Αρχική

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 2015-16

Κύπελλο Μακεδονικός Σιάτιστας – Κοζάνη 1-0

Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2015-16 μετά την ήττα της με 1-0 στη Σιάτιστα από τον τοπικό Μακεδονικό στα πλαίσια του 3ου Γύρου.

Ο Γιάννης Παρασκευάς, στο επίσημο ντεμπούτο της επιστροφής του στον πάγκο της Κοζάνης, χρησιμοποίησε παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής έως τώρα, προτιμώντας να ξεκουράσει αρκετούς «βασικούς» εν όψει του εκτός έδρα αγώνα πρωταθλήματος με τον Έβρο Σουφλίου την ερχόμενη Κυριακή 1/11/2015.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους και το παιχνίδι πήρε περισσότερο ενδιαφέρον.

Κύπελλο ΕΠΣΚ Κοζάνη – Εορδαϊκός 2007 1-0

Την πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2015-16 πήρε η Κοζάνη που επιβλήθηκε με 1-0 του Εορδαϊκού 2007 στο τοπικό ντέρμπυ που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Οι δύο ομάδες του Νομού Κοζάνης που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική βρέθηκαν αντίπαλοι στο τοπικό κύπελλο μετά την κατάργηση του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής, ένας θεσμός της ΕΠΟ που κράτησε δύο χρόνια.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από ασυνήθιστη για την εποχή ζέστη, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη ήταν καλύτερη, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία και πήρε δίκαια την νίκη.

Αντίθετα ο Εορδαϊκός 2007 δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απειλητικός.

Κύπελλο ΕΠΣΚ Μακεδονικός Κοζάνης – Κοζάνη 0-3

Η Κοζάνη επιβλήθηκε με 0-3 στο ΔΑΚ Κοζάνης του τυπικά γηπεδούχου Μακεδονικού Κοζάνης για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2015-16.

Ο Μακεδονικός Κοζάνης, που αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Κοζάνης, είχε στον πάγκο του τον Δημήτρη Καραθάναση, τον ρέκορντμαν συμμετοχών και «σημαία» της Κοζάνης, που για πρώτη φορά βρέθηκε αντίπαλος απέναντι στην ομάδα που τίμησε ως παίκτης για 16 συνεχόμενα χρόνια.

Η Κοζάνη προηγήθηκε με 0-1 στο 32′ μετά από συνδυασμό Ηλία και Γ. Τσικόπουλου, σέντρα του τελευταίου και τακουνάκι του Ηρακλή Τζιάλλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη σημείωσε άλλα δύο γκολ, πρώτα με κεφαλιά του Ζαχαριουδάκη από κόρνερ του Γιάννη Τσικόπουλου στο 68′ και μετά με αυτογκόλ του Κουτούλα μετά από κόρνερ του Τραυλού στο 83′.