόρο στο 10ο (δέχθηκε γονατιά στα πλευρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς δεν ήταν τελικά κάτι σοβαρό). Έπαιξαν λοιπόν και για αυτόν και στο τέλος του αφιέρωσαν τη μεγάλη και σπουδαία πρόκριση.Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι (υπήρχαν και λίγοι από τα Καραγιάννια) οι οποίοι στο τέλος αποθέωσαν τους νικητές.Το φιλμ του αγώναΣτο 5ο ο Τοπάλης έδωσε στο Περιχανά αυτός σέντραρε αλλά το σουτ του Κεσκιλίδη από κοντά μπλόκαρε ο Παπαγερίδης.Στο δίλεπτο 10-11 οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2 σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τραπεζανλίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθη της άμυνας του Φούφα αλλά τα σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασαν ψηλά άουτ.Στο 38ο ο Τοπάλης έδωσε στο Σιδηρόπουλο ο οποίος όμως από πολύ καλή θέση πραγματοποίησε άστοχο σουτ ενώ στο 43ο ο Βελλίδης (έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Μακεδονικού και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις) εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε ελάχιστα άουτ.Λίγο πριν το ημίχρονο τραγικό λάθος στην άμυνα του Φούφα το εκμεταλλεύεται ο Γκέτσιος αλλά το σουτ σε κενή ουσιαστικά εστία κοντράρεται τη τελευταία στιγμή.Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Φούφας μπήκε πολύ δυνατά και στο 47ο ο Τοπάλης σέντραρε η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε κόρνερ με το Χάϊτα να μη μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χατζηρούμπης έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Αλεξανδρής έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 54ο ο Χάϊτας δεν πρόλαβε τη μπάλα από κοντά ενώ στο 64ο ο Χατζηρούμπης από πλεονεκτική θέση προτίμησε να δώσει πάσα αντί να κάνει το σουτ και χάθηκε η ευκαιρία.Στο 74ο σουτ του Τοπάλη η μπάλα πέρασε άουτ και στο 85ο παραλίγο να έρθει το έμφραγμα για τους γηπεδούχους όταν ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε πίσω από την άμυνα πλάσαρε το Σακαρίδη αλλά η μπάλα βρήκε 2 φορές το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.Στις καθυστερήσεις του αγώνα εκτέλεση φάουλ Χατζηρούμπη κεφαλιά Χάϊτα από πολύ κοντά η μπάλα πέρασε άουτ.Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στη παράταση αφού δεν ήθελαν να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι και στο 91ο σουτ του Βελλίδη από καλή θέση μπλόκαρε ο Παπαγερίδης ενώ στο 94ο σέντρα Κοτζαφίλιου κεφαλιά Χάϊτα ελάχιστα άουτ.

Στο 97ο ήταν η σειρά του Βελλίδη να απειλήσει αλλά τη κεφαλιά του μπλόκαρε ο Παπαγερίδης και στο 118ο φαλτσαριστό σουτ του Βελλίδη η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.Στο 120ο τέλος εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στο Βελλίδη που από κοντά προσπάθησε να σουτάρει αλλά έκοψαν τη τελευταία στιγμή οι αμυντικοί.Τα πέναλτι:

Γκέτσιος 0-1
Τοπάλης (απέκρουσε ο Παπαγερίδης)
Μετικάνος (απέκρουσε ο Σακαρίδης)
Χάϊτας 1-1
Χουϊλίδης (απέκρουσε ο Σακαρίδης)
Βελλίδης 2-1
Δημόπουλος 2-2
Μούκας 3-2
Ζερβανταρίδης (απέκρουσε ο Σακαρίδης)
Με μεγάλο πρωταγωνιστή το τερματοφύλακα του Τρύφωνα Σακαρίδη που έπιασε 3 πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» ...
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Τσαγκαλίδης (118οΜούκας), Περιχανά (88ο Φαχαντίδης), Ίτσκος, Κοτζαφίλιος, Μαργιορίδης, Σιδηρόπουλος, Χ΄΄ Ρούμπης , Χάϊτας, Τοπάλης, Κεσκιλίδης (19ολ.τ. Βελλίδης).
Α.Ε. Π. Καραγιαννίων: Παπαγερίδης, Δημητριάδης, Δημόπουλος Θ.(115Ο Δημόπουλος Τ.), Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Μετικάνος, Durmishi (65οΧουϊλίδης), Τσίλης, Τραπεζανλίδης, Κωνσταντινίδης (98ο Αντάμης), Γκέτσιος.
Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα
φωτορεπορτάζ - Βασίλης Πουλασικίδης 
βίντεο Αμπατζίδης Νίκος & Βασίλης   - Πουλασικίδης Βασίλης