Αρχική

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν στις 12-01,  το απόγευμα, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, 51χρονη αλλοδαπή και ένας 53χρονος Έλληνας , για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς εντοπίστηκε η 51χρονη, η οποία παρέδωσε στον 53χρονο, -7- συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -350- γραμμαρίων.

Στη συνέχεια οι  ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 51χρονης στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -339- πακέτα τσιγάρων και -167- συσκευασίες καπνών, συνολικού βάρους -8- κιλών και -350- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των -140- ευρώ και -4- κινητά τηλέφωνα.

Οι  κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί, ενώ oι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.