Αρχική

ΑΕΚ-Ιωνικός 92-77: Νίκη-περίπατος υπό την μνήμη του Jelovac!

Η νίκη της ΑΕΚ επί του αξιόμαχου Ιωνικού φυσικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό γιατί η αναμέτρηση γινόταν υπό τη παρουσία του πατέρα κα της αδερφής του Stefan Jelovac. Όσον αφορά το παιχνίδι Frazier και Mcgriff πέτυχαν 22 και 20 πόντους αντίστοιχας συνθέτοντας ένα φοβερό παραγωγικά δίδυμο ενώ από πλευράς φιλοξενουμένων που την επόμενη εβδομάδα δίνουν σημαντικό ματς για τη παραμονή με τον Απόλλωνα Πάτρας ξεχώρισε ο Hawkins με 21.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε μια ΑΕΚ που μπήκε με σκοπό να επιβάλλει το ρυθμό της. Το γρήγορο 13-7 ήταν απόρροια των γρήγορων επιθέσεων και της αρκετάς καλής άμυνας. Mitchell για την ΑΕΚ και Μαυροκεφαλίδης για τον Ιωνικό ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των δύο ομάδων. Το 26-14 της πρώτης περιόδου ήταν ενδεικτικό της επιθετικής δεινότητας των γηπεδούχων. Με 12/19 δίποντα και συνολικά 11 ασίστ η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έπαιρνε διψήφιες διαφορές τις οποίες κρατούσε και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (51-36). Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάποια σταθερή επιθετική λύση πλην του Μαυροκεφαλίδη και του Hawkins.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιωνικός προσπάθησε να επανέλθει στην αναμέτρηση μειώνοντας στους 12 (63-51). Η αντεπίθεση του όμως δεν είχε διάρκεια. Σε εκείνο το σημείο Frazier και Mcgriff εκτελεστικά και Ξανθόπουλος δημιουργικά δεν άφησαν να πέσει η διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Στη τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ ουσιαστικά καθάρισε το ματς με πρωταγωνιστή τον Mcgriff, το ροτέισον άνοιξε ενώ μάλιστα αγωνίστηκε και ο Φλιώνης ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 51-36, 72-57, 92-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

The post ΑΕΚ-Ιωνικός 92-77: Νίκη-περίπατος υπό την μνήμη του Jelovac! appeared first on Basketblog.