Αρχική

Τα Χάλκινα από τη Γιορτή Τσιγαρίδας της Εράτυρας πήγαν στο Γήπεδο του Κρόκου

Α.Ε. ΕΛΙΜΕΙΑΣ-ΕΡΑΤΥΡΑ 2-0 . Αλλά το σκορ λίγη σημασία έχει, αφού το μεσημέρι της Κυριακής 23/12/2012  στο γήπεδο του Κρόκου ήρθε από την Εράτυρα μια μπαντα με χάλκινα, μετα την έναρξη για τα φετινά Μπουμπουσάρια και τη γιορτή τσιγαρίδας που είχαν στο χωριό!!! Προσφέροντας στον κόσμο μια πολύ όμορφη εικόνα, εξαιρετικά σπάνια για ποδοσφαιρικό αγώνα…
Αναμφίβολα, η πρωτοβουλία αυτή των Ερατυραίων, έδωσε μια ιδιαίτερη
νότα στον αγώνα, σε ένα «πάντρεμα» των τοπικών εθίμων του τόπου με τον αθλητισμό. Το «Έντεκα» και άλλες γνωστές μελωδίες ξεσήκωσαν την κερκίδα στον Κρόκο και οι Ερατυρείς έδειξαν τι θα πει γλέντι στην Εράτυρα, καλώντας τον κόσμο στα Μπουμπουσιάρια…!
Στον αγώνα, το «παρών» έδωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κατσαούνης, ο οποίος κατάγεται από την Εράτυρα! Μάλιστα μιλώντας για αυτή την όμορφη, ιδιαίτερη και σπάνια στιγμή για ποδοσφαιρικό αγώνα, τόνισε χαρακτηριστικά πως:
«Στην πολύπλευρη και βαθιά κρίση, η ύπαιθρος αντέχει ακόμα. Κρατώντας ήθη και έθιμα! Αυτό τον αυθόρμητο τρόπο επέλεξαν οι Ερατυρείς, από την πλατεία Εράτυρας και τη Γιορτή Τσιγαρίδας! Η έναρξη των Μπουμπουσιαριών της Εράτυρας, με τα χάλκινα, στο γήπεδο στον Κρόκο! Κρασί κέρασμα στους Κροκιώτες και …ούτε που ένοιαζε το σκόρ! Μια πολύ χαρούμενη νότα σε όλο τον Νομό και στα γήπεδα!».
πηγή : kozanimedia.gr