Αρχική

Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΠΑΟ Κοίλων - ΑΕ Κοζάνης 1-0 | φωτο - βίντεο

Την νίκη με 1-0 πήρε ο ΠΑΟ Κοίλων από την Α.Ε. Κοζάνης στο πρώτο παιχνίδι του 2023 που έγινε στο Λιάπειο για την 11η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, με δύο ομάδες που φάνηκαν ισοδύναμες ομάδες παρά την βαθμολογική διαφορά τους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ Κοίλων μπήκε σχετικά καλύτερα στο παιχνίδι αλλά με την πάροδο του χρόνου η Α.Ε. Κοζάνης ισορρόπησε και πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.

Στο 5′ σουτ του Αθανασιάδη απέκρουσε ο Παναγιωτίδης, στην επαναφορά νέο σουτ του Καλατσανά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 14′ κάθετη πάσα του Τσιόκανου στον Θεοδοσιάδη που από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 18′ προσπάθεια του Νικολαϊδη από δεξιά, σουτ του Αθανασιάδη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Παναγιωτίδης.

Στο 20′ σουτ του Μπόντη από κοντά πέρασε άουτ.

Στο 24′ σουτ του Θεοδοσιάδη μπλόκαρε ο Γκιώργκη.

Στο 36′ ωραία ενέργεια του Νικολαϊδη από δεξιά, σουτ που απέκρουσε ο Παναγιωτίδης, στην επαναφορά νέο σουτ του Καλατσανά, νέα απόκρουση του Παναγιωτίδη με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες ξεκίνησαν με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους αλλά δύο φάσεις σχετικά νωρίς, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ήταν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα.

Στο 47′ διαγώνιο σουτ του Αθανασιάδη απέκρουσε ο Παναγιωτίδης.

Στο 50′ σουτ του Γουρζουλίδη μπλόκαρε ο Γκιώργκης.

Στο 51′ μπαλιά του Θεοδοσιάδη στον Μπόντη που πήρε την κεφαλιά από τον εξερχόμενο Γκιώργκη που στην συνέχεια τον γκρέμισε έξω από την περιοχή και είδε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

Την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο νεαρός Χαραλαμπίδης που αντικατέστησε τον Σαμαρά.

Το φάουλ εκτέλεσε ο Τζέλος στο 54′ αλλά ο Χαραλαμπίδης απέκρουσε στην γωνία του.

Κι ενώ όλα φαινόταν ότι πήγαιναν με το μέρος της ΑΕΚ που είχε παίκτη παραπάνω, στο 55′ έγινε μία φάση που άλλαξε το παιχνίδι όταν μετά από άσχημη απόκρουση των αμυντικών η μπάλα πήρε ύψος, ο Αθανασιάδης κυνήγησε την φάση και πήρε την κεφαλιά από τον Παναγιωτίδη, βρέθηκε στο έδαφος κι ο διαιτητής έδειξε πέναλτυ.

Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Αποστόλης Νικολαϊδης στο 56′.

Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ Παναγιωτίδης που τραυματίστηκε στην φάση του πέναλτυ.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού πέρασε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και να πιέζει για την ισοφάριση χωρίς όμως να δημιουργεί μεγάλες φάσεις και τον ΠΑΟ Κοίλων με διπλή ζώνη άμυνας να κρατάει το μηδέν στην εστία του και να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

ΠΑΟ ΚΟΙΛΩΝ (Βασίλης Μαντζώλας): Γκιώργκης, Κικίδης, Γιαμουρίδης (84’ Ντόλιας), Ζιώγας, Σαββίδης, Κυπίρτογλου, Ευθ. Παπαδόπουλος (46’ Οικονόμου), Σαμαράς (52’ Χαραλαμπίδης), Νικολαΐδης (78’ Σαλονικίδης), Αθανασιάδης, Καλατσανάς (46’ Μηλιδώνης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Παναγιωτίδης (λ.τ. 65′ Γκανάτσιος), Βουνοτρυπίδης, Βεντούλης, Παπαχαρίσης, Τσιόκανος, Τζέλος, Γουρζουλίδης (60’ Μίχος), Θεοδοσιάδης, Ζάχος, Ανδρεόπουλος (60’ Πατιός), Μπόντης (74’ Τσουλλχάι).

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Ρίζος.

aekozanis.gr