Αρχική

Γ’ ΕΠΣΚ: Δαναοί Κοζάνης – Αίας Μικροβάλτου 0-4 | φωτο - βίντεο

Έχοντας καλή ψυχολογία, η ομάδα του Μικροβάλτου διεύρυνε το νικηφόρο σερί, επιτυγχάνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας επί των Δαναών Κοζάνης με το συντριπτικό σκορ 0-4, στο γήπεδο του Βατερού το απόγευμα της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2016.


Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού ο Αίας Μικροβάλτου ήταν ο κυρίαρχος  σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πέτυχε 4 τέρματα, έχασε πέναλτι, είχε δυο δοκάρια και αρκετές καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Η -τυπικά- γηπεδούχος ομάδα των Δαναών στην ουσία φάνηκε σε δυο φάσεις μετά το 80’, και ενώ το σκορ είχε ήδη διαμορφωθεί στο 0-4, όταν είχε δοκάρι και δεν ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε, για το γκολ της "τιμής".
Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:
- στο 8’ στο πέναλτι που κέρδισε ο Κουτσιούκης από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο Θεοδουλίδης αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ
- στο 10’ έγινε το 0-1 από τον Φίλιππα Χαρισόπουλο, που ελίχτηκε στη μικρή περιοχή μετά από πάσα του Μπελίτση και πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα
- στο 33’ δυνατό σουτ του Γιώργου Μπελίτση από το ύψος της περιοχής, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και απομακρύνθηκε από αμυντικούς των Δαναών
- στο 50’ δεύτερο δοκάρι για το Μικρόβαλτο με απευθείας χτύπημα κόρνερ του Τζίμη Δαϊλιάνη
- στο 52’οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 0-2, με μακρινό σουτ του κορυφαίου του αγώναΓιώργου Μπελίτση
- στο 70’και πάλι -δεύτερο προσωπικό-  ο Γιώργος Μπελίτσης πέτυχε το 0-3 με …τριπλή προσπάθεια, μετά από αλλεπάλληλα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, της μικρής περιοχής και το τελικό πλασάρισμα
- στο 72’ ο Θεοδουλίδης με ωραίο διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4
- στο 82΄ δοκάρι για τους γηπεδούχους, μετά από μακρινό σουτ που βρήκε τη συμβολή των δοκών του τερματοφύλακα του Μικροβάλτου Γαϊτανά, που στη συνέχεια αντέδρασε σωστά και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα (ίσως την απέκρουσε και πριν χτυπήσει στο δοκάρι)
- στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, που στην εκτέλεσή του αποκρούστηκε με τα πόδια από τον τερματοφύλακα Γαϊτανά, που διατήρησε την εστία του ανέπαφη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.
Για τη σχετικά καλή διαιτησία του Βογδόπουλου (επόπτες γραμμών οι Τσέπουρας - Χατζηγεωργίου), ερωτηματικά θα μπορούσε να διατυπωθούν για τα πέναλτι που δόθηκαν (ένα για κάθε ομάδα), με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Κουτσιούκη και μετά η ανατροπή από τον τερματοφύλακα, και τους φιλοξενούμενους ότι δόθηκε εις βάρος τους πέναλτι σε απλή διεκδίκηση της μπάλας.
Από την πλευρά μας θα καταλογίζαμε λάθος του διαιτητή στην εκτέλεση του πέναλτι υπέρ του Μικροβάλτου, όταν παίκτης των Δαναών βρέθηκε εμφανώς κοντά στο σημείο του πέναλτι πριν εκτελεστεί, χωρίς ο διαιτητής να διατάξει -ως όφειλε από τον κανονισμό- την επανάληψη.
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός της επανεμφάνισης του Γιάννη Χαρισόπουλου ("Ράμπο") σαν παίκτης του Αίαντα, μετά από απουσία κάποιων χρόνων (Γ. Χαρισόπουλος, εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας του Αίαντα).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δαναοί Κοζάνης: Χατζησαββίδης Παν., Χατζησαββίδης Φιλ., Σιδέρης Ν., Γυφτόπουλος Αχ., Μαλιάρας Κ., Μακεντούδης Αγγ., Βασιλείου Αλ., Κούργιας Ευ., Μαρκόπουλος Χ., Αμαραντίδης Ηλ., Δαζάνης Τ.
Με τους Δαναούς αγωνίστηκαν σαν αλλαγή και οι Σοφόγλου, Πελέκας και Αβραμίδης.
Αίας Μικροβάλτου (Π. Βέττας): Γαϊτανάς Αθ., Χατζόπουλος Βας., Μαρκόπουλος Βας., Καπρίνης Στ., Θεοδουλίδης Κ., Κουτσιούκης Κ. (46’ Δαϊλιάνης Ευθ.,), Χαρισόπουλος Φιλ., Μπελίτσης Γ., Λύκος Χρ. (78΄Ποντίκης Λάμ.), Μίχος Γ. (61’ Χαρισόπουλος Ιω.).
Αναπληρωματικοί για την ομάδα ήταν ακόμη οι Παλιανόπουλος Ν., Σιούκρης Αλ. και Λάμπρου Χρ.
Γ.Μ./mikrovalto.gr