Αρχική

Ορεινός Λασσάνειος – Δρόμος Κυριακή 4 Μαΐου 2014

πρόσκληση λασσάνειος 2014Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης διοργανώνουν:

α) ορεινό λαϊκό ανώμαλο δρόμο 10,5χλμ στα μονοπάτια του Ψηλού Άη Λια στην πόλη της Κοζάνης και

β) περιπατητικό μη αγωνιστικό δρόμο 3 χλμ( Καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης- Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία – Καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης)

με τους παρακάτω όρους:

 

1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΜΑΙΟΥ 2014ΑΦΙΣΑ ΔΡΟΜΟΣ 2014

 

2) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

(Εκκίνηση-Τερματισμός):περιοχή Σμάθκο Κοζάνης, καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης

 

3) ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

α) Αγώνα 10:00 π.μ.

β) Περιπατητικός μη αγωνιστικός δρόμος 10:15 π.μ.

 

4) ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:

α) 10,5 χλμ. αγώνας ανώμαλου δρόμου

β) 3 χλμ (περιπατητικός μη αγωνιστικός)

 

5) ΕΠΑΘΛΑ:

ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 10,5 ΧΛΜ

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

6) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Έχουν όλοι οι ελεύθερα αθλούμενοι, καθώς και αθλητές συλλόγων. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό, να είναι σωματικά υγιείς ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

 

 

7) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται:

α) στο ΔΑΚ Κοζάνης (2461034311 Αλέκος Πελέκας),

β) στα γραφεία του ΣΕΟ Κοζάνης στη διεύθυνση Κ. Ντιούφα 2 Κοζάνη, (6977464725, Γκαραβέλλας Σπύρος)

γ) στο email:[email protected]

δ) fax 2461025909

μέχρι το Σάββατο 3-5-2014.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα 4-5-2014 από τις 8:30 π.μ.- 9:45 π.μ. στη γραμματεία του αγώνα.

Το έντυπο της δήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τo προμηθευτούν από το ΔΑΚ Κοζάνης, τα γραφεία του ΣΕΟ Κοζάνης και από την ηλ. διεύθυνση www.seokozanis.gr (διαθέσιμο από την Τρίτη 11-3-2014)

 

8) ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Στον αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί νερού.

• Στον αγώνα θα παραβρίσκεται γιατρός.

• Κόστος συμμετοχής για τα 10,5χλμ – 5 ευρώ. (Πληρωμή είτε στα γραφεία του συλλόγου μέχρι 3-5-2014 είτε στη γραμματεία του αγώνα κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής )

• Δωρεάν η συμμετοχή στον περιπατητικό δρόμο (μη αγωνιστικός)

• Δώρα στον 1ο νικητή και στην 1η νικήτρια του αγώνα των 10.5χλμ, αθλητικά παπούτσια της New Balance από το Xplo shop Alexakis, Ι.Τράντα 19 Κοζάνη, www.xplo.gr

• Σήμανση αγώνα με υλικά από την New Balance

• Χορηγία σε τρόφιμα και νερά από τα ζαχαροπλαστεία «Ρωξάνη»

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΜΑΙΟΥ 2014

9:00-9:45: Παραλαβή αριθμών συμμετοχής από την αφετηρία (καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης, ΣΜΑΘΚΟ)

10:00: Εκκίνηση του αγώνα

12:00: Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίων αθλητών

12:15: Απονομή επάθλων – γεύμα

Περιγραφή των διαδρομών

Αγώνας 10.5 χλμ

Εκκίνηση της διαδρομής: Θέση Σμαθ΄κο, καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης.

Στρίβουμε αμέσως δεξιά και κινούμαστε για 350 μ. σε άσφαλτο. Ύστερα στρίβουμε αριστερά στο χωματόδρομο. Στο 1 χλμ. μετά την εκκίνηση φτάνουμε στον ασφάλτινο δρόμο τον οποίο διασχίζουμε και 50 μ. πιο κάτω εισερχόμαστε ξανά σε χωματόδρομο. Ανηφορίζουμε για λίγο ακολουθώντας το δρόμο ακολουθεί κατηφόρα και 500 μ.περίπου πιο κάτω στρίβουμε αριστερά πάνω από το παλιό νταμάρι. Μπαίνουμε στο κυρίως μονοπάτι. Στο 2.8 χλμ διασχίζουμε το δρόμο που οδηγεί στην κορυφή του λόφου. Στο 3.1 χλμ βρίσκεται ο πρώτος σταθμός εφοδιασμού στον οποίο θα υπάρχουν νερά. Ανηφορίζουμε για 200 μ. φτάνοντας δίπλα στο μνήμα. Ακολουθεί κατηφορική διαδρομή μήκους 1χλμ. υψομετρικής διαφοράς 180 μ. στην οποία χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και φτάνουμε στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής στο 4.1 χλμ . Η ανηφόρα των 500 μ. οδηγεί στο χαρακτηριστικό πέτρινο ορόσημο με τη σημαία στην κορυφή του. Στρίβουμε δεξιά και κατηφορίζουμε ελαφρώς για 900 μ. φτάνοντας στο 5.5 χλμ της διαδρομής. Επιλέγουμε το αριστερό τμήμα στη διακλάδωση του μονοπατιού κι ανεβαίνουμε την πλαγιά, υψομετρικής διαφοράς 200 μ,. διαμέσου της θέσης Λούκι ή Αγριοπεριστερώνες μέχρι την κορυφή του λόφου στο 6.7 χλμ στην οποία βρίσκεται ο 2ος σταθμός εφοδιασμού με νερό. Κινούμαστε κατηφορικά σχεδόν παράλληλα με τη διαδρομή ανόδου και στρίβουμε αριστερά στο μονοπάτι προς τη θέση Ζωνάρια. Στο 7.6 χλμ στη διασταύρωση στο πεύκο στρίβουμε δεξιά και κατηφορικά μέχρι να συναντήσουμε το χωματόδρομο στο 8.9 χλμ. Στροφή αριστερά επάνω κι ακολουθώντας τη σηματοδοτημένη διαδρομή φτάνουμε στο τερματισμό που είναι και το σημείο εκκίνησης του αγώνα.

Περίπατος 3 χλμ

Εκκίνηση της διαδρομής: Θέση Σμαθ΄κο, καταφύγιο ΣΕΟ Κοζάνης.

Εκκίνηση με αντίθετη φορά από αυτή των αθλητών του δρόμου των 10.5 χλμ. Κινούμαστε προς Βορρά και στα 150 μ. στρίβουμε στο πλακόστρωτο μονοπάτι που μας οδηγεί στην εκκλησία του Κοσμά του Αιτωλού. Κατηφορίζουμε το χωματόδρομο και στρίβουμε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία (Ψηλός Άη Λιας). Η διαδρομή είναι παράλληλη με αυτή των δρομέων οπότε θα λειτουργήσει σαν κινούμενη εξέδρα δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους περιπατητές να χειροκροτήσουν τους δρομείς των 10,5 χλμ σε 3 σημεία του αγώνα πέραν από αυτό του τερματισμού. Επίσης η εκκλησία θα είναι ανοιχτή την ημέρα του αγώνα λόγω της εορτής των Μυροφόρων.

 

Οδηγίες για το Σμα΄θκο την θέση εκκίνησης των αγώνων

Στο google maps επιλέξτε διεύθυνση προορισμού Νικ. Αποστόλου 2 Κοζάνη Τ.Κ 50100

 

Από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα φτάνουμε στον Κόμβο της Εγνατίας Νο 11 (Καλαμιάς ) και κινούμαστε προς Κοζάνη. 7.7. χλμ μετά στρίβουμε ανοιχτά αριστερά προς Σιόποτο για 960 μ. 2η στροφή δεξιά για 650 μ. Στρίβουμε αριστερά όπως δείχνει η πινακίδα και σε 960μ. καταλήγουμε στο Σμαθ΄κο.

 

Από τη Λάρισα μπαίνουμε στην είσοδο της πόλης της Κοζάνης και φτάνουμε στον κυκλικό κόμβο. Στρίβουμε αριστερά και περνώντας τον 2ο κυκλικό κόμβο κινούμαστε αριστερά στην οδό Κ. Γκέρτσου για 1.1 χλμ. Φτάνουμε στην πλατεία Συντάγματος και κατευθυνόμαστε όπως δείχνουν οι πινακίδες προς Ιωάννινα Καστοριά Γρεβενά. Στρίβουμε αριστερά στην οδό 3η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στην Ανδρέα Παπανδρέου η οποία μας οδηγεί στην έξοδο της πόλης σε 1.2 χλμ. Στον κυκλικό κόμβο στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε ευθεία. Στα 500 μ. στρίβουμε δεξιά προς Σιόποτο για 960 μ. 2η στροφή δεξιά για 650 μ. Στρίβουμε αριστερά όπως δείχνει η πινακίδα και σε 960μ. καταλήγουμε στο Σμαθ΄κο.