Αρχική

Φιέστα Ανόδου, Κοζάνη-Βέροια 1-2

podosfairo_kozaniΑρωμα Super-league στην Κοζάνη στο φιλικό με τη Βέροια που έγινε για να γιορτάσουν οι ερυθρόλευκοι την κατάκτηση του τίτλου του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2012-13. Πριν την έναρξη του αγώνα η Κοζάνη τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τρείς ποδοσφαιριστές της Βέροιας που κατάγονται από την περιοχή της Κοζάνης και ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα στους ερυθρόλευκους στη Γ’ Εθνική: Τον τερματοφύλακα Δημήτρη Κοτταρίδη, τον αμυντικό Δημήτρη Αμαραντίδη και τον μέσο Νίκο Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης απένειμε το κύπελλο που αθλοθέτησε η ΕΠΣ Κοζάνης στον αρχηγό των ερυθρόλευκων Δημήτρη Κάλφα μέσα σε χειροκροτήματα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και στα δύο ημίχρονα καθώς οι δύο ομάδες απελευθερωμένες από σκοπιμότητες έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια παρατάχθηκε με ενδεκάδα πρωταθλήματος και προηγήθηκε με 0-1 ένα λεπτό πριν τη λήξη (44′) με δυνατό σουτ του Νίκου Καλτσά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν κυρίως με παίκτες της ομάδας Κ-20 που ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις στροφές, δείχνοντας ένα καλογυμνασμένο και ποιοτικό σύνολο.

Η Κοζάνη από την πλευρά της ανταποκρίθηκε επάξια στον γρήγορο ρυθμό των νεαρών παικτών της Βέροιας με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.

Στο 55′ η Κοζάνη ισοφάρισε με πέναλτυ που εκτέλεσε ο Δημήτρης Κάλφας μετά από ανατροπή του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Η Βέροια πήρε τη νίκη στο 77′ με ένα ωραίο γκολ που σημείωσε ο Καμερουνέζος Μάρκους Μοκάκε με ατομική προσπάθεια.

Τα μάτια των όλων των θεατών, γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, ήταν στον Σάκη Γκαραβέλη που ενδιαφέρει μεταγραφικά την Βέροια. Ο 21χρονος τερματοφύλακας έκανε κάποιες πολύ καλές αποκρούσεις και δέχτηκε το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων όταν αντικαταστάθηκε, κλείνοντας έτσι μία πάρα πολύ καλή χρονιά κάτω από τα δοκάρια της Κοζάνης.

Κοζάνη (Γιάννης Παρασκευάς): Γκαραβέλης (73′ Κοκκινίδης), Στεργιόπουλος (76′ Δάμου), Τραυλός (68′ Συμεωνίδης), Ποζίδης (46′ Τζερεμές), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Η. Τσικόπουλος, Ντεμιράϊ (68′ Μπίντσης), Τρυφωνίδης (58′ Τσίλης), Τοπάλης (75′ Μπέμπης), Κ. Παπαδόπουλος.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπερτίν, Ορέστες, Γεωργέας, Βεργώνης, Ολαϊτάν, Καλτσάς, Κόστλι, Ιωάννου. Β’ Ημίχρονο: Βόλτσης, Ε. Σίμος, Σαρακατσάνος, Παρασκευόπουλος, Μουρατίδης (75′ Γ. Σίμος), Παυλίδης, Δ. Στασινόπουλος (75′ Τάνης), Κ. Στασινόπουλος (υπό δοκιμή), Χαραλαμπίδης (75′ Ντόγος), Μοκάκε, Μουχτάρης.

Διαιτητής: Ζούγρας

Βοηθοί:  Κουτζιακουτζίδης, Τζαμπάζης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΤ