Αρχική

ΝΒΑ

Milwaukee Bucks: Το «τέχνασμα» των Pacers στον Γιάννη!

Οι Bucks με μπροστάρη τον Γιάννη πέτυχαν την 10η συνεχόμενη νίκη τους απέναντι στους Pacers αυτή τη φορά με σκορ 141-131.

Στη προσπάθεια τους όμως οι Pacers για ολική ανατροπή εφάρμοσαν το «τέχνασμα» “Hack-a-Giannis”, κάνοντας δηλαδή συνεχώς φάουλ στον Γιάννη προκειμένου να τον στείλουν στις βολές που μέχρι πριν από αυτό το χρονικό σημείο ο Greek Freak ήταν άστοχος.

Embiid: “Η παρουσία μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Γαλλία, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του σώματος μου”

Ο Joel Embiid πριν από λίγους μήνες απέκτησε γαλλικό διαβατήριο και από τότε η απορία όλων είναι αν θα κατέβει να αγωνιστεί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση με τους “τρικολόρ” (Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ή Ολυμπιακοί Αγώνες 2024), αφού σε ένα τέτοιο σενάριο  θα αποκτήσουν ένα τρομακτικής ικανότητας δίδυμο στους ψηλούς με τον Rudy Gobert. Ο ίδιο απάντησε στο αν είναι εφικτό αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι προς το παρόν είναι επικεντρωμένος στους Sixers και στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του “δαχτυλιδιού”, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δώσει το παρών στην αποστολή του συνόλου του Collet αν το σώμα του βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην L’ Equipe:

Los Angeles Lakers: Επιστρέφει ο Antony Davis! (vid)

Ευχάριστα τα νέα στο στρατόπεδο των Lakers. Στη σημερινή αναμέτρηση με τους Spurs (05:30) επιστρέφει ο Antony Davis.

Η αποθεραπεία του από το τραυματισμό στο πόδι και η επιστροφή του στα γήπεδα ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρχικά υπολόγιζαν οι άνθρωποι της ομάδας και έτσι ο All-Star των Lakers επιστρέφει στα παρκέ ύστερα από περίπου 1,5 μήνα απουσίας.

Μέχρι και πριν τον τραυματισμό του ο Αμερικανός μετρούσε 27.4 πόντους μέσο όρο, 12.1 ριμπάουντ που είναι ρεκόρ καριέρας, όπως και στα ποσοστά ευστοχίας εντός πεδιάς (59.4%). Τέλος, έχει σημειώσει και 2,1 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Bulls – Pistons: Παριζιάνικη μονομαχία με ρεκόρ μάρκετινγκ

Το ΝΒΑ, έστω και για μερικές ώρες, επεκτείνεται και στην Ευρώπη, με το Παρίσι να έχει την τύχη να φιλοξενήσει το πρώτο παιχνίδι κανονικής διάρκειας του κορυφαίου μπασκετικά επιπέδου μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η γαλλική πρωτεύουσα δεν θα είναι μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια, με το ματς μεταξύ των Detroit Pistons και των Chicago Bulls να αντικρίζει 17 διαφορετικούς μεγάλους χορηγούς να το αγκαλιάζουν άμεσα.

Τα ονόματα φυσικά αυτών των Παγκοσμίου φήμης εταιριών…. τρομάζουν, με τις Nike, 2k, Tissot και Playstation να είναι μόνο μερικές εξ αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 132-119: Νίκη για τα «Ελάφια» με εκπληκτικό Holiday παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλειψε από τρίτο συνεχόμενο ματς των Bucks, όμως τα Ελάφια επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 132-119 των Indiana Pacers  στο Fiserv Forum, σημειώνοντας 23 από τα 46 τρίποντα που επιχείρησαν. Στο 28-16 οι Bucks, στο 23-22 οι Pacers.

Για τους Bucks, που παρατάχθηκαν χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Khris Middleton, Joe Ingles και Serge Ibaka, πρώτος σκόρερ ήταν ο Jrue Holiday με 35 πόντους  (8/11 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Νίκη των Heat με buzzer beater τρίποντο του Herro, 11η συνεχόμενη νίκη για Nets, εντυπωσιακός Doncic και νίκη των Mavericks επί των Spurs (vid)

Νίκη για Heat επί των Jazz μετά  από buzzer-beater τρίποντο  του Tyler Herro. Εντυπωσιακός Doncic και νίκη των Mavericks επί των Spurs. 11η συνεχόμενη νίκη των Nets αυτή τη φορά κερδίζοντας τους Hornets.

Utah Jazz – Miami Heat 123-126

Οι Heat (19-18)  χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Tyler Hero κέρδισαν τους Jazz (19-20)  123-126.

Victor Wembanyama: Η εμφάνιση ενός all around παίκτη! (vid)

Αναμφίβολα, το πιο «καυτό» όνομα αυτή τη στιγμή ολόκληρου του μπασκετικού κόσμου. Φυσικά, αναφερόμαστε στον Victor Wembanyama ο οποίος πρωταγωνιστεί στο Γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Metropolitans 92′.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι λοιπόν, αυτή τη φορά απέναντι στη Paris είχε μια γεμάτη στατιστική συμβάλλοντας έτσι στη νίκη της ομάδας του με 91-71. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για το Draft του 2023 μέτρησε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 μπλοκ. Δείτε παρακάτω τις σημαντικότερς φάσεις του Wembanyama.

Clippers: Τι ξεχωρίζει τους George – Leonard από το υπόλοιπο ΝΒΑ (+vids)

Ελέω και των αρκετών αποτυχιων τους στα Playoffs, σε κάθε συζήτηση σχετικά με τα κορυφαία δίδυμα στο ΝΒΑ η σχέση των Paul George – Kawhi Leonard θα αργήσει να έρθει στο τραπέζι. Ίσως και να μην έρθει καθόλου. Ωστόσο, έστω και στην κανονική διάρκεια της λίγκας όπου όλα είναι πιο απλά και ρομαντικά, έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος.