Αρχική

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Αμύντας Αμυνταίου Έσπασε το Αήττητο του Αρίωνα Πτολεμαΐδας

Ο Αμύντας υποχρέωσε τον Αρίωνα Πτολεμαίδος στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου με 28-24, ωστόσο το εν λόγω αποτέλεσμα δεν αλλάζει τις ισορροπίες στο βαθμολογικό πίνακα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά στον 6ο όμιλο της Β Εθνικής και κατ’  επέκταση  την παρουσία τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2.


Η ομάδα του Μάκη Κιοσέ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών τους Παρπούλα (7γκ.) και Παναγιωτίδη (7γκ.), έφτασε δίκαια στην 6η  διαδοχική της νίκη και ενώ απομένει μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αμύντας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο  να μετουσιώσει όλες τις ευκαιρίες σε γκόλ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αρίωνα, έχοντας βασικούς συντελεστές τους Κατωτοικίδη (6γκ.) , Παπαδόπουλο (5γκ.) και Νικολαΐδη (5γκ.), να κρατηθεί κοντά στο σκόρ  (12-11).
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αμύντα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, κατάφεραν να εγκλωβίσουν επιθετικά των Αρίωνα και βγήκαν αποτελεσματικά στον αιφνιδιασμό , αυξάνοντας το προβάδισμα τους στα 4 γκολ (16-12) στο 35λεπτό. Ο Αρίωνας αντέδρασε και έριξε τη διαφορά στα 2τέρματα 19-17 στο 45λεπτο, όμως μέχρι εκεί. Ο Αμύντας υπο τις ιαχές των φιλάθλων, χαλύβδωσε την άμυνα του, κέρδισε μπάλες και με ένα επιθετικό κρεσέντο από τον Γιώσκο (4γκ.), έχτισε διαφορά 6τερμάτων στο 55λεπτό 27-21, κλειδώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Το τελευταίο 5λεπτο δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, με την ικανοποίηση να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα πρόσωπο των γηπεδούχων στο φινάλε της αναμέτρησης.
Ο τερματοφύλακας του Αμύντα, Δημήτρης Τατσίδης, σχολίασε: « Για μας το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Η ικανοποίηση από τη σημερινή αναμέτρηση εναπόκειται στο ότι καταφέραμε να σημειώσουμε την 6η σερί μας νίκη και όχι επειδή κερδίσαμε τον Αρίωνα.
Απομένει μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, όπου αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας την Καστοριά και στόχος είναι η νίκη, με την οποία θέλουμε να κλείσουμε επιτυχώς τη σεζόν.
Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για να μας στηρίζει, γι΄ αυτό και μείς από την πλευρά μας του αφιερώνουμε τη σημερινή νίκη».
Διαιτητές:  Χουιλίδης-Τοκατλίδης
5λεπτα: 2-1, 5-5, 7-8, 8-8, 9-11, 12-11ημχ, 16-12, 17-14, 19-17, 23-19, 27-21, 28-24
Αμύντας Αμυνταίου (Μ. Κιοσές): Ζαρογιάννης 3, Καλομηνίδης, Κιοσές 2, Παπακωνσταντίνου, Τατσίδης (τ/φ), Θωμαϊδης, Παναγιωτίδης 7, Γκουντέβενος 3, Παρπούλας 7, Γιώσκος 4, Καλαιτζίδης, Παπαχρήστου, Κοσμίδης 2.
Δίλεπτες Αποβολές: 1,  Πέναλτι: 3/3
Αρίων Πτολεμαίδος: (Δ. Πασιαλής- Χ. Φυραρίδης): Σοιλεμές, Κατωτοικίδης 6, Αβραμίδης, Κόλλιας 3, Παπαδόπουλος 5, Σερσέμης, Νικολαίδης 5, Γκούμας 2, Χαραλαμπίδης, Αγγελίδης 1, Μπαζαίας 2, Χαιτίδης, Κωστικίδης, Σμίλλι.
 Δίλεπτες Αποβολές: 1,  Πέναλτι: 1/1