Αρχική

Πρώτος Σύλλογος και το 2015 η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης (φωτο - βίντεο)

Για μία ακόμη φορά η πόλη της Χαλκίδας φιλοξένησε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Ανδρών –Γυναικών του Ολυμπιακού αγωνίσματος tae kwon do. Tο  πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Αθλητισμού της πόλης.

  Αθλητές, γονείς και φίλοι του αγωνίσματος που ήταν στην όμορφη και φιλόξενη πόλη της Χαλκίδας παρακολούθησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πολλούς διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος σε αυτό. Η διοργάνωση ήταν το προκριματικό στάδιο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα λάβει χώρα στις 12 με 18 Μαΐου 2015 στην Ρωσία.

     Από την Κοζάνη και τον σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης έλαβαν μέρος 11 αθλητές και κατάφεραν να πάρουν 3 εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και συνολικά κατέκτησαν 3 χρυσά μετάλλια, 1 χάλκινο και 3 πέμπτες θέσεις φέρνοντας τον σύλλογο για μία ακόμη φορά στην κορυφή, κατακτώντας την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη.               
 Οι αθλητές που κατέκτησαν  τα μετάλλια και τις πέμπτες θέσεις είναι οι εξής:
Μεχτερίδης Στέλιος του Μιλτιάδη - Χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg και εισιτήριο για το Παγκόσμιο
Τζέλλος Νικόλαος του Ιωάννη – Χρυσό μετάλλιο στην ολυμπιακή κατηγορία των  -80kg και εισιτήριο για το Παγκόσμιο
Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κωνσταντίνου – Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -87kg και εισιτήριο για το Παγκόσμιο
Χασιώτης Θοδωρής του Ιωάννη - Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87kg
ΠΕΜΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Γρίβας Γεώργιος του Ιωάννη  στην κατηγορία -63kg
Καραγκούλας  Στέργιος του Νικολάου στην κατηγορία -87kg
Τζέλλος Κλεάνθης του Ιωάννη στην κατηγορία -63kg
Σε δήλωσή του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος είπε: Είμαι πολύ περήφανος και πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία όλων των αθλητών μας παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της αγωνιστικής μας χρονιάς. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα των χώρων, πιο συγκεκριμένα αφαιρέθηκε το   50 % των ωρών  χρήσης του χώρου προπόνησης της ομάδας μας από το κλειστό γυμναστήριο όπου φιλοξενούνταν  η αγωνιστική μας ομάδα.
Ελπίζω και εύχομαι οι υπεύθυνοι να αποκαταστήσουν αυτή τη δυσλειτουργία σε μία χρονιά μάλιστα που θα έπρεπε να ενισχυθεί και όχι να μειωθεί διότι είναι ολυμπιακή χρονιά και έχοντας στην δύναμη του συλλόγου αθλητές εθνικού και παγκόσμιου επιπέδου γίνεται κατανοητό πως οι προπονητικές μας απαιτήσεις είναι αυξημένες. Καταφέραμε λοιπόν να πάρουμε για πρώτη φορά 3 εισιτήρια  στην κατηγορία των ανδρών για το Παγκόσμιο  πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ρωσία και δεν είναι μόνο αυτό!
 Για 12η χρονιά είμαστε στην κορυφή του αγωνίσματος στην γενική κατάταξη της χώρα μας ξεκινώντας από
Το 2003  –  2ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΩΝ -  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
το 2004  –  1ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΩΝ -  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
το 2005  –  1ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ
το 2006  –  1ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ
το 2007  –  2ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
το 2008  –  1 ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ -  ΓΥΝΑΙΚΩΝ
το 2009  –  1 ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
το 2010  –  1ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
το 2010  –  2ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΦΗΒΩΝ -  ΝΕΑΝΙΔΩΝ
το 2013  –  2ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
το 2013  –  1ος  ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
το 2014  –  1ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
το 2015  –  1ος ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεχίζοντας ο κ. Αλμασίδης τόνισε: Το δύσκολο νομίζω δεν είναι να μπορέσεις κάποια στιγμή να διακριθείς, το δύσκολο είναι να μπορέσεις να διατηρηθείς ψηλά κι εμείς μετά από όλα αυτά τα χρόνια και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να υπηρετούμε με σθένος αυτό που αγαπάμε, καμαρώνουμε που στην δύναμη της ομάδας έχουμε 5 Παγκόσμιους πρωταθλητές, 10 Πανευρωπαϊκές διακρίσεις, 2 Μεσογειακές, 2 Βαλκανικές, 3 Νοτιοανατολικής Ευρώπης και όλα αυτά ως μέλη της Εθνικής μας ομάδας.
Χαίρομαι που νέα παιδιά από την πόλη μας γίνονται άξιοι εκπρόσωποι αυτού του τόπου και σηκώνουν συχνά την Ελληνική σημαία ψηλά, εντός και εκτός συνόρων . Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους καθώς και τους συνεργάτες, προπονητές της ομάδας που όλοι μαζί με δουλειά και πίστη καταφέραμε  όλα αυτά.
 Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές για όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που μου προσφέρουν κάθε φορά τα οποία αποτελούν τροφή και δύναμη για μένα και με αφορμή αυτούς μπορώ και ζω. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κύριο Εφραιμίδη Παντελή, προπονητή του Α.Σ. Ωραιοκάστρου, που εδώ και 3 χρόνια φιλοξενεί τους αθλητές μας που είναι φοιτητές στην Θεσσαλονίκη και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνο προπονούνται εκεί. Κλείνοντας, να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς για τον διαρκή αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί.
Το Δ.Σ.  του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.