Αρχική

Κυπελλούχος ο Μακεδονικός Φούφα (φωτο - βίντεο)

Για 2η συνεχή χρονιά και 3η στην ιστορία του ο Μακεδονικός Φούφα αναδείχθηκε κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.Στο τελικό που έγινε την Τετάρτη στην Κοζάνη ο Μακεδονικός με γκολ του Βελλίδη (αποδεικνύεται σε πολύτιμη προσθήκη διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες) κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 τον Αλιάκμων Αιανής.Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι, είχαν πέραν του γκολ, 3 δοκάρια και αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να πληρώσουν την αστοχία τους.Είναι χαρακτηριστικό πως ο Φούφας είχε 18 τελικές προσπάθειες προς την εστία και η Αιανή μόνο 1!!!!Η χαρά όμως θα κρατήσει πολύ λίγο αφού το Σάββατο ακολουθεί πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Νεάπολη με το Βοϊο και όλοι στρέφουν την προσοχή τους στον άλλο μεγάλο στόχο, το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.Από την άλλη η Αιανή ήθελε αλλά δεν μπορούσε και ουσιαστικά είχε το ρόλο θεατή σχεδόν σε όλο τον αγώνα.

Ο τελικός έγινε μπροστά σε περίπου 1000 φιλάθλους και από τις 2 ομάδες και διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια σε αντίθεση με αυτά που βλέπουμε στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι οι παίκτες της Αιανής αφού πήραν τα μετάλλια τους παρατάχθηκαν δεξιά και αριστερά και χειροκρότησαν τους παίκτες του Φούφα που πήγαιναν για τα δικά τους μετάλλια. Ενέργειες που μόνο καλό κάνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο και αξίζουν πολλά μπράβο στης Αιανή.Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του κ. Τσιμεντερίδη (Ιωαννίδης- Παπαδόπουλος, 4ος Καρατέρπος).Φάσεις – γκολΜόλις στο 1ο λεπτό δυνατό σουτ του Βελλίδη πέρασε άουτ όπως και αυτό του Τοπάλη λίγο αργότερα. Στο 5ο κόρνερ του Βελλίδη, κεφαλιά πάσα του Μαργιορίδη για τον Ίτσκο αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.Στο 20ο σέντρα του Βελλίδη σουτ του Χάϊτα πέρασε άουτ και δύο λεπτά μετά νέα σέντρα από τον ίδιο Χάϊτας και Τοπάλης δεν πρόλαβαν την μπάλα.Στο 26ο κόρνερ Τοπάλη άστοχη έξοδος Λαζαρίδη ο Κοτζαφίλιος θα σουτάρει από κοντά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.Στο 30ο δυνατό σουτ του Κεσκιλίδη στο αριστερό κάθετο δοκάρι και 4 λεπτά μετά έξοχη ασίστ του Τοπάλη στο Βελλίδη, έξοχο τελείωμα και 0-1.Στο 44ο τετ-α-τετ Κεσκιλίδη δεν μπορεί να νικήσει το Λαζαρίδη.Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε με το Φούφα να κυριαρχεί να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες.Στο 52ο έξοχος συνδυασμός  Βελλίδη- Τοπάλη ο τελευταίος θα μπει στη περιοχή θα γυρίσει αλλά θα κόψουν σωτήρια οι αμυντικοί και στο 56ο σουτ του Χάϊτα πολύ δύσκολη απέκρουσε του Λαζαρίδη. Αμέσως μετά σέντρα του Τοπάλη, κεφαλιά του Χάϊτα η μπάλα θα πάρει περίεργη τροχιά και θα καταλήξει ελάχιστα άουτ και στο 58ο ο Τοπάλης από το ύψος του πέναλτι θα πιάσει το σουτ για να κοντράρει σωτήρια ο Σταθόπουλος.Ο Μακεδονικός συνέχιζε να πιέζει και στο 59ο κόρνερ Τοπάλη κεφαλιά Ίτσκου στο οριζόντιο δοκάρι, νέα κεφαλιά Μαργιορίδη στο δεξί κάθετο δοκάρι και άουτ!!!!Στο 62ο κόρνερ Τοπάλη σουτ του Κοτζαφίλιου μέσα από τη περιοχή πέρασε άουτ και στο 72ο εκτέλεση φάουλ Τοπάλη ελάχιστα έξω ενώ στο 77ο νέα εκτέλεση από τον ίδιο παίκτη απομάκρυνε σωτήρια ο Λαζαρίδης.Στο 86ο ο Βελλίδης θα δώσει στο Κεσκιλίδη που θα κάνει το σουτ για να μπλοκάρει ο Λαζαρίδης για να φτάσουμε στο 89ο όταν ένα αδύναμο σουτ από το Τσίγγανα ο Σακαρίδης έχασε τη μπάλα αλλά τη τελευταία στιγμή τη μπλόκαρα προ του Μπούλη γλιτώνοντας τα εμφράγματα από συμπαίκτες προπονητή και φιλάθλους.Αλιάκμων Αιανής: Λαζαρίδης, Παπακωνσταντίνου, Μαρούδης, Σταθόπουλος, Κυριακίδης, Κωστίκας (59ο λ.τ. Βαβλιάρας Στ.), Κοκκώνας, Σκουτέλας, Τσίγγανας, Κουτσογεωργόπουλος (71ο Μπούλης), Ράπτης (82ο Γκόντουρας).Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Τσαγκαλίδης, Σιδηρόπουλος, Ίτσκος, Κοτζαφίλιος, Μαργιορίδης, Χατζηρούμπης (81ο Πολυχρονίδης), Τοπάλης, Χάϊτας, Κεσκιλίδης (88ο Μίμης), Βελλίδης (92ο Συμεωνάκος).

Την απονομή στους παίκτες του Αλιάκμων έκαναν ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης και έκανε  η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης  κα. Φάνη Φτάκα Τσικριτζή.Στους κυπελλούχους τις απονομές έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Κεχαγιάς και ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Λάκης Καΐδης.Είναι περιττό να αναφέρουμε τι έγινε στα αποδυτήρια όσο και στο Φούφα κατά την άφιξη της ομάδας με το κύπελλο αλλά είπαμε από την Πέμπτη τα κεφάλια μέσα.

Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα