Αρχική

Olimpia Milano

“Mία ανάσα από την Olimpia Milano o Napier”

Ο Dejan Radonjic μετά την δραματική νίκη επί του Λαυρίου παραδέχθηκε ότι κατέληξε στον παίκτη, τον οποίο θέλει να φέρει στο “τριφύλλι” και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Shabazz Napier, ο οποίος είχε αγωνιστεί και πέρυσι στην Euroleague με την φανέλα της Zenit.

Mπαρτζώκας: Η φετινή Euroleague είναι πιο δύσκολη από ποτέ, με δύο νίκες αρχίζει η αποθέωση και με δύο ήττες η κριτική”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως η ομάδα του κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη. Ακόμη ο προπονητής των Πειραιωτών επεσήμανε ότι η φετινή Ευρωλίγκα είναι πιο δύσκολη από ποτέ, αφού με δύο νίκες αρχίζει η κορυφή και με δύο ήττες αρχίζει η κριτική. Τέλος στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες του, αφού δουλεύουν πολύ και σέβονται ο ένας τον άλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Messina: “Ο Ολυμπιακός μας κέρδισε δίκαια, η Euroleague να εξετάσει αλλαγή στο format των play – off”

O Εttore Messina στην συνέντευξη τύπου τόνισε ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε δίκαια επί της Olimpia Milano, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ορισμένες λεπτομέρειες δεν έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του να πλησιάσει περαιτέρω. Ακόμη μίλησε για την κατάσταση των Datome, Shields και Pangos λέγοντας ότι θα επιστρέψουν στα τέλη του μήνα, ενώ τόνισε ότι αυτές οι απώλειες είναι πολύ σοβαρές, επισημαίνοντας ότι είναι σαν να λείπουν από τον Ολυμπιακό οι Walkup, Σλούκας και Βεζένκοβ. Τέλος θεωρεί ότι η αλλαγή στο φορμάτ της offseason της Ευρωλίγκας είναι επιβεβλημένη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σλούκας: “Να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία”

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του στο flash interview αποθέωσε τον Peters, ενώ είπε ότι η νίκη της ομάδας του είναι πολύ σημαντική κόντρα σε ένα σύνολο που διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του στην άμυνα. Ακόμη είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, ο ίδιος θέλει να είναι όσο το δυνατόν επιθετικός και να βοηθά τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Αρμάνι πάντα παίζει καλά και ειδικά στην άμυνά της. Πάντα προσπαθώ να είμαι επιθετικός σε κάθε σημείο του αγώνα και να μοιράζω την μπάλα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Ο Πίτερς ήταν εξαιρετικός σήμερα και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία».

Peters: “Έχει περηφάνια αυτή η ομάδα”

Ο Αlec Peters ήταν ο απόλυτος MVP του Ολυμπιακού στην νίκη επί της Olimpia Milano και είπε ότι η ομάδα αυτή έχει μεγάλη περηφάνια. Επιπλέον τόνισε ότι ο ίδιος αισθάνεται πάρα πολύ καλά, επειδή οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετικές προπονήσεις, ενώ τόνισε ότι προσπαθεί να δίνει τα πάντα είτε βάζει 0 είτε 16 πόντους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχει περηφάνια αυτή η ομάδα. Νιώθω πολύ καλά, κάναμε πολύ καλές προπονήσεις, μείναμε συγκεντρωμένοι και παίξαμε σκληρά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Είμαι εδώ για να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής. Είμαστε πολύ καλή ομάδα. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο είτε με 0 είτε με 16 πόντους».

Μπαρτζώκας: “Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν πολύ ικανοποιημένος από την επικράτηση της ομάδας του, λέγοντας ότι είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες του. Ακόμη αναφορικά με την ανάλυση του αγώνα είπε ότι την διαφορά έκανε το τρίτο δεκάλεπτο,  στο οποίο οι Πειραιώτες πήραν άψογο βαθμό σε άμυνα κι επίθεση και διεύρυναν την διαφορά που είχαν πάρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην flash interview:

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κλειδί, δεχθήκαμε 6 πόντους. Επρεπε να προστατέψουμε τη ρακέτα μας γιατί δεχθήκαμε 22 πόντους στην αρχή. Ηταν πολύ σημαντικό αυτό. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου».

Oλυμπιακός – Olimpia Milano 82-66: “Έπνιξαν” τους Ιταλούς με την άμυνά τους κι έπιασαν κορυφή οι νταμπλούχοι!

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και όποτε κινδύνευσε βρήκε τις λύσεις, με συνέπεια να καταφέρει να επικρατήσει με άνεση επί της Olimpia Milano (82-66) και να πετύχει την δεύτερη του διαδοχική νίκη στην διοργάνωση έπειτα από τον θρίαμβο στο ντέρμπι των “αιωνίων”. Με αυτόν τον τρόπο οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν στο 11-6 κι έπιασαν κορυφή μαζί με άλλες ομάδες, την ώρα που οι Λομβαρδοί γνώρισαν το πρώτο τους ανεπιτυχές αποτέλεσμα μετά από τρεις σερί νίκες κι υποχώρησαν στο 6-11.

Εuroleague: Σαρωτική Efes, πήρε τον εμφύλιο η Real, εύκολη νίκη η Barcelona (vids)

Olimpia Milano – Anadolu Efes 51-80: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες

Η Efes ήταν σαρωτική απέναντι στην Olimpia Milano, με αποτέλεσμα να πετύχει την δεύτερη της σερί νίκη σε ντέρμπι, να δείξει πως ανακάμπτει και να ανέβει στο 4-5. Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι, καθώς η επίθεσή τους τούς πλήγωσε και έτσι υποχώρησαν στο πολύ χαμηλό για την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας 3-6.