Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Λυτρωτής ο Χάϊτας στο 90 για το Φούφα- Νίκη διά πυρός και σιδήρου με ΑΕΠ

Μακεδονικός Φούφα – ΑΕΠ Καραγιαννίων 3-2
  
Η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό του Νίκου Χάϊτα στο 90 όταν και ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος λίγο νωρίτερα, χάρισαν στον Μακεδονικό Φούφα 3 πολύτιμους βαθμούς και το δικαίωμα να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.


Απέναντι σε μια παθιασμένη Α.Ε.Π. Καραγιαννίων που έπαιξε για τον εαυτό της, ο Μακεδονικός ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο όταν δυσκολεύονταν πάρα πολύ να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Παπαγερίδη και μάλιστα βρέθηκε και πίσω στο σκορ ενώ με τη λήξη ο Σακαρίδης και το δοκάρι τον κράτησαν ζωντανό.
Στην επανάληψη όμως και με την είσοδο του Κεσκιλίδη τα πάντα άλλαξαν με τον Μακεδονικό να καταφέρνει μέσα σε 6 λεπτά να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό.
Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι όμως με το οποίο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν έφεραν και πάλι το άγχος ενώ στο 73ο ζήτησε o Μακεδονικός πέναλτι σε καθαρό χέρι του Ζερβανταρίδη αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε.
Στο 90ο όμως ο διαιτητής έδωσε το «καθαρό» πέναλτι ο Χάϊτας έκανε το 3-2 και ο Φούφας έμεινε ζωντανός.
Διαιτητής: Καρατέρπος (Εμμανουήλ- Παπαδόπουλος)
Φάσεις-γκολ:
Στο 7ο σέντρα Πολυχρονίδη κεφαλιά Τοπάλη από κοντά άουτ και στο 23ο ο Γκέτσιος ξέφυγε από το Δούφα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σακαρίδη στο τετ-α-τετ.
Στο 39ο  ο Μετικάνος έβγαλε μόνο του το Σαββούδη που μπήκε μόνος στη περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Στο 43ο ο σκόρερ επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από τη περιοχή αλλά ο Σακαρίδης αρχικά και το δοκάρι στη συνέχει γλίτωσαν το Μακεδονικό από τα χειρότερα.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη και ο Κεσκιλίδης από κοντά ισοφάρισε και στο 51ο δυνατό σουτ του Σιδηρόπουλου η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χάϊτας έκανε το 2-1.
Στο 56ο εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 60ο εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη κεφαλιά του Χάϊτα άουτ.
Στο 62ο ο Σαβούδης μπήκε από δεξιά και μπαίνοντας από στη περιοχή έπεσε εντυπωσιακά με τον διαιτητή να βλέπει παράβαση του Κοτζαφίλιου πάνω του. Το αμφισβητούμενο πέναλτι εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε και ισοφάρισε.
Στο 75ο ο Σιδηρόπουλος σέντραρε η μπάλα βρήκε το χέρι του Ζερβανταρίδη μέσα στη περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε.
Στο 85ο το σουτ του Κεσκιλίδη πέρασε άουτ και στο 87ο το αντίστοιχο του Τοπάλη απέκρουσε ο Παπαγερίδης.
Στο 90 όμως ο Σακαρίδης έκανε το γέμισμα ο Κεσκιλίδης με το κεφάλι έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χάϊτα που μέσα στη περιοχή ανατράπηκε από τον Ζερβανταρίδη. Το «καθαρό» πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα και εύστοχα ο Χάϊτας για το τελικό 3-2.
Μακεδονικός Φούφα(Εμμανουηλίδης): Σακαρίδης, Μίμης, Πολυχρονίδης, Τσαγκαλίδης, Κοτζαφίλιος, Δούφας (46ο Κεσκιλίδης), Μαργιορίδης, Σιδηρόπουλος (86ο Ίτσκος), Χάϊτας, Τοπάλης, Χ΄΄ Ρούμπης (78ο Βελλίδης).
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων(Σαμαράς): Παπαγερίδης, Δημητριάδης, Ιττής, Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Μετικάνος, Δημόπουλος Θ. (80ο Νουρμίσι), Τσίλης, Γκέτσιος (73ο Δημόπουλος Τ.), Σαββούδης, Παπαδόπουλος.
Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα