Αρχική

Τα αίτια της... ανώμαλης προσγείωσης του Ηρακλή Κοζάνης!

Άλλοι ήταν οι στόχοι στο ξεκίνημα της σεζόν, και διαφορετικοί είναι πλέον, με το πέρας της 19ης αγωνιστικής. Ο Ηρακλής Κοζάνης, διέθετε ήδη ένα ρόστερ, το οποίο μπορούσε να προσφέρει μία αξιοσημείωτη πορεία στον πρώτο όμιλο του Βορρά, για τη Γ' Εθνική κατηγορία, ενώ έχοντας στη διάθεσή τους παίκτες, όπως ο Γιαννούλης και ο Γιαννουζάκος, ο Ζήσης Τζιλίνης και το τεχνικό τιμ, είχαν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν στο κάτι παραπάνω, και ενδεχομένως στην άνοδο στη Β' Εθνική.


Η ομάδα ξεκίνησε με ένα εμφατικό «3 στα 3» τη σεζόν, κόντρα σε Πρωτέα Γρεβενών, Διόσκουρους Κοζάνης και Καρδίτσα, αλλά αμέσως ήρθαν δύο απανωτές ήττες από Καστοριά και Λάρισα. Η πορεία της συνεχίστηκε με άλλες τρεις νίκες, κόντρα στη Σιάτιστα και τις δύο ομάδες του Βόλου, την Νίκη και τη Μεταμόρφωση, ενώ επανήλθε η ελπίδα για κάτι καλύτερο. Κάπου εκεί, όμως, οι «γκέλες» ήρθαν η μία μετά την άλλη.
Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αίολο Αστακού, ο Ηρακλής πέτυχε μόλις μία νίκη στα επόμενα εννέα παιχνίδια και τα αποτελέσματα είναι σαφώς αντίθετα από τις αρχικές προσδοκίες. Πλέον, βρίσκεται ισόβαθμος με την Νίκη Βόλου στη 10η θέση, έχοντας πλεονέκτημα προσωρινά, λόγω της νίκης του στο πρώτο μεταξύ τους ματς και στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.
Όλα αυτά, οφείλονται πρωτίστως σε αγωνιστικούς λόγους, με την ομάδα να μοιάζει λίγο με... νοσοκομείο. Ήδη από την αρχή της σεζόν, έχει χαθεί εντελώς, λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού, ο βασικός φόργουορντ, Νίκος Παντελίδης, ο οποίος είχε προοριστεί ως ένα βασικό «γρανάζι της μηχανής». Η κάκωση συνδέσμων που έχει υποστεί ο Γιάννης Κόμαρης, είναι επίσης σημαντική, καθώς πρόκειται για το μπακ-απ της ομάδας στη θέση «4». Τελευταία πλήγματα, ήταν η ίωση, από την οποία ταλαιπωρήθηκαν, τόσο ο ίδιος ο κόουτς, όσο και ο Σπύρος Κέκελης, με αμφότερους να μην μπορούν να παραστούν στη Λάρισα, και την ομάδα να προπονεί ο βοηθός του κυρίου Τζιλίνη, Σάκη Παπανδρέου.
 Γίνεται κατανοητό, βέβαια, πως τα όνειρα της αρχής της σεζόν πήραν... απότομη προσγείωση στα σχέδια εκτάκτου ανάγκης για παραμονή, την οποία και όλοι θέλουν να διασφαλίσουν μαθηματικά, τάχιστα.