Αρχική

Οι αιχμές του Μητροπολίτη Παύλου προς τη Ρωσία λίγο πριν τον καθαγιασμό των υδάτων στην Κοζάνη

Οι αιχμές του Μητροπολίτη Παύλου προς τη Ρωσία λίγο πριν τον καθαγιασμό των υδάτων στην Κοζάνη

Αιχμές για τη Ρωσία άφησε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος λίγο πριν πετάξει τον ιερό σταυρό στα νερά της Κοζάνης, ανήμερα των Θεοφανίων.

Όπως φαίνεται ο Μητροπολίτης, αυτές τις άγιες μέρες δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα όσα κάνει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και ύστερα από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στον ουκρανικό λαό, η μοσχοβίτικη εκκλησία εξακολουθεί να ευλογεί.

«Είναι αμαρτία ορθόδοξοι να σκοτώνουν ορθόδοξους και το χειρότερο να ευλογεί η μοσχοβίτικη εκκλησία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν δίστασε φυσικά να αναφερθεί και στη δική μας «αιώνια» απειλή, την Τουρκία που προκαλεί άπαντες με την πρώτη ευκαιρία.

«Εύχομαι ειρήνη στην Ελλάδα γιατί έχουμε αυτό τον αιώνιο… τον Τούρκο που συνέχεια απειλεί την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία γιατί αυτό που συμβαίνει είναι αμαρτία. Εκεί έφτασε ο άνθρωπος, σε αυτό το κατάντημα» είπε ο μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος και συνέχισε με τον κόσμο να παρακολουθεί.

«Τα όσα κάνουν οι παπάδες στη Ρωσία δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και για εμάς. Δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς ότι αφού έτσι κάνουν οι δεσποτάδες εκεί γιατί να μην γίνει και εδώ. Όχι αγαπητοί μου. Στο δικαστήριο όταν πηγαίνει κανείς, προσπαθεί να στηρίξει τον εαυτό του. Δεν λέει τι έκανε ο ένας και ο άλλος».