Αρχική

Δημήτρης Κοτταρίδης - Η επιστροφή

Στις 10-4-2005 η Κοζάνη αγωνίστηκε στο Στάδιο Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 27η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Γ' Εθνικής. 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλευε με την Βέροια για την μοναδική θέση ανόδου στη Β' Εθνική ενώ η Κοζάνη, με τον Περικλή Αμανατίδη στον πάγκο, είχε παρουσιάσει μία αξιόμαχη ομάδα που δεν "χάριζε" κανέναν.
Οι ερυθρόλευκοι αιφνιδίασαν τους Γιαννιώτες μόλις στο 3' όταν προηγήθηκαν με 0-1 με γκολ του Γιάννη Βιτεβή και κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ έως τις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο διαιτητής σφύριξε πέναλτυ υπέρ του ΠΑΣ σε χέρι του Συμεωνίδη. 
Ο Αριάν Μπελά ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κοτταρίδης με θεαματική απόκρουση συνέδεσε το όνομα του με μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Κοζάνης.
Οι εμφανίσεις του Δημήτρη Κοτταρίδη εκείνη την σαιζόν, μετά από 6 χρόνια με την φανέλα της Κοζανης, έφεραν την μεταγραφή του στην Βέροια που τελικά κέρδισε την άνοδο εις βάρος του ΠΑΣ.
Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας, με καταγωγή από το Ρυάκιο Κοζάνης, αγωνίστηκε στην Βασίλισσα του Βορρά για τα επόμενα 9 χρόνια ως παίκτης σε Α', Β' και Γ' Εθνική και 3 χρόνια ως προπονητής τερματοφυλάκων.
Το περασμένο καλοκαίρι του 2017 ο Δημήτρης Κοτταρίδης επέστρεψε στην ενεργό δράση με την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων στην Γ' Εθνική όπου αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σαιζόν 2017-18.
Μετά από 13 χρόνια, ο Δημήτρης Κοτταρίδης στα 36 του πλέον, επιστρέφει στην Κοζάνη, την ομάδα που τον ανέδειξε, για να την βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Γ' Εθνική.