Αρχική

50 χρόνια Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης | φωτο - βίντεο

 

Το 1972 κάποιοι φίλοι του ποδοσφαίρου που σύχναζαν στο καφενείο Αστόρια δημιούργησαν την Αθλητική Ένωση Κοζάνης, με ερασιτέχνες παίκτες που αγωνιζόταν κυρίως σε ανεπίσημες ομάδες
50 χρόνια αργότερα η ομάδα αυτή όχι μόνο απλά εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αποτελεί ζωντανό κύτταρο του αθλητισμού της πόλης της Κοζάνης, έναν από τους πυλώνες του ποδοσφαίρου του Νομού Κοζάνης, ενώ στην πορεία της αυτή,  χιλιάδες παιδιά πέρασαν από τις τάξεις της και ανδρώθηκαν με το ευ αγωνίζεσθαι.
 Τα 50κοστα της γενέθλια από την ίδρυση της γιόρτασε η ΑΕ Κοζάνης σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στη Κοβεντάρειο  δημοτική  βιβλιοθήκη  την  Κυριακή 22/1.  
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  πολύς φίλαθλος κόσμος, παράγοντες διαιτητές, προπονητές   καθώς  και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής 
Ο πρόεδρος της Α Ε Κοζάνης κ. Αλέκος Πλιακης  στην έναρξη της όμορφης  εκδήλωσης   χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους. 
Στη συνέχεια τιμήθηκε το ιδρυτικό μέλος της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης,   Κωνσταντίνος Κορκάς ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με το ιστορικό σωματείο. 
Επίσης τιμήθηκαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ  τη  δεκαετία του 70.   Ακολούθησε μια ιστορική αναδρομή  από τους  κ.κ Κώστα Τσιώρα και Πέτρο Κυρζόπουλο.
Τέλος ο  καλεσμένος της ΑΕ Κοζάνης κ. Αχιλλέας Υφαντίδης,  Ψυχολόγος – Επικοινωνιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης των Σχολών Προπονητών UEFA της ΕΠΟ, κ. Αχιλλέας Υφαντίδης μίλησε  στους παρευρισκόμενους  με θέμα «Προπονώντας παιδιά στην ψηφιακή εποχή.»



Αλέκος Πλιάκης - Πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης 


Αχιλλέας Υφαντίδης:  Εκπαιδευτής - Επιστημονικός Συνεργάτης στην εταιρεία Σχολές Προπονητών UEFA της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Εισηγητής Σεμιναρίων πάνω σε θέματα εργασιακής ψυχολογίας, ορθής επικοινωνίας, αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού στην εταιρεία Σύμβουλος επιχειρήσεων και Μέλος Κύριου Διδακτικού Προσωπικού στην εταιρεία ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ