Αρχική

Twitter: Χάκερ διέρρευσαν 200 εκατομμύρια email χρηστών

 Χάκερ διέρρευσαν 200 εκατομμύρια Email χρηστών

Νέα πολύ σοβαρά προβλήματα ταλανίζουν το Twitter καθώς αποκαλύφτηκε πως χάκερ έκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατ. χρηστών της πλατφόρμας και τις δημοσίευσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ hacking.

Η παραβίαση «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλά hacking, στοχευμένο phishing και doxxing», έγραψε στο LinkedIn ο Άλον Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας Hudson Rock. Μάλιστα, την χαρακτήρισε ως «μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει».

Το Twitter δεν σχολίασε την έκθεση του ερευνητή , ούτε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση, αναφέρει το Reuters, ενώ δεν είναι σαφές ποια μέτρα ενδεχομένως έλαβε το Twitter για τη διερεύνηση ή την αποκατάσταση του ζητήματος.

Στιγμιότυπα του φόρουμ των χάκερ, όπου εμφανίστηκαν τα δεδομένα την Τετάρτη, έχουν κυκλοφορήσει και στο Διαδίκτυο.

Επίσης, δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του ή των χάκερ πίσω από την επίθεση που ενδέχεται να έγινε πριν ο Ίλον Μασκ εξαγοράσει την πλατφόρμα.

Όπως σημειώνει το Reuters, μια τόσο μεγάλη επίθεση  ενδεχομένως να απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων στην Ιρλανδία, όπου το Twitter έχει την ευρωπαϊκή έδρα του και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ παρακολουθούν την εταιρεία για τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας δεδομένων και τους αμερικανικούς κανονισμούς αντίστοιχα.