Αρχική

Παπανικολάου: «Πρέπει να σκεφτόμαστε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο»

Για τους υψηλούς στόχους της ομάδας του, του Ολυμπιακού, για ακόμα μια σεζόν μίλησε μετά το πέρας της αναμέτρησης των ερυθρόλυεκων με την ΑLBA Berlin στο ΣΕΦ ο εκ των πρωταγωνιστών ακόμα μιας νίκης, ο Κώστας Παπανικολάου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ματς: «Ήμασταν λίγο χαμηλά σε επίπεδο ενέργειας αναφορικά με την ομάδα που παίζαμε. Τρέχουν συνέχεια και το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν βάρκα γιαλό. Για αυτό στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε με τα παιδιά να βάλουμε ενέργεια και να κάνουμε ό,τι κάναμε».

Για το αν τους πείσμωσε η ήττα από τη Μακάμπι: «Πάντα όταν χάνεις ένα παιχνίδι σε πεισμώνει και στεναχωρεί. Βέβαια το πρόγραμμα δεν σε αφήνει να σκεφτείς πολλά, με τόσο κοντά παιχνίδια και ταξίδι. Αλλά σίγουρα στο τέλος έπαιξε το ρόλο του γιατί βγάλαμε εγωισμό.

Για το τι είναι αυτό που κάνει την ομάδα να δώσει το κάτι παραπάνω: «Δεν το ξέρω. Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Είναι το ενετικό. Το σημαντικό είναι όταν είσαι κουρασμένος να λες λίγο ακόμα, ένα κλικ ακόμα. Ένα ριμπάουντ, ένα τιπ στην μπάλα».

Για τον Βεζένκοφ και αν είναι εκείνος το παράδειγμα: «Μεγάλη κουβέντα να τη πω εγώ για μένα. Στο σύγχρονο μπάσκετ πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα καλά. Ο Βεζένκοφ μπορεί να κάνει πολλά και για αυτό είναι από τα καλύτερα 4αρια στη Ευρώπη. Αλλά το καθετί που φέρνει κάθε παιδί στο παρκέ είναι σημαντικό».

Για το αν η νίκη δίνει ηρεμία: «Σε μεγάλο βαθμό. Όταν η ομάδα και κερδίζει είναι πολύ σημαντικό και για την ηρεμία που θέλει η ομάδα».

Για το αν κάνει όνειρα για την ομάδα: «Τα όνειρα είναι ωραία και σου δίνουν κινητό και όσο φτάνεις πιο κοντά σου δίνει περισσότερη ενέργεια. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι έχεις την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όχι στην Ευρώπη».

Για τον χρόνο προετοιμασίας που έχουν οι παίκτες στη «διαβολοβδομάδα»: «Είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος και είναι δύσκολο να κάνουμε πολλά πριν από ένα ματς. Η πιο πολλή δουλειά γίνεται στην κατ’ιδιαν συζήτηση. Η προπόνηση είναι για να αισθανθείς τον εαυτό σου. Χρειάζεται υψηλή συγκέντρωση. Αλλά όλοι οι παίκτες της Euroleague έχουν μάθει να προσαρμόζουν το σώμα τους».

The post Παπανικολάου: «Πρέπει να σκεφτόμαστε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο» appeared first on Basketblog.