Αρχική

Πήρε κι αυτό το ντέρμπι ο Εορδαϊκός - Πέρασε κι από το Βελβεντό η ΑΕΚ - Νίκησε ο καλύτερος στην Ξηρολίμνη

ΘΡΙΛΕΡ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, ΜΑΛΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ  Η ΕΡΑΤΥΡΑ,  ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΙΟΥ !
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ-ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 1-1: Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση, αποτέλεσμα που δε βολεύει καμία ομάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38΄, όταν ο Μπάμπης Κεϊσογλου βρήκε τον Λεωνίδα Χαρίτωνα,

που ευστόχησε στο πλασέ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 78΄ με βολίδα του Τάσου Αραμαδανίδη στη γωνία της εστίας (η Μαυροπηγή φωνάζει ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ). Ευκαιρίες έχασαν οι Κεϊσογλου, Χαρίτων, Βλάχος, Π. Τσιντός, Ζαχαριάδης. Διαιτητής: Γεωργιάδης (Τζιαμπάζης, Λαμπριανίδης).

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Βαρβαρούσης, Τ. Μπάρμπας, Δημητρίου, Τσιαρτσιανίδης, ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, Γρ. Μπάρμπας, Λ. Αθανασιάδης (70΄ Μελίδης), ΧΑΡΙΤΩΝ, Παπάζογλου (50΄ Αν. Αθανασιάδης), ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ, Αγγελίδης.
ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Κυριακίδης, Σιώκλης (57΄ Ζαχαριάδης), Παρτάλης, Αλ. Αρσενίδης, Φολτόπουλος, ΧΡ. ΤΣΙΝΤΟΣ, ΝΤΑΛΑΚΑΣ (65΄ Πεϊνούδης), Βλάχος, Λιάπτσης, Λυκόπουλος, Β. Λόφτσαλης (46΄ ΑΡΑΜΑΔΑΝΙΔΗΣ). 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ-ΕΡΑΤΥΡΑ 1-0: Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ακαδημία στο γήπεδο Νεάπολης, απέναντι στην Εράτυρα. Το γειτονικό ντέρμπι είχε δυνατές μονομαχίες και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, δημιουργώντας πολλές φάσεις και έχοντας… 5 δοκάρια! Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο τερματοφύλακας Στράτος Σαριδάκης, που εξουδετέρωσε τετ-α-τετ με τους Καραμίκα, τσίτσαρη, Κ. Ζαρκοδήμο. Στο 2΄ σε τετ-α-τετ του Χόρχε Τσίτσαρη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, από κει και πέρα 4 δοκάρια είχε ο Θύμιος Κίλης (3 στο α΄, ένα στο β΄ μέρος), σε 2 σουτ εκτός περιοχής και 2 εκτελέσεις φάουλ! Από την άλλη, στο 37΄ φάουλ του Πατούρι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 75΄ κόρνερ του Ζιώγα, πετάχτηκε ο Γιώργος Λαδάς και με σουτ έκανε το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς. Πολλά παράπονα εξέφρασε η Εράτυρα για τον διαιτητή Σουλίδη και τον επόπτη Κουτζιακουτζίδη, ενώ χαρακτήρισαν άψογη τη Γκέκα. Οι άνθρωποι της Αναγέννησης φωνάζουν για σωρεία λαθών διαιτητή και επόπτη, επίσης έχουν παράπονα ότι ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Από τους φιλοξενούμενους κανείς δεν υστέρησε.
ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ: ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ, Δ. Τουλιόπουλος, Ζιώγας, ΛΑΔΑΣ, Χρ. Τουλιόπουλος, ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΟΥΡΙ, Δονούλης (62΄ λ.τ. Καλαϊτζής), Στεργιόπουλος (85΄ Ζησόπουλος), Χάλος, Αραβόπουλος (75΄ Ελευθεριάδης).
ΕΡΑΤΥΡΑ: Γ. Ζαρκοδήμος, Βλ. Φιλιππίδης, ΜΟΥΣΤΑ, ΚΙΛΗΣ, Μήλιος, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ, Τσιόρκας, Καραμίκας (60΄ Γκαραγκούνης), Τσίτσαρης (70΄ Αποστολίδης), Μ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, Κ. Ζαρκοδήμος.
ΑΡΔΑΣΣΑ-ΑΚΡΙΝΗ 1-1: Άλλη μια ισοπαλία για τον Μ. Αλέξανδρο, που παραμένει σε επίκαιρη θέση. Ο Απόλλων επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διανύει, παρά την κούραση από το ενδιάμεσο ματς κυπέλλου. Στο 41΄ ο Νίκος Αποστολίδης εξαπέλυσε δυνατό σουτ, ο Τρύφων Δημητριάδης δε συγκράτησε την μπάλα και 0-1, στο 51΄ ισοφάρισε ο Χρήστος Γεωργιάδης με πλασέ. Καλός ο διαιτητής Τσιμεντερίδης (Ξενακίδης, Τέμης).
ΑΡΔΑΣΣΑ: Τρ. Δημητριάδης, Γ. Δημητριάδης, ΧΡ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Καραγιαννάκης, Χινδιρίδης, ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ, Σαββίδης (75΄ Σαββίδης), Μίμτσης, Ρίζος (70΄ Προσκυνητόπουλος), ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Σερσέμης.
ΑΚΡΙΝΗ: Πατουλίδης, Κ. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ, Κατίδης (55΄ Γ. Αντωνιάδης), ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Τσανακτσίδης (75΄ Σπ. Αποστολίδης), Ν. Αποστολίδης, Ευθυμιάδης, Χατσίδης, Θαλαλαίος (63΄ Τσαβδαρίδης), Σαλονικίδης, ΓΑΡΣΛΙΑΝ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-3: Σταθερά πρώτος παραμένει ο Εορδαϊκός, ο οποίος στο ντέρμπι της Πτολεμαϊδας κέρδισε για 2η φορά φέτος την Αναγέννηση. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως ο Εορδαϊκός έπαιζε με αντίπαλο τον Μπερμπερίδη, που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε το επίπεδο του σκορ μόνο στο 3-1. Μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους ο Εορδαϊκός μπήκε πιο δυνατά αλλά αυτή που προηγήθηκε ήταν η Αναγέννηση που στη συνέχεια έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για να σημειώσει ακόμα ένα τέρμα. Από εκεί και μετά, όμως, ο Εορδαϊκός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, κυριάρχησε και κατάφερε να κάνει την πλήρη ανατροπή, να σημειώσει 3 τέρματα και ελέω Μπερμπερίδη να χάσει τουλάχιστον άλλα τόσα. Στο 15΄ πλασέ του Παρλάνη απέκρουσε ο Περπερίδης και ο Γιαλαμίδης έκανε το 1-0. Στο 37΄ ο Σερσέμης ισοφάρισε με δυνατό σουτ, στο 54΄ ο Μπερμπερίδης απέκρουσε διαδοχικά σουτ των Σερσέμη, Πακάλτση και ο Μαυροματίδης έκανε το 1-2. Στο 80΄ τυφλό «γέμισμα» του Τζουβάρα, λάθος του Ρισβάνη και ο Σερσέμης με κεφαλιά «κρέμασε» τον Μπερμπερίδη. Στο 2΄ μονοκόμματο σουτ του Τσακώνη απέκρουσε ο Μπερμπερίδης, στο 30΄ ο Περπερίδης απέκρουσε στο τετ-α-τετ του Γκέκα. Στο 40΄ αριστερό, μονοκόμματο σουτ του Μαυροματίδη και ο Μπερμπερίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα. Άριστη η διαιτησία του Ζούγρα (Τζουβάρας- Μπακατάρη)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπερμπερίδης, Βουγιούκας (76΄ Δινοβίτσης), Κοσμίδης, Γιαλαμίδης, Τσόμπο, Ρισβάνης, Θεοδουλίδης, Φαχαντίδης (55΄ Μυλωνάς), Γκέκας (73΄ Πολατίδης), Σαμαράς, Παρλάνης.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Περπερίδης, Πακάλτσης, Ακρ. Ακριτίδης, Π. Τσαγκαλίδης, Τζουβάρας, Συμεωνίδης, Σερσέμης (85΄ Αδαμίδης), Αμαραντίδης, Τσακώνης (74΄ Σουγιουλτζής), Ηλ. Τσαγκαλίδης, Μαυροαματίδης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΣΕΡΒΙΑ 2-1: «Με το ίδιο νόμισμα» πλήρωσε ο Μακεδονικός τον Τιτάν Σερβίων. Στον α’ γύρο κι ενώ ο Μακεδονικός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέσα στα Σέρβια, ο Τιτάν στο 93’ πήρε ανέλπιστο βαθμό. Οι όροι στο «στρατιωτικό» αντιστράφηκαν: ο Μακεδονικός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 55’ με αριστοτεχνικό φάουλ του Κουτζιακουτζίδη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 77’ με τον Μπέμπη και πήραν το ανέλπιστο τρίποντο στο 93’ με τον Αργυρόπουλο! Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, ο Μακεδονικός  για 75΄λεπτά ήταν  κακός και τα Σέρβια έξυπνα κρατούσαν τη νίκη. Στα τελευταία 15 λεπτά ο Μακεδονικός «ξύπνησε», έδειξε ψυχή, πίεσε και ανέτρεψε το σκορ. Ο Τιτάν με την απόδοσή του έδειξε ότι αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Διαιτητής: Σωτηριάδης (Χονδροματίδης, Μ. Παπαδόπουλος), ο Τιτάν εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ :Βαρυτιμίδης,  Μυλωνάς, Στ. Πιλικίδης, Αργ. Πιλικίδης, Αντωνόπουλος, Αργυρόπουλος, Ζαχαριάδης, Μπέμπης, Μαμάτσιος (84’ Γκούμας), Ουρμπάνικ, Σέχι.
ΣΕΡΒΙΑ: Βαρταλάμης, Νιζάμης, Αντάρας, Χαρίσιος, Βητόπουλος, Σαλτσίδης, Θεοδωρίδης (92’ Σιάμινος), Θώμος (87’ Μπάκανος), Μερόλι (76΄
Χρυσοστομίδης), Κουτζιακουτζίδης, Μπάρα.
ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-3: Ένα ημίχρονο άντεξε η νεανική ομάδα του Βελβεντού απέναντι στην έμπειρη ΑΕ Κοζάνης, που ήταν πιο εύστοχη και πήρε τη νίκη. Στο 9΄ ο Ελευθεριάδης έβγαλε τετ-α-τετ τον Ζήνωνα Πιτσιάβα, το «σκαφτό» πλασέ του οποίου βγήκε ελάχιστα άουτ. Στο 10΄ φάουλ του Σκρέκα, κεφαλιά του Πουλατσόγλου απέκρουσε ο Ζιώγας, νέα κεφαλιά του Μαντζώλα και 0-1, στο 24΄ ο Ευαγγέλου έβγαλε τετ-α-τετ τον Ελευθεριάδη, που πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 27΄ δυνατό κόρνερ του Ευαγγέλου αλλά κανείς δε βρέθηκα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, στο 46΄ σουτ του Σακαλή άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Μαντώς έβγαλε τετ-α-τετ τον Σκρέκα, που δεν αστόχησε (0-2), αλλά οι γηπεδούχοι φωνάζουν για οφσάιντ, στο 53΄ ο Καρανάνος απέκρουσε δύσκολα το βολέ του Μπαλάνη. Στο 85΄ σε αντεπίθεση, μπαλιά του Μαλούτα στον Σκρέκα, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Σακαλή και 0-3. Απαράδεκτος στον πειθαρχικό τομέα ο διαιτητής Μπαϊραμίδης, με πολλά λάθη και ο βοηθός Β. Ιωαννίδης, καλός ο Συμεωνίδης.
ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ζιώγας, Περιστέρης (80΄ Σαμαράς), Δροσίδης, Μπαλάνης, Διβηκέλης, Ευαγγέλου, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Ταϊρης, Τυρολόγος, Ζ. ΠΙΤΣΙΑΒΑΣ.
ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΚΑΡΑΝΑΝΟΣ, Σαλονικίδης, Μαυρόπουλος (70΄ Μαλούτας), Μαντζώλας, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Παπαθεοδώρου, ΣΑΚΑΛΗΣ, Μπαλίτσας (46΄ Μαντώς), ΣΚΡΕΚΑΣ, Ντούγκα (46΄ Παπαντωνίου).
«ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΑ»: Μετά από το παιχνίδι, ο προπονητής της ΑΕ Κοζάνης, Μάκης Μαλούτας, τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που έπαιξαν πολύ καλά και κέρδισαν δικαιότατα».
ΕΛΙΜΕΙΑ-ΕΛΑΤΗ 5-1: Με σούπερ πρωταγωνιστή τον Σάκη Τσικόπουλο, η Ελίμεια πέτυχε ευρεία νίκη. Ο Τσικόπουλος πέτυχε τέσσερα τέρματα, στο 42΄ (προηγήθηκε σουτ του Γιαπράκα), στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (προηγήθηκε σουτ του Μαυρίδη), στο 55΄ με «καρφωτή» κεφαλιά (μετά από σέντρα του Σιδέρη), στο 85΄ (με τεχνικό φάουλ). Στο 5΄ ωραία ενέργεια και σέντρα του Τσικόπουλου και με σουτ ο Τηλέμαχος Κοντοδήμος «άνοιξε» το σκορ, στο 81΄ φάουλ του Σ. Μπέσα απέκρουσε με τα πόδια ο Βήττας και ο Νίκος Πούλιος μείωσε. Στο 28΄ ακυρώθηκε γκολ του Σιδέρη, ως επιθετικό φάουλ, στο 61΄ κεφαλιά του Τσικόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 8΄ μονοκόμματο σουτ του Ρ. Μπέσα απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Βήττας. Ευκαιρίες έχασαν οι Ντίνας (14΄), Σιδέρης (24΄), Ρ. Μπέσας (31΄, 72΄), Τσικόπουλος (39΄). Καλός ο διαιτητής Πανυτσίδης (Κουντουράκης, Λαζαρίδης).
ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, Δημητριάδης, ΜΑΝΙΑΚΑΣ, ΓΙΑΠΡΑΚΑΣ, Μανώλας, Βοριαζίδης, Σιδέρης (70΄ Κολλυβάς), Παπαδόπουλος, Μαυρίδης, ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ (75΄ Τσακιλτζίδης), ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.


ΕΛΑΤΗ: Γκούμας, Λ. Ντίνας, Γ.Θ. ΓΡΙΒΑΣ, ΠΟΥΛΙΟΣ, Σ. ΜΠΕΣΑΣ, Τασιδήμος, Παρτάλης, Σφαλύρας, Ρ. ΜΠΕΣΑΣ, Απ. Ντίνας (46΄ Μαργαρίτης), Μπελεσιώτης. 
ΑΕΠ  Καραγιανίων – Μακεδονικός Φούφα  1-3: Σε ένα ωραίο παιχνίδι με σωρεία ευκαιριών και από τις δύο μεριές οι φιλοξενούμενοι πέρασαν από το γήπεδο της Ξηρολίμνης όπου παραδοσιακά δεν χάνουν από τους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο φουριόζοι μετά και την μεσοβδόμαδα πρόκριση τους στον τελικό του κυπέλλου αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.
Φάσεις και γκολ
1΄ φάουλ με εκτελεστή τον Τοπάλη η μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.
10΄ οι γηπεδούχοι στην επίθεση ο Καραγιάννης από πλάγια δεξιά θα πασάρει στον Μετικάνο αυτός θα δώσει δίπλα στον Βάλλα σουτ ψηλά άουτ η μπάλα.
17΄ ο Χατζηρούμπης θα αποφύγει από πλάγια δεξιά τον αντίπαλό του θα βγάλει συρτά στον Κεσκιλίδη σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τα πόδια ο Ζηνόβιος θα αποκρούσει.
19΄ ο Χατζηρούμπης θα σεντράρει αδράνεια της άμυνας θα πεταχτεί ο Σιδηρόπουλος και με κεφαλιά θα κάνει το 0-1.
22΄ νέα ωραία προσπάθεια του Χατζηρούμπη θα πασάρει στον Τοπάλη σουτ στα σώματα των αμυντικών κόρνερ.
31΄ στην επίθεση οι γηπεδούχοι με τον Καραγιάννη στον οποίο θα γίνει εμφανέστατο φάουλ ο διαιτητής θα δείξει παίζετε η μπάλα θα αποκρουσθεί από τους αμυντικούς θα φτάσει στον Τοπάλη ο οποίος από ελεγχόμενη θέση οφσάιτ θα φτάσει απέναντι από τον Ζηνόβιο και με σουτ θα κάνει το 0-2.
41΄ ο Μετικάνος θα πασάρει στον Σαββούδη σουτ ωραία θα μπλοκάρει ο Σακαρίδης.
43΄ στην αντεπίθεση οι φιλοξενούμενοι με τον Κεσκιλίδη απέναντι απ’ τον Ζηνόβιο νέα απόκρουση για τον τερματοφύλακα της ΑΕΠ.
46΄ ο Θεοδωρίδης θα βρεθεί μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή στο έδαφος ο διαιτητής παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων θα δείξει παίζετε.
47΄στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι από αριστερά σέντρα του Δούφα η μπάλα θα κοντράρει στον Τσίλη και θα βρει το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.
54΄ φάουλ με εκτελεστή το Μετικάνο από τα τριάντα μέτρα ο Σακαρίδης θα απογειωθεί στο δεξί παραθυράκι της εστίας του και θα βγάλει σε κόρνερ.
59΄ ο Πολυχρονίδης θα ελιχθεί από δεξιά θα μπει στην περιοχή των γηπεδούχων σουτ παρά την προσπάθεια του Ζηνόβιου 0-3.
61΄ ο Θεοδωρίδης θα δεχθεί γέμισμα από την περιοχή της ΑΕΠ από το Σαββίδη θα κοντρολάρει και με ωραίο πλασέ από πλάγια δεξιά θα μειώσει σε 1-3.
65΄ ο Αντάμης θα σουτάρει από πλάγια θα μπλοκάρει ο Σακαρίδης.
71΄ κόρνερ για τους γηπεδούχους ο Καραγιάννης θα δώσει στον Θεοδωρίδη αυτός δίπλα και μέσα στην περιοχή στον Αντάμη σουτ και ενώ η μπάλα πάει προς τα δίχτυα οι αμυντικοί θα διώξουν εκ νέου σε κόρνερ.
88΄ κόρνερ για την ΑΕΠ κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Καραγιάννη νέα κεφαλιά του Σαββίδη δύσκολα θα διώξει ο Σακαρίδης.
89΄ φάουλ εκτελεσμένο απ’ τον Μετικάνο δύσκολα θα διώξει σε κόρνερ ο Σακαρίδης.
90΄ κόρνερ εκτελεσμένο απ’ τον Μετικάνο κεφαλιά του Θεοδωρίδη νέα ωραία απόκρουση του Σακαρίδη.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Τσιγγέννη Αθ. και του Α΄ βοηθού του κ. Μπισούκη καλός ο Β΄ βοηθός κ. Κωνσταντινίδης.
ΑΕΠ Καραγιαννίων(Δημητριάδης) Ζηνόβιος Αλεξανδρής Βάλλας (30΄ Θεοδωρίδης) Σαββίδης Ζερβανταρίδης Ρόβας (74΄  Kugja) Τσίλης Μετικάνος Τσιαρσιώτης (46΄ Αντάμης) Σαββούδης  Καραγιάννης 
Μακεδονικός Φούφα (Καραγκιολίδης): Σακαρίδης, Ίτσκος, Κοτσαφίλιος, Λεμονής, Πολυχρονίδης, Φαχαντίδης (70΄ Μούκας), Δούφας (80΄ Συμεωνάκος), Σιδηρόπουλος (75΄ Γκόλης), Τοπάλης, Χατζηρούμπης, Θ. Κεσκιλίδης.