Αρχική

Α’ ΕΠΣΚ: Νίκη ψυχολογίας αλλά και ουσίας για το Μακεδονικό Φούφα - Το πάλεψε ο Μακεδονικός Κοζάνης (φωτο - Βίντεο)

Μακεδονικός Κοζάνης – Μακεδονικός Φούφα 1-2
 Σπουδαία νίκη τόσο από πλευρά ουσίας αλλά και από ψυχολογική άποψη πέτυχε ο Μακεδονικός Φούφα στη Κοζάνη απέναντι στο Μακεδονικό με σκορ 2-1.
Η ομάδα του Νίκου Εμμανουηλίδη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα (που αδικείται από τη θέση που βρίσκεται και που σίγουρα δεν θα κινδυνέψει αφού έχει καλό υλικό και ένα έμπειρο προπονητή) μπήκε αποφασισμένη να βάλει τέρμα στο μίνι σερί των 2 αγώνων χωρίς νίκη.


Προηγήθηκε σχετικά νωρίς πήρε είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη κυριάρχησε πλήρως. Σε αυτό το διάστημα είχε δοκάρι, ευκαιρίες και κατάφερε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ δείχνοντας ότι κλειδώνει τη νίκη.
Στο 85ο όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν και έφεραν στο στρατόπεδο του Φούφα τους εφιάλτες του 90. Ειδικά μάλιστα μετά την χαμένη ευκαιρία του Χάϊτα μετά το 2-1 το άγχος σα να βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Μακεδονικού που δεν ήθελαν σε ακόμα ένα παιχνίδι να πληρώσουν την αστοχία τους.
Τέλος καλό όμως αυτή τη φορά όλα καλά 3 βαθμοί και ίσως και το τέλος της κατάρας του 90. Φυσικά οι παίκτες του Μακεδονικού θα πρέπει να μάθουν να μετατρέπουν στο γκολ τις ευκαιρίες έτσι ώστε η κατάρα να γίνει για τα καλά παρελθόν.
Από την άλλη ο Μακεδονικός Κοζάνης όπως αναφέραμε και στην αρχή δείχνει βελτιωμένος στα 2 τελευταία παιχνίδια του και προσπάθησε να πάρει ότι καλύτερο από ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν είναι «κυκλωμένα» από τους ανθρώπους του.
Φάσεις- γκολ
Πολύ καλά ξεκίνησε το παιχνίδι για το Φούφα αφού στο 14’  ο Τοπάλης εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο των αμυντικών και με βολίδα έξω από τη περιοχή άνοιξε το σκορ.
Στο 36’  το σουτ του Κεσκιλίδη απέκρουσε δύσκολα ο Βαρυτιμίδης και στις καθυστερήσεις εκτέλεση φάουλ του Τοπάλη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι γηπεδούχοι από την άλλη απείλησαν στο 8' με κεφαλιά του Μπέμπη που δεν ανησύχησε το Σακαρίδη.
Στο 45’ σέντρα του Αργυρόπουλου, αδύναμο σουτ του Μπέμπη, μπλοκάρει ο Σακαρίδης.
Στην επανάληψη ο Φούφας μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι.
Στο 47’ ο Τοπάλης σέντραρε ο Θ. Κεσκιλίδης έπιασε τη κεφαλιά η μπάλα χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι και έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Αντωνόπουλος.
Στο 51’  ο Χάιτας έπαιξε το 1-2 με το Τοπάλη σούταρε αλλά ο Βαρυτιμίδης απέκρουσε σωτήρια.
Στο 67’ μεγάλη ευκαιρία για το Μακεδονικό Κοζάνης όταν ο Νάνος έκανε το γέμισμα ο Μπέμπης πετάχτηκε πίσω από τους αμυντικούς έπιασε τη κεφαλιά σχεδόν εξ’ επαφής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αμέσως μετά ο Τοπάλης σούταρε η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε ξανά στον ίδιο που σούταρε αλλά ο Βαρυτιμίδης απέκρουσε σωτήρια.
Στο 71’ ο Χάιτας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Βαρυτιμίδη αλλά 4 λεπτά μετά ίδιος σημάδεψε σωστά και έκανε το 2-0 μετά από απομάκρυνση του Βαρυτιμίδη σε σέντρα του Τοπάλη.
Στο 80’ ο Α. Πιλικίδης σούταρε αλλά ο Σακαρίδης απέκρουσε δύσκολα ενώ στο 84’ σε αντεπίθεση του Φούφα ο Τοπάλης έβγαλε μόνο το Χάιτα που πέρασε τον Βαρυτιμίδη έξω από την περιοχή αλλά σε κενή εστία σούταρε άουτ!!.
Όταν λοιπόν δεν βάζεις γκολ το δέχεσαι και έτσι στο 87’ ο Α.  Πιλικίδης με σουτ μείωσε και φόρτωσε με άγχος τους φιλοξενούμενους.
Με τη σέντρα ο Σιδηρόπουλος  σέντραρε αλλά ο Χάιτας εξ΄ επαφής δεν μπόρεσε να κάνει πιο άνετα τα τελευταία λεπτά που πέρασαν «σαδιστικά» αλλά τελικά τίποτα δεν άλλαξε.
Πρέπει εδώ να τονίσουμε πως στο 93 και ενώ ο Μακεδονικός Κοζάνης πίεσε να ισοφαρίσει ο Βαρυτιμίδης προτίμησε να βγάλει τη μπάλα έξω για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε παίκτη του Φούφα που ήταν στο έδαφος αντί να γεμίσει στη περιοχή. Επίδειξη fair-play που χειροκροτήθηκε απ’ όλους.
Μακεδονικός Κοζάνης: Βαρυτιμίδης, Σ. Πιλικίδης, Αργυρόπουλος (89’ Ζαχαριάδης), Αντωνόπουλος, Τσατσόπουλος, Μαμάτσιος, Νάνος, Σέχι, Κουτζακουτσίδης (53’ Πιλικίδης Α.), Κουτούλας, Μπέμπης (82’ Τσαμπούρης).
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Κεσκιλίδης Λ., Περιχανά, Ίτσκος (70’ Τσαγκαλίδης), Κοτζαφίλιος, Μαργιορίδης, Σιδηρόπουλος (92’ Μούκας), Χ΄΄ Ρούμπης (70’ Φαχαντίδης), Κεσκιλίδης Θ., Τοπάλης, Χάιτας.
Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα