Αρχική

Α' ΕΣΚΑΝΑ

Α’ ΕΣΚΑΝΑ: Οι πρώτοι σκόρερ (15η αγωνιστική)

Ο Δημήτρης Σερέτης της Ευρυάλης είναι και μετά το πέρας της 15ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑΝΑ, με τον ικανό άσο να μετράει πλέον αισίως 266 πόντους μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα!

Περίπου 25 πόντους πιο πίσω του δε βρίσκεται άλλος από τον Χατζηκίδη του ΔΑΣ Δραπετσώνας, ο οποίος μετράει 240 πόντους, ενώ την πρώτη πεντάδα των περισσότερων πόντων στη λίγκα κλείνουν οι Χαρούνι της Ακαδημίας Ελευσίνας, Ντόσκορης του ΑΟΝ Αργυρούπολης και Καρακώστας του ΑΟ Ταταύλα με 234, 223 και 218 πόντους, αντίστοιχα .

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ μετά την 15η αγωνιστική:

Α’ ΕΣΚΑΝΑ: Οι πρώτοι σκόρερ (14η αγωνιστική)

Την… παρέλασή του στην κορυφή του πίνακα με τους περισσότερους πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ συνεχίζει ο Δημήτρης Σερέτης, με τον άσο της Ευρυάλης να έχει φτάσει και μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής τους 242 πόντους χτίζοντας ακόμα μια καλή απόσταση από τη δεύτερη θέση -εκεί όπου βρίσκεται με 224 πόντους ο Χατζηκίδης του ΔΑΣ Δραπετσώνας.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος κλείνουν οι Χαρούνι της Ακαδημίας Ελευσίνας, Ντόσκορης του ΑΟΝ Αργυρούπολης και Καρακώστας του ΑΟ Ταταύλα με 224, 221 και 196 πόντους, αντίστοιχα .

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ μετά την 14η αγωνιστική:

Α’ ΕΣΚΑΝΑ (14η αγ.): Επιστροφή στις νίκες για Ερμή Αργυρούπολης – διπλή κορυφή για ΑΟΝΑ και Ελευσίνα

Επιστροφή στις νίκες για τον Ερμή Αργυρούπολης, ο οποίος μετά την ήττα του στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης την περασμένη εβδομάδα πήρε και πάλι τα πάνω του σήμερα (16/1) κερδίζοντας με 84-53 τον Ερμή Περάματος για την 14η αγωνιστική της Α ΕΣΚΑΝΑ. Μάλιστα, με το σκορ να κινείται σε ρυθμούς νταμπλ σκορ και άνω των 25 πόντων η υπόθεση “νίκη” στο συνονόματο ντέρμπι είχε κριθεί από νωρίς. 

Εύκολο βράδυ και για την Δραπετσώνα! Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας εκμεταλλεύτηκε το σχετικά βατό του αποψινό τεστ κόντρα στον ΑΟ Ταταύλα και επικρατώντας με 81-70 εξακολουθεί να κυνηγάει την πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Α’ ΕΣΚΑΝΑ: Οι πρώτοι σκόρερ (13η αγωνιστική)

Τι 2022, τι 2023; Ο Δημήτρης Σερέτης της Ευρυάλης όχι απλά εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ και μετά το πέρας της 13ης αγωνιστικής μετρώντας 228 πόντους μέχρι στιγμής, αλλά την ίδια στιγμή -μετά και την αποχώρηση του Πηλιούνη από την Ηλεκτρούπολη στον ΑΟΦ Πορφύρας- αντικρίζει την απόστασή του από την 2η θέση και τον Χατζηκίδη του ΔΑΣ Δραπετσώνας να έγκειται κοντά στους 20 πόντους.

Τέλος, την πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ κλείνουν οι Χαρούνι της Ακαδημίας Ελευσίνας, Ντόσκορης του ΑΟΝ Αργυρούπολης αλλά και Καρακώστας του ΑΟ Ταταύλα με 206, 184 και 177 πόντους, αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ μετά την 13η αγωνιστική:

Α’ ΕΣΚΑΝΑ: Οι πρώτοι σκόρερ (12η αγωνιστική)

Ακόμα και αν -καθότι δεν αγωνίστηκε στην πρόσφατη επικράτηση της ομάδας του, της Ευρυάλης επί του Ερμή Αργυρούπολης- αντίκρισε τον Πηλιούνη της Ηλεκτρούπολης να τον πλησιάζει στον πόντο, ο Σερέτης είναι ο πρώτος σκόρερ για το πρώτο μισό της φετινής σεζόν και επίσημα -με τον έμπειρο γκαρντ να κλείνει το 2022 με 217 πόντους στο ενεργητικό του, έναν περισσότερο δηλαδή από τους 216 του άσου της Ηλεκτρούπολης.

Α’ ΕΣΚΑΝΑ (12η αγ.): Ήττα μετά από καιρό για τον Ερμή Αργυρούπολης – πέρασε από τον Κορυδαλλό ο Αστέρας – έσπασε το ρόδι η Γλυφάδα

Σερί ήταν και πάει για τον Ερμή Αργυρούπολης, με την Ευρυάλη να τον λυγίζει στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑΝΑ με 70-61 και να του σπάει το νικηφόρο σερί των εννιά διαδοχικών αγώνων δίχως ούτε μια ήττα! 

11 ήττες ήταν πολλές από ό,τι φάνηκε για την Γλυφάδα, η οποία κατάφερε να λυγίσει στο ντέρμπι των χαμηλών στρωμάτων του βαθμολογικού πίνακα τον ΑΟ Ταταύλα με 57-50 εκτός έδρας και μπαίνει στο Break των Χριστουγέννων με ανανεωμένες ελπίδες παραμονής.

Τεράστιο διπλό για την ΑΕ Ρέντη στην Αργυρούπολη, με την νεοφώτιστη ομάδα από τη Β ΕΣΚΑΝΑ να λυγίζει στο νήμα στην παράταση με 67-65 τον πρωτοπόρο ΑΟΝΑ και να δίνει τα… ρέστα της για την άνοδο με το φινάλε του 2022!

Α’ ΕΣΚΑΝΑ (10η αγ.): Άλωσε Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ερμής – Νίκη ανάσα για Ηλεκτρούπολη – πήρε το ντέρμπι ο ΑΟΝΑ

Χάρις σε δύο εύστοχες βολές ένα δευτερόλεπτο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ο Ερμής Αργυρούπολης κατάφερε να περάσει από τον Άγιο Δημήτριο και το σπίτι του τοπικού Αστέρα με 78-77 για την 10η αγωνιστική της φετινής Α ΕΣΚΑΝΑ και να συνεχίσει την… καυτή της πορεία στο πρωτάθλημα.

Νίκη ανάσα για την Ηλεκτρούπολη! Σε μια πολύ σημαντική επιτυχία αναφορικά με την αποφυγή της ζώνης του υποβιβασμού έφτασε το βράδυ της Δευτέρας (5/12) η ομάδα της Ηλεκτρούπολης η οποία λυγίζοντας με 69-57 την τελευταία τη τάξει Γλυφάδα έφτασε τους 12 βαθμούς με την 2η μόλις φετινή της νίκη.

Α’ ΕΣΚΑΝΑ (8η αγ.): Άλωσε την Γλυφάδα η Ελευσίνα – “καυτός” ο Ερμής Αργυρούπολης – ανεβαίνει ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου

Ασταμάτητος ο Ερμής! Την έκτη του νίκη στη σειρά και την έβδομη γενικότερα κατάφερε να πετύχει το βράδυ της Δευτέρας (21/11) ο Ερμής Αργυρούπολης, ο οποίος στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑΝΑ κόντρα στην ΑΕ Ρέντη επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 79-56 και συνεχίζει να έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα.

Πέρασε από την Γλυφάδα η Ελευσίνα! Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της ημέρας βάφτηκε στα χρώματα της Ακαδημίας Ελευσίνας, η οποία περνώντας με 15 πόντους διαφορά (58-73) από την έδρα της Ευρυάλης ανέβηκε στο 6-2 και προσπέρασε κατά έναν βαθμό τον αποψινό της αντίπαλο.