Αρχική

Σπουδαία φιλική νίκη για την ΑΕΠ Καραγιαννίων επί του Φ. Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ με σκορ 1-0.

Σπουδαία φιλική νίκη για την ΑΕΠ Καραγιαννίων επί του Φ. Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ με σκορ 1-0.

Η γηπεδούχος δείχνοντας χαρακτήρα νικητή και παίζοντας με όλα τα ατού της στο πρώτο μέρος, κατάφερε να βραχυκυκλώσει την αντίπαλο της να κλείσει καλά τους χώρους μπροστά απ’ την εστία του τερματοφύλακα της και να πρεσάρει ψηλά δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας της Κοζάνης. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Κοζάνης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι πιτσιρικάδες της ΑΕΠ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κρατώντας το 1-0 του πρώτου μέρους.

Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ θέλοντας να δει τις αντιδράσεις των παικτών του απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο όπως η φετινή ομάδα της Κοζάνης χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές του αποκομίζοντας σαφώς χρήσιμα συμπεράσματα.
Φάσεις και γκολ
Στο 10΄ κερδισμένο κόρνερ για την ΑΕΠ εκτέλεση απ’ τον ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ κεφαλιά από τον ΚΙΟΥΛΤΣΗ πάνω απ’ την γραμμή διώχνει ο ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ. 11΄ γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΠ ο ΤΟΠΑΛΗΣ ανεπιτυχώς προσπαθεί να κρεμάσει τον ΖΗΝΟΒΙΟ η μπάλα λίγο άουτ. 13΄ νέα ωραία εναλλαγή για την Κοζάνη με τους ΤΟΠΑΛΗ ΖΗΝΟΒΙΟ Νίκο τελευταία στιγμή απομακρύνει τον κίνδυνο με τάκλιν ο ΚΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ. 23΄ μαγική πάσα του ΜΕΤΙΚΑΝΟΥ στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Κοζάνης ο ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ θα πεταχτεί ανάμεσα στον εξελθών τερματοφύλακα της Κοζάνης και στον ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ και με ωραίο πλασέ θα περάσει την μπάλα πάνω απ’ τον τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0. 31΄ διπλή ευκαιρία για την Κοζάνη όταν ο ΤΡΑΥΛΟΣ θα ελιχθεί θα επιχειρήσει το σουτ ο τερματοφύλακας της ΑΕΠ θα αποκρούσει το ριμπάουντ θα πάρει ο ΤΑΦΑΡΛΗΣ οποίος και αυτός θα νικηθεί απ τον κήπερ των γηπεδούχων. 37΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν οι αμυντικοί των γηπεδούχων θα σταματήσουν για οφσάιντ η μπάλα θα πάει στον ΖΗΝΟΒΙΟ ο οποίος θα πλασάρει αλλά λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. 44΄ κόρνερ για τους γηπεδούχους εκτέλεση απ’ τον ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στο ύψος του πέναλτι δυνατό σουτ του ΜΕΤΙΚΑΝΟΥ ελάχιστα άουτ. 47΄ κόρνερ για την Κοζάνη σουτ του ΤΟΠΑΛΗ διώχνει η άμυνα. 49΄ φοβερή απόκρουση του ΜΑΓΟΥΛΑ για τους γηπεδούχους σε σουτ του ΤΟΠΑΛΗ. 50΄ παράλληλη σέντρα του ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Ι. τελευταία στιγμή διώχνει ο ΒΡΟΪΚΟΣ Χ. 64΄ σουτ του ΖΗΝΟΒΙΟΥ νέα θετική επέμβαση για τον ΜΑΓΟΥΛΑ. 70΄ νέο δυνατό σουτ του ΤΟΠΑΛΗ η μπάλα ψηλά πάνω απ’ τα δοκάρια. 85΄ ωραία εκτέλεση φάουλ για την ομάδα της Κοζάνης απ’ τα 25 περίπου μέτρα με τον ΤΟΠΑΛΗ λίγο άουτ απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 88΄ για τους γηπεδούχους όταν η μπάλα μετά απ’ απόκρουση των αμυντικών θα φτάσει στον ΠΟΥΤΑΧΙΔΗ ο οποίος απ’ τον χώρο του κέντρου θα επιχειρήσει να κρεμάσει τον ΓΚΑΡΑΒΕΛΗ ο οποίος τελευταία στιγμή θα μπλοκάρει την μπάλα.
Διαιτητής αγώνα ο κ. ΠΑΝΥΤΣΙΔΗΣ με βοηθούς τους κ. ΤΖΟΥΒΑΡΑ και ΣΠΕΝΤΖΑ.
ΑΕΠ Καραγιαννίων (Σαμαράς): Ζηνόβιος Στ. (46΄ Μαγούλας), Τοπαλίδης (46΄ Βρόϊκος Χ.), Καλλιανίδης (46΄ Τιούλης), Σαββίδης, Σαλονικίδης (46΄Βάλλας 66΄ Ταουσάνης 75΄ Αραβόπουλος), Μετικάνος (46΄ Πουταχίδης), Κιουλτζής, Δαϊνάς (46΄ Παυλίδης), Αλεξανδρίδης (25΄ Αντάμης), Καραγεώργος (62΄ Πιλικίδης), Θεοδωρίδης (70΄ Βροϊκος Λ) .
Κοζάνη Φ. Σ. (Παρασκευάς): Κοκκινίδης (46΄ Μακρής 62΄ Γκαραβέλης) Καραπατάκης, Κάλφας, Στεργιόπουλος, Συμεωνίδης, Ταφαρλής, Τοπάλης, Τσικόπουλος Ηλ, Ζηνόβιος Ν, Τσελεκίδης, Τραυλός. Επίσης αγωνίσθηκαν και οι: Κεϊσογλου, Κοσμίδης, Τσικόπουλος Ι, Μπίντσης.