Αρχική

Α' ΕΠΣΚ: Εθνικός Βατερού - Μακεδονικός Κοζάνης 0-1 | φωτο - βίντεο

Μεγάλο διπλό για τον Μακεδονικό Κοζάνης
Μεγάλο και δίκαιο διπλό  που εξελίχθηκε όμως σε θρίλερ στην τελευταία φάση πήρε ο Μακεδονικός μέσα στη δυνατή έδρα του Βατερού με σκορ 1-0
 Η μπάλα τελικά είναι πόρνη!


Αυτό  που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων των φιλάθλων  ήταν η ατάκα του Ίβιτσα Όσιμ μετά το ματς με τον Ηρακλή στις 5/9 του 1993. Με αφορμή λοιπόν τις πολλές ευκαιρίες που έχανε η ομάδα του αλλά και με τον τρόπο που πήρε τη νίκη, ξεστόμισε την επική ατάκα «Πόρνη μπάλα». Ατάκα η οποία όχι μόνο «έγινε» πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες αλλά… μπήκε στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα.
 Έτσι κάπως εξελίχθηκε και το παιχνίδι Εθνικός Βατερού - Μακεδονικός Κοζάνης …
Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο πρώτο  ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες στις δύο εστίες. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους σημείωσαν το γκολ που έκρινε τον αγώνα με τον Ματούλα κι έχασαν  πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν  το παιχνίδι.
Ο  άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου όμως δεν τιμώρησε  τον Μακεδονικό που έχανε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη  κυρίως με τον Ματούλα και  στο τέλος μπορεί να αισθάνεται  και τυχερός αφού στο 95΄ο Σαρημπαλάς έστειλε τη μπάλα στο κάθετο  δοκάρι από ένα μέτρο !!!
 Πρέπει να επισημάνουμε πως το Βατερό είχε για άλλο ένα παιχνίδι ήρωα τον Ζηνόβιο, που με τις καταπληκτικές του επεμβάσεις κρατούσε την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.  
Φάσεις και γκολ
Στο 6΄σουτ Λέκα μπλοκάρει ο Ζηνόβιος
Στο 10΄φάουλ Κίλη κεφαλιά Πουλατσόγλου , άουτ
Στο 20΄σουτ Ματούλα , άουτ
Στο 27΄ένα δύο Φωλίνα Ματούλα σουτ του τελευταίου άουτ
Στο 32΄σουτ Νικολάου άουτ
Στο35΄δυνατό σουτ Τακίδη έξω
Στο 37΄μετά από κόντρες η μπάλα στρώνεται στον Λεωνιδάκη  σουτ δυνατό λίγο έξω
Στο 42΄φάουλ από πλάγια του Ματούλα διώχνει ο Ζηνόβιος δύσκολα η μπάλα στρώνεται στον Θωμαΐδη που σουτάρει για να μπλοκάρει πάλι ο έμπειρος γκολκίπερ του Βατερού  
Στο 45+΄Παράλληλη σέντρα  Τακίδη, η ευκαιρία περνάει ανεκμετάλλευτη
Στο 50΄ Κουτούλα μπαλιά τετ – α - τετ στον Ματούλα που πλασάρει από κοντά , ο Ζηνόβιος ενστικτωδώς διώχνει
Στο 56΄Νικολάου κάθετη στον Ματούλα προλαβαίνει την έξοδο του Ζηνόβιου και γράφει το 0-1
Στο 66΄αντεπίθεση του Μακεδονικού με τον Χαρισίου  σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, σουτ του Παρτάλη ο Ζηνόβιος όμως φωνάζει και πάλι παρών
Στο 73΄ο Κουτούλας στον Ματούλα , που θα αποφύγει τον Ζηνόβιο από πλάγια θέση θα πλασάρει άουτ
Στο 78΄πάλι ο Κουτούλας θα βγάλει τετ α τετ τον Ματούλα , θα πλασάρει με τη  μία ο Ζηνόβιος λέει όχι
Στο 90΄ σουτ γυριστό του Ματούλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι
Στο 95΄φάουλ με τον Κίλη που γεμίζει στην περιοχή μετά από γκέλες θα φτάσει στον Σαρημπαλά που από ένα μέτρο θα στείλει με κεφαλιά τη  μπάλα στο δοκάρι Απίστευτη ευκαιρία για το Βατερό για να κλέψει κυριολεκτικά τη νίκη από τον Μακεδονικό
Εθνικός Βατερού (Μαλούτας): Ζηνόβιος, Πουλατσόγλου, Πολυχρονιάδης (46’ Κεμεντσετζίδης), Σαρημπαλάς, Καλτσούνης (46’ Ράπτης), Δημητριάδης, Λεωνιδάκης, Τσακιλτσίδης, Κίλης, Τακίδης, Μαλούτας (68’ Γιαννόπουλος).
Μακεδονικός Κοζάνης(Καραθανάσης): Πάντος, Αντωνόπουλος, Θωμαΐδης, Κιβρακίδης, Ζιαζιάς (46’ Χαρισίου), Ματούλας, Λέκα, Νικολάου (88’ Παπαδημητρίου), Κουτούλας, Κοτταρίδης, Φωλίνας (46’ Παρτάλης).
Διαιτητής: Ζούγρας
Βοηθοί: Παπαδόπουλος Χρ., Μπαλιάκας