Αρχική

Α ΕΣΚΑ

Α’ ΕΣΚΑ (15η αγ.): Τεράστιο διπλό για Γαλάτσι – εύκολα Πανελλήνιος και Άγιοι Ανάργυροι – την έκπληξη οι Θρακομακεδόνες

 

1ος όμιλος 

Ξεκίνησε με ματσάρα η 15η αγωνιστική! Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συναισθήματα και εναλλαγές σε ρυθμό και σκορ, ο μέχρι πρότινος τελευταίος τη τάξει ΑΟ Θρακομακεδόνων λύγισε στην παράταση τον δεύτερο ΚΑΟ Λυκόβρυσης με 57-55 και έκανε ένα μεγάλο από ψυχολογικής πλευράς βήμα για να σώσει τη φετινή παρτίδα. 

Τεράστια νίκη για το Κουκάκι! Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον ΑΟ Σπόρτιγκ το Κουκάκι, το οποίο και λύγισε τον αντίπαλό του με 78-61 (έσπασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα) κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την πρώτη τετράδα λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας!

Αναβολές από Basket League μέχρι ΕΣΚΑ – ΕΣΚΑΝΑ: Πότε θα γίνουν τα αναβληθέντα παιχνίδια

Μπορεί καλά καλά να μη χωνέψαμε ακόμα από τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά το basketblog.gr σας παρουσιάζει ήδη από την πρώτη ημέρα του 2023 τις ημερομηνίες κάθε ενός εκ των εξ αναβολής παιχνιδιών που δεν έγιναν ποτέ στην ώρα τους στο ευρύτερο φάσμα του ελληνικού και αθηναϊκού μπάσκετ -σε ένα… ταξίδι αγώνων που εκκινεί από το κορυφαίο επίπεδο της Basket League και καταλήγει στα τοπικά πρωταθλήματα της πρωτεύουσας και τις ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ.

Απόλλων Σμύρνης: “Μπαμ” με Βουγιούκα!

Σε μια μεταγραφική κίνηση από το πάνω ράφι προχώρησε η γενική αρχή του Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Άλεξ Βουγιούκα -ενός εκ των κορυφαίων “ψηλών” των τελευταίων ετών στις Εθνικές Κατηγορίες- μέχρι και το φινάλε της φετινής σεζόν! 

Θυμίζουμε ότι ο άλλοτε σέντερ του Πανερυθραϊκού στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε έχει αναλάβει πόστο στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας, αλλά η πρόταση της ομάδας από την Α ΕΣΚΑ ήταν αρκετά δελεαστική για τον Βουγιούκα που… ξεκρεμάει τα παπούτσια του και επιστρέφει από το 2023 στα παρκέ και την αθηναϊκή ένωση.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α.Ε. Θεμιστοκλής: Ανακοινώθηναν οι Παύλος, Τερκεσίδης και Στεφανουδάκης!

Αλλαγές είχαμε στο περιβάλλον της ομάδας του Θεμιστοκλή για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ. Συγκεκριμένα ο κόουτς Γιάννης Παύλος αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος στην ομάδα ενώ παράλληλα θα έχει στο πλάι του και τους Ραφαήλ Τερκεσίδη και Μάνο Στεφανουδάκη.

Σκοπός της ομάδας είναι χωρίς αμφιβολία η συνέχιση της καλής πορείας αλλά και η ταυτόχρονη βελτίωση των ακαδημιών του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Αλλαγή στην προκήρυξη για την Α’ ΕΣΚΑ

Αναδιαμορφώνεται το πρωτάθλημα της Α’ ΈΣΚΑ ως εξής:

Οι ομάδες που θα καταλάβουν σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Φάσης την πέμπτη (5η), έκτη (6η), έβδομη (7η), όγδοη (8η) και ένατη (9η) θέση σε κάθε όμιλο (2Χ5=10 ομάδες),θα συμμετέχουν στην Γ΄ φάση (αγώνες υποβιβασμού).

Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ αυτών των πέντε (5) ομάδων κάθε ομίλου, μεταφέρονται στον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ φάσης και ως εκ τούτου οι ομάδες αυτές δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην Γ΄ φάση.

Στην Γ΄ φάση θα αγωνισθούν οι ομάδες του Α΄ ομίλου με τις ομάδες του Β΄ ομίλου, σε διπλούς αγώνες και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Τέλος από Αίολο Ταύρο ο Αναστασόπουλος

Τέλος από Αίολο Ταύρο ο Αναστασόπουλος

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται πλέον ο Αίολος Ταύρος, καθώς παρελθόν από τον πάγκο της ανδρικής ομάδας αποτελεί ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Ούτε ένα χρόνο δεν κράτησε η συνεργασία των δύο πλευρών, αφού όπως ανακοινώθηκε από τους διοικούντες προχώρησαν στη λύση της. Πλέον, ο Αίολος Ταύρος αναζητεί νέο τεχνικό, για να τον καθοδηγήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος […]

Πρώτη ήττα, στην Παλατιανή, για Δάφνη Δαφνίου

Πρώτη ήττα, στην Παλατιανή, για Δάφνη Δαφνίου

Την έκπληξη της 12ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών έκανε η Παλατιανή, κερδίζοντας με 78-75 στην παράταση τη μέχρι πρότινος αήττητη, Δάφνη Δαφνίου. Οι Δαφνιώτες, πάντως, δεν έχασαν τη θέση τους στην κορυφή της κατάταξης του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από το Διαγόρα Δρυοπιδέων που κέρδισε στο τοπικό ντέρμπι το Αιγάλεω (67-62). Ο […]

Σούπερ ενίσχυση με Γιαννουλάκο η Νήαρ Ηστ

Σούπερ ενίσχυση με Γιαννουλάκο η Νήαρ Ηστ

Σε μια πολύ σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ της προχώρησε η Νήαρ Ηστ, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον έμπειρο Βασίλη Γιαννουλάκο! Του Παναγιώτη Δρακόπουλου Η Νήαρ Ηστ έκανε κίνηση «ματ» με την απόκτηση του 31χρονου σέντερ, ενισχύοντας σημαντικά την γραμμή των ψηλών της και θα κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα της Α’ΕΣΚΑ. Την περασμένη σεζόν […]

Στο Αιγάλεω ο Μιχελιδάκης

Ο Κώστας Μιχελιδάκης θα αναλάβει τα «ηνία» του Αιγάλεω τη νέα σεζόν, που θα βρει την ομάδα στην Α’ΕΣΚΑ μετά τον φετινό υποβιβασμό της. Ο Μιχελιδάκης, θα αντικαταστήσει στον πάγκο του «σίτι» τον Γιώργο Δρουμπούκη, με τον οποίο η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής της περασμένη σεζόν. Ο νέος κόουτς του Αιγάλεω, έχει προηγούμενη […]

Σγουρός αντί Γκατίδη στους Αμπελόκηπους

Ο Ρόμπερτ Σγουρός θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Γκατίδη στο «τιμόνι» των Αμπελοκήπων, όπως ανακοίνωσε η Αθηναϊκή ομάδα, που όπως επισήμανε υπήρξε διάσταση απόψεων με τον κόουτς της ανόδου. Η σχετική ανακοίνωση: «Οι Αμπελόκηποι ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας με τον Ρόμπερτ Σγουρό, όπου θα αντικαταστήσει τον Νίκο Γκατίδη, με τον οποίο υπήρξε διάσταση […]