Αρχική

Βασιλική διατροφή

Βασιλική διατροφή

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις μέρες για βασιλιάδες με αφορμή τον πρώην βασιλιά της Ελλάδας.

Μια πλευρά αυτού του ζητήματος αφορά την μακροζωία, την λεγόμενη βασιλική διατροφήΜε άλλα λόγια, τι τρώνε οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες για να ζήσουν πολυχρονεμένα.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ο Γιώργος Ζαμπέτας παλιά  στο τραγούδι του "Πατέρα κάτσε φρόνιμα" συμβουλεύει εμάς τους 70+ στην ηλικία, ότι "τα νιάτα θέλουν έρωτα, οι γέροι χαμομήλι, δεν είσαι πια για τσαχπινιές αλλά για συνεργείο".

Από τότε όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια, μεγάλωσε ο προσδόκιμος μέσος όρος ζωής, προχώρησε μπροστά η επιστήμη και εμφανίστηκαν συμπληρώματα διατροφήςβιταμίνες Ω3 Plus, το χάπι viagra και άλλα βοηθητικά, που δυναμώνουν γενικά τον οργανισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ερωτική δραστηριότητα.

Εμφανίστηκε και ο βασιλικός πολτός, ένα μελισσοκομικό προϊόν μαζί με την γύρη.

Όπως είναι γνωστό, οι βασίλισσες μέλισσες τρώνε αυτόν τον βασιλικό πολτό, ο οποίος θεωρείται υπερτροφή, και στη συνέχεια γεννάνε εκατοντάδες μέλισσες.

Λέω να τον δοκιμάσω κι εγώ τώρα με την γρίπη και τις ιώσεις, όχι για τίποτα άλλο, αλλά να, αφού λέγεται και βασιλικός, ελπίζω να ζήσω κι εγώ σαν τη βασίλισσα Ελισάβετ κοντά στα εκατό χρόνια!