Αρχική

Εθνικές

Κτιστάκης για Νεανίδων – Δεσποτάκης για Νέων Γυναικών

Οι εθνικές ομάδες των Νεανίδων και Νέων Γυναικών βρήκαν από σήμερα (26/1) τους ανθρώπους που θα τους οδηγήσουν στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Β Κατηγορίας του επερχόμενου καλοκαιριού, με τον Γιάννη Κτιστάκη και Μάριο Δεσποτάκη, αντίστοιχα, να είναι οι εκλεκτοί της ΕΟΚ. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Οι Εθνικές Ομάδες Νεανίδων και Νέων Γυναικών έχουν προγραμματισμένες υποχρεώσεις το καλοκαίρι με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και στο τιμόνι των δύο ομάδων θα βρίσκονται ο Γιάννης Κτιστάκης και ο Μάριος Δεσποτάκης.

Τέλος από την Εθνική Ισπανίας ο Nikola Mirotic

Ο Nikola Mirotic αποκάλυψε ότι δεν  θα αγωνιστεί πάλι με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν βλέπω να επιστρέφω. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που αγωνίστηκα με την Εθνική. Πλέον έχω επικεντρωθεί στο να δώσω τα πάντα στον σύλλογο που αγωνίζομαι. Έχω πολλά πράγματα να ασχοληθώ το καλοκαίρι. Πολλά προσωπικά θέματα, οικογένεια, επιχειρήσεις… Βρίσκομαι σε μια ηλικία που δεν πιστεύω ότι θα παίξω ξανά στην Εθνική Ισπανίας, ειδικά μετά από τον τραυματισμό μου.

Ελλάδα vs Σλοβενία και Γιάννης vs Doncic τον Αύγουστο!

Ένα σπουδαίας σημασίας φιλικό παιχνίδι εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έπεται το καλοκαίρι έκλεισε η ΕΟΚ για την Εθνική ομάδα, με την Επίσημη Αγαπημένη να αναμένεται να υποδεχθεί στις 4 Αυγούστου την Σλοβενία του Luka Doncic σε ένα τρομερό αν και ανεπίσημο παιχνίδι προετοιμασίας! 

Ουσιαστικά, μετά και το περσινό μεγάλου βεληνεκούς ματς κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ την ίδια στιγμή η πρώτη κόντρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Luka Doncic σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και εν γένει πέραν των ορίων του ΝΒΑ απλά δε χάνεται!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Καλή χρονιά!!!

Το απόλυτο 4/4 κυνηγάει η Εθνική Γυναικών απέναντι στην Εθνική Μεγάλης Βρετανίας (vid)

Η Εθνική Γυναικών καλείται σήμερα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο Eurobasket Γυναικών του 2023.

Σήμερα στις 18:00 η Εθνική Γυναικών θα προσπαθήσει να κάνει το 4/4 στην Προκριματική διαδικασία κερδίζοντας την Μεγάλη Βρετανία στο  κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί διαδικτυακά  στο επίσημο κανάλι της FIBA στο Yout=Tube.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Το πανόραμα της όγδοης αγωνιστικής

Η όγδοη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε, με συνέπεια να γίνουν ακόμη περισσότερες οι ομάδες που “τσέκαραν” το εισιτήριο τους στο Μουντομπάσκετ, που θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ασία.

GROUP I

Η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο διπλό στο Βέλγιο και πλέον εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έπειτα από την επίσης οριακή νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας. Τέλος στο πιο αδιάφορο παιχνίδι του ομίλου η Λετονία επικράτησε επί της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε ακόμη ένα βήμα πρωτιάς στον όμιλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βέλγιο – Ελλάδα 70-72

Ιτούδης: “Οι παίκτες μας άφησαν στο παρκέ την καρδιά τους και την ψυχή τους”

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε αρχικά το πόσο δύσκολο ήταν το έργο της Εθνικής στα παράθυρα του Νοεμβρίου, ενώ στην συνέχεια αποθέωσε τους παίκτες του, που έδωσαν την καρδιά τους και την ψυχή τους στο παρκέ. Τέλος ευχαρίστησε τις ομάδες που έδωσαν τους παίκτες τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Λιόλιος: “Το είχε μεγάλη ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ”

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν πανευτυχής μετά την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ είχε ανάγκη αυτήν την μεγάλη νίκη. Ακόμη στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα ξέρει να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες, ευχαριστώντας τις ομάδες που έδωσαν τους παίκτες. Τέλος μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για πράξεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ντύθηκε… Ελλάδα η Mons Arena! (+pics)

Το βράδυ της Δευτέρας (14/11), η Εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί το άτυπο δώρο της Σερβίας από νωρίτερα και κερδίζοντας το Βέλγιο εκτός έδρας στο νήμα με 72-70 κατάφερε να αρπάξει ήδη από σήμερα ένα απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ωστόσο, λίγα μέτρα πιο δίπλα από το παρκέ, στις κερκίδες της Mons Arena οι Έλληνες οπαδοί έδιναν τη δική τους μάχη για να στηρίξουν τη χώρα μας στο μεγαλύτερο μέχρι το επόμενο ραντεβού της.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το πάθος αλλά και η αγάπη για την Επίσημη Αγαπημένη δίνουν και παίρνουν στις κερκίδες, με το ελληνικό φίλαθλο κοινό να σπρώχνει μάλιστα τη χώρα μας σε μια τεράστια εκτός έδρας επιτυχία.

 

Βέλγιο – Ελλάδα 70-72: Πήρε την πρόκριση με ήρωα τον Λαρεντζάκη η Εθνική!

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι άμυνες ήταν κυρίαρχες και κρίθηκε στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα, η Εθνική μας ξετύλιξε το δώρο της Σερβίας και με το επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Λαρεντζάκης από τον Obasohan στα 1,8”, πήρε την τεράστια και δραματική νίκη απέναντι στο Βέλγιο και συνάμα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας για ακόμη μία φορά. Συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στο 5-3 και με τους Βέλγιο και Τουρκία να βρίσκονται στο 3-5 και να υστερούν στην ισοβαθμία με εμάς, η Ελλάδα κλείδωσε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ δύο αγώνες πριν την λήξη των Παραθύρων.

Svetislav Pesic: “Ο Micic ήταν ήδη στο δρόμο, είχε αγοράσει εισιτήριο”

Τη γνώμη του για το γεγονός ότι ο Vasilije Micic δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα της Σερβίας κόντρα στην Τουρκία – αύριο (14/11) στις 21:00 στο Βελιγράδι, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Svetislav Pesic, δηλώνοντας ότι είναι λίγο στεναχωρημένος για την εξέλιξη αυτή, ενώ την ίδια στιγμή τόνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει περισσότερο το θέμα. Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνική Σερβίας στο Eurobasket και μίλησε για την Τουρκία και τον Melih Mahmutoglu.

 

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο προπονητής της Σερβίας, Svetislav Pesic:

Για τον Vasilije Micic:

Δεν έχουμε κάποια αντίδραση. Δεν θέλουμε να τη φέρουμε στο προσκήνιο.