Αρχική

Ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας

Με τη συμμετοχή 250 αθλητών-δρομέων από όλη την Ελλάδα διεξήχθησαν ο 1ος Ημιμαραθώνιος και ο Λαϊκός δρόμος που διοργάνωσαν ο δήμος Εορδαίας και ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας, στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας.

Η αφετηρία του λαϊκού δρόμου των 8 χλμ. έγινε από την τοπική κοινότητα Άρδασσας, ενώ η εκκίνηση των δρομέων για τον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. έγινε από την τοπική κοινότητα Φούφα.

Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ο πρώτος δρομέας  Κοσμάς Πλακεντάς κατάφερε να τερματίσει σε πολύ καλό χρόνο και ευχήθηκε η διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό. Ήταν ένας άρτια διοργανωμένος αγώνας και οι συμμετέχοντες δρομείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες αθλητές, ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο αθλητισμός, το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της Εορδαίας με τις σημαντικές δράσεις των αθλητικών φορέων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής».

Ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Κεσκερίδης ευχαρίστησαν όλους τους αθλητές, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία Πτολεμαϊδας για τη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου Εορδαίας που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν με θεατρικό δρώμενο από την ομάδα ενηλίκων του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, υπό την επίβλεψη της εμψυχώτριας Μάρθας Μαυρίδου. Μικροί και μεγάλοι χειροκρότησαν θερμά το θέαμα. Παράλληλα, λειτούργησαν περίπτερα των αθλητικών σωματείων της Εορδαίας στον ίδιο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις αθλητικές ομάδες της Πτολεμαΐδας να παρουσιάσουν το έργο τους.

Μεταφέροντας μέρος της συγκομιδής κυπέλλων οι αθλητικοί σύλλογοι «Απόλλων», «Αρίων», «Εορδαϊκή Δύναμη TAE KWON DO», «Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας», «Αίολος Μακεδονίας» και «Δελφίνια Πτολεμαϊδας» παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους, ενώ με δικό της περίπτερο συμμετείχε και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας.

Το Σάββατο 29 ήταν μέρα αγώνων κολύμβησης στο δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας και αγώνων στίβου, πάλης και μπάσκετ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση προγραμμάτων ιδιωτικών γυμναστηρίων στο ΔΑΚ, ενώ ακολούθησε η βράβευση Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Αθλητικών Σωματείων της Εορδαίας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε «στο πλαίσιο του εορτασμού οφείλαμε να αναδείξουμε ανθρώπους που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πορεία αυτού του τόπου. Μεγάλο κεφάλαιο για την περιοχή είναι ο  αθλητισμός, στον οποίο η Εορδαία έχει παράδοση, ενώ μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να ανοίξουμε σημαντικούς δρόμους για τη πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας».