Αρχική

Τσικνοπέμπτη – Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά

Τσικνοπέμπτη – Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριάhttps://tharos.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiknopempti-odigies-asfale... 300w, https://tharos.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiknopempti-odigies-asfale... 120w, https://tharos.gr/wp-content/uploads/2025/02/tsiknopempti-odigies-asfale... 750w" sizes="(max-width: 1240px) 100vw, 1240px" title="Τσικνοπέμπτη - Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά">

Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’  αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

On line φόρμα υποβολής καταγγελίας: https://eeke.gr/epikinonia/kataggelies/

e-mail: [email protected]

Τel :210-8817730