Αρχική

Συνάντηση Σωματείων ΟΜΑΕ Βορείου Ελλάδος παρουσία του Υφυπουργού Μ. Παπαδόπουλου

Παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου αλλά και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων στην πρώην Νομαρχία Κοζάνης, η συνάντηση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) με τα σωματεία της Βορείου Ελλάδος, μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη στην Κοζάνη και είχε σαν στόχο την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή, όπως και τη διενέργεια περισσότερων αγώνων.

Στόχος της ετήσιας αυτής συνάντησης ήταν η εξέταση οργανωτικών ζητημάτων για τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους της ευρύτερης περιοχής για το 2015. Στη συνάντηση παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης. Το ενδιαφέρον για την συνάντηση ήταν μεγάλο από πλευράς των Σωματείων της Βορείου Ελλάδος καθώς εκφράστηκε το ενδιαφέρον για ανάληψη αγώνων σε διάφορες μορφές (Ράλλυ, Αναβάσεις, Δεξιοτεχνίες, Dragster και Drift).

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λίτσιος πρόεδρος του ΣΜΑ Κοζάνης: "Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση που γίνεται με τα αθλητικά σωματεία Βορείου Ελλάδος. Εφέτος αποφασίστηκε να γίνει στην Κοζάνη, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, του Διευθυντή των Αγώνων Αυτοκινήτου Ελλάδος, καθώς και τον γραμματεία της ΟΜΑΕ. Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι τα προβλήματα του σωματείου στη Βόρεια Ελλάδα, τους αγώνες όπως και το πρόγραμμα των αγώνων για του χρόνου. Ο ΣΜΑΚ έχει γύρω στα πενήντα μέλη, εκ των οποίων οι είκοσι επτά (27) είναι αγωνιζόμενοι αθλητές. Επίσης, οχτώ (8) άτομα είναι κριτές - χρονομέτρες. "Αν πάρουμε τους αγώνες που αιτηθήκαμε μας περιμένει μια δυνατή αγωνιστική χρονιά στην Κοζάνη", κατέληξε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, από την πλευρά του, τόνισε πως βρέθηκε στην Κοζάνη για να παραστεί στη συζήτηση με τα σωματεία της Βορείου Ελλάδος (Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου), προκειμένου να χαραχθεί ο δρόμος για το πρωτάθλημα του 2015, συναινετικά και με βάση τις δύσκολες δυνατότητες που υπάρχουν. "Στόχος της ΟΜΑΕ είναι η ανάδειξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο σύνολο της χώρας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα", σημείωσε ο ίδιος. Ο κ. Μιχελακάκης αναφέρθηκε και στην καταλληλότητα των δρόμων, λέγοντας πως η Ελλάδα ενδείκνυται για μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά η Βόρεια Ελλάδα δεν διαθέτει πολλές πίστες.

Η συνάντηση είναι σημαντική, τόνισε ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, γιατί "η Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτων, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι για εμένα προσωπικά είναι οι πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας. Το Υπουργείο Μεταφορών ασχολείται με το θεσμικό κομμάτι των αγώνων και πιστεύω ότι η ΟΜΑΕ μαζί με τους τοπικούς συλλόγους προωθούν την οδική ασφάλεια και δίνουν τη δυνατότητα στους έλληνες πολίτες να ευχαριστιούνται τους αγώνες αυτοκινήτου". Από την πλευρά του ο Θ. Καρυπίδης σημείωσε πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει διπλή ωφέλεια, γιατί πέρα από θέαμα που προσφέρει συνδράμει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια.