Αρχική

A2

Elite League – 15η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής στον Άγιο Θωμά

Σε μια 15η αγωνιστική ημέρα γεμάτη σημαντικά παιχνίδια, αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο από το πρόγραμμα του Σαββάτου (28/1) δεν είναι άλλο από το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στον Άγιο Θωμά μεταξύ των ΓΣ Αμαρουσίου και Πανερυθραϊκού. 

Αύριο (29/1) η συνέχεια στα σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με το Ηρακλής – Τρίτωνας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής της Elite League:

Σάββατο 28/1

ΔΑΚ Ελευθερούπολης Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου Λόρτος-Κοϊμτζόγλου-Αγραφιώτης Γρ. (Στουπίδης) ΑΝΑΒΟΛΉ

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα Ελευθεριάδης-Παζώλης-Παπαγεωργίου Κ. (Πατσαντζόπουλος)

Elite League: Τα highlights των αγώνων της 14ης αγωνιστικής

Για ακόμη μία αγωνιστική είχαμε πολλά ντέρμπι και ενδιαφέρουσες επιδόσεις στους αγώνες της Elite League, την ώρα που υπήρξαν και εντυπωσιακές φάσεις, που καθήλωσαν το φίλαθλο κοινό που έβλεπε τα παιχνίδια είτε από το γήπεδο είτε από το διαδίκτυο.

Αναλυτικά τα βίντεο:

Ψυχικό – Ηρακλής 73-64

Αίας Ευόσμου – Ελευθερούπολη 73-82

Από την Παναχαϊκή στον Κόροιβο ο Κατσαβόπουλος

Και πάλι παίκτης του Κόροιβου είναι ο Λευτέρης Κατσαβόπουλος, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με την ομάδα της Αμαλιάδας μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν στην Elite League προσφέροντας μέγεθος και εμπειρία στη θέση των forwards. 

Μέχρι πρότινος, ο 26χρονος αθλητής (2.01 μέτρα) αγωνιζόταν στη Γ Εθνική με τα χρώματα της Παναχαϊκής, με την οποία και πρόλαβε να μετρήσει 15 πόντους συνολικά μέχρι και το πέρας του πρώτου γύρου.

Συνολικά, έχει περάσει διαχρονικά ακόμα δύο σεζόν με τον Κόροιβο στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία (2020-2021 και 2021-2022) μετρώντας συνολικά 15 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 14 ματς (75 λεπτά παρουσίας).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Tρίτων: Οριστική η συμφωνία με τον Manojlovic, τέλος ο Draskovic!

Ο Τρίτων τελικά θα ρίξει την μεταγραφική βόμβα, αφού συμφώνησε οριστικά με τον Nemanja Manojlovic (προανήγγειλε την μεταγραφή του μάλιστα στα social media), ο οποίος μάλιστα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να ενταχθεί στους “κυανόλευκους”. Ο 30χρονος περιφερειακός θα επανέλθει στους Σεπολιώτες ύστερα από μόλις έξι μήνες απουσίας, καθότι υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησε την χρονιά στην Ρουμανία με την φανέλα της Miercurea Ciuk, με την οποία ήταν εξαιρετικός.

Νίκος Λιακόπουλος: Έκανε την διαφορά, αλλά δεν έφτανε!

Ο Αμύντας παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να επιστέψει από το -17 του 24′ και το -13 του 35′ δεν τα κατάφερε και με αυτόν τον τρόπο ηττήθηκε από το Αγρίνιο και πλέον μένει αρκετά πίσω στην βαθμολογία. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα δεν απέδρασε από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, αφού βρέθηκε σε κακή επιθετικά μέρα, κάτι το οποίο δεν απέτρεψε τον Νίκο Λιακόπουλο, από τo να βρεθεί σε εξαιρετική κατάσταση και να ηγηθεί της προσπάθειας των “πορτοκαλί” να πετύχουν το μεγάλο comeback, που θα τους έδινε τεράστια ψυχολογική αλλά και βαθμολογική ώθηση.

Tρίτων: Προσπάθεια για επιστροφή Manojilovic, σκέψεις αποχώρησης Draskovic

Ο Τρίτων μπορεί να ηττήθηκε το Σάββατο από το Μαρούσι για πρώτη φορά στην έδρα του την φετινή σεζόν, ωστόσο παραμένει στην πρώτη θέση της Elite League και μέσα στους μεγαλεπήβολους στόχους του. Το σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου είναι η αποχώρηση του Μιχάλη Πολυτάρχου για την Μεγαρίδα την ύστατη ώρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό ζήτημα στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας, για το οποίο γίνεται προσπάθεια για να επιλυθεί.

Bασίλης Ζαρκαδούλας: Ξέσπασε απέναντι στην ΦΕΑ!

Η Μεγαρίδα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στην ΦΕΑ, με συνέπεια το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου να πανηγυρίσει το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα μέσα στο 2023. Ο οργανισμός της Δυτικής Αττικής για ακόμη μία φορά την φετινή αγωνιστική περίοδο ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές μέσα σε ένα παιχνίδι, με τον Βασίλη Ζαρκαδούλα όμως να είναι αυτός που έκανε την διαφορά και έδωσε εν πολλοίς αυτό το πολύτιμο ροζ φύλλο για την ομάδα του, που παραμένει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Νίκος Παπανικολάου: Βγήκε (ξανά) μπροστά απέναντι στον Ηρακλή!

Το Ψυχικό χθες έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο ντέρμπι επί του Ηρακλή και να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τρία διαδοχικά αποτελέσματα, που το έριξαν κάπως βαθμολογικά. To συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα πέρα από την αποτελεσματικότητά του στα μετόπισθεν βρήκε σημαντικές λύσεις και στο μπροστά μέρος του παρκέ, έχοντας επιθετική πολυφωνία. Για ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων  βρέθηκε ο αρχηγός και η ψυχή των “σκιούρων” Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος αποτέλεσε έναν πολύ δύσκολο γρίφο για την άμυνα του συνόλου του Φοίβου Γυμνόπουλου.

Καβάλα: Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας!

Λίγη ώρα πριν, η Καβαλά ηττήθηκε εντός έδρας από το Κόροιβο Αμαλιάδας με σκορ 73-69 και παρέμεινε έτσι στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό της. 

Ωστόσο, μετά το πέρας της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτητική τριάδα κάνοντας λόγο πως οι εν λόγω διαιτητές κλέβουν τον ιδρώτα των παικτών.

Αναλυτικά το τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Μιχάλης Πολυτάρχου: «Θέλω να είμαι σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό»

Για τη 14η αγωνιστική της Elite League η Μεγαρίδα πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στη ΦΕΑ με σκορ 84-75 παραμένοντας στην 7η θέση και σε τροχιά play offs.

Στο σημερινό αγώνα έκανε ντεμπούτο και το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων Μιχάλης Πολυτάρχου ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά τη νίκη περιγράφοντας τα πρώτα του συναισθήματα μετά τον αγώνα αλλά στάθηκε και στο γεγονός πως ο ίδιος θέλει να είναι σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: