Αρχική

Νέος Άρης Αργίλου: Απαντήσεις και ερωτήματα σε δημοσίευμα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης

aris_argilou 1) Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης στην ανακοίνωση της είπε:

            “Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, παρότι δεν επιθυμεί να ταλαιπωρεί το φίλαθλο κόσμο της περιοχής με συνεχή δημοσιεύματα, οφείλει να απαντήσει στην πρόσφατη ανακοίνωση του “Νέου Άρη” Αργίλου.“

            Σας ρωτάμε, από πότε η ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου θεωρείτε ταλαιπωρία;

            2) Η δημοσιοποίηση της αλήθειας δεν είναι ταλαιπωρία.

            3) Ο σύλλογος μας ποτέ δεν είπε ότι έχει έννομο συμφέρον για οποιεσδήποτε παραβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα πρωταθλήματα στα οποία αναφερθήκαμε.

            4) Όσον αφορά την ερμηνεία των κανονισμών, σχετικά με την αποπληρωμή των οικονομικών ποινών, σωματείων και ποδοσφαιριστών, ο Π.Κ. είναι ξεκάθαρος! (βλ. Π.Κ. Άρθρο 33, παρ. 1).

            Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης δεν τον εφάρμοσε!

            Εμμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση. Στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής 2ος Όμιλος 2014-2015, από μέρους της Ε.Π.Σ. (μη εφαρμόζοντας τον κανονισμό) έγινε αλλοίωση της βαθμολογίας.

            5) Η Ε.Π.Σ. δήλωσε ότι δύο αντίπαλοι του σωματείου Κεραυνός Πετρανών υπέβαλαν ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή ενός εκ των τιμωρημένων ποδοσφαιριστών. Γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί πουθενά τα αποτελέσματα αυτών των ενστάσεων;

            6) Στο δημοσίευμα της η Ε.Π.Σ. δηλώνει πως:

            “Δε συμβαίνει καθημερινά να τιμωρείται ερασιτεχνικός σύλλογος με τέτοιον μεγέθους πρόστιμο.”

            Σας απαντάμε πως, ούτε επίσης συμβαίνει καθημερινά να γίνονται τέτοιου μεγέθους πλαστογραφίες ή καταγγελίες για πλαστογραφίες.

            Κι όμως εσείς δε δείξατε ανάλογο ενδιαφέρον (δε δείξατε κανένα ενδιαφέρον!!!) για να διερευνηθούν ή να προωθηθούν στα αρμόδια όργανα, οι καταγγελίες μας.

            Να σημειωθεί ότι εσείς ο ίδιος κ. Πρόεδρε δημόσια είπατε, κατά λέξη ότι για την ποινή των Πετρανών “…και ενδιαφέρθηκα και έκανα ότι μπορούσα, και όταν ήρθε η απόφαση ξανακάναμε έγγραφο προς την Ε.Π.Ο. όπου ζητήσαμε διευκρινήσεις για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε…”.

            Τι έγγραφο ξανακάνατε κ. Πρόεδρε; Και πιο έγγραφο είχατε κάνει αρχικά; Δημοσιοποιήστε τα επίμαχα έγγραφα.

            Στις καταγγελίες μας γιατί δε δείξατε παρόμοιο ενδιαφέρον κ. Πρόεδρε; Ή κάνετε διαχωρισμό στον τρόπο αντιμετώπισης των σωματείων και στα προβλήματα αυτών; Θεωρήσατε ασήμαντες τις καταγγελίες μας; Μόνο το σωματείο των Πετρανών έπρεπε να διασωθεί; (σε βάρος άλλων σωματείων)

            7) Η Ε.Π.Σ. δήλωσε επίσης:

            “Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης συναισθανόμενη το δυσβάστακτο οικονομικό πρόστιμο του «Κεραυνού» Πετρανών, πρότεινε στο σωματείο να εξοφλήσει το ποσό των 2.500 ευρώ όπως κι έγινε, να συνεχίσει να αγωνίζεται και με δόσεις να τακτοποιήσει το υπόλοιπο ποσό.”

            Κ. Πρόεδρε εσείς είπατε, δημόσια, κατά λέξη “…η απόφαση της Ε.Π.Ο. έπρεπε ήδη να έχει εκτελεστεί και ότι είστε υπόλογοι εάν δεν εφαρμόσετε την απόφαση…”. Τι άλλαξε;

            Γιατί όμως δεν ανακοινώσατε δημόσια ότι κάνατε διακανονισμό για την αποπληρωμή του προστίμου;

            Γιατί, εφόσον συναισθάνεστε το “δυσβάσταχτο πρόστιμο” (και σύμφωνα με παρόμοιες πράξεις της Ε.Π.Ο. προβήκατε σε διακανονισμό, όπως δηλώσατε), τιμωρήσατε το σωματείο Κεραυνός Πετρανών και δεν κάνατε καλύτερο διακανονισμό;

            Η ευαισθησίας σας περιορίζεται μόνο σε χρονικά διαστήματα λίγων ημερών;

            8) Η τοποθέτηση της Ε.Π.Σ. Κοζάνης στο σχετικό της δημοσίευμα για την υπόθεση των πλαστογραφιών αναφέρει:

            “Όταν γνωστοποιήθηκε στην Ε.Π.Σ. Κοζάνης αυτό το γεγονός από το σωματείο του “Νέου Άρη Αργίλου”, η απάντησή της ήταν ότι δε μπορεί να ακυρώσει δελτία που εξέδωσε η Ε.Π.Ο. και επειδή δε διαθέτει εργαστήριο γραφολογικών εξετάσεων αλλά ούτε και δικαστές στις Επιτροπές της , παρέπεμψε τον κ. Καλαφατίδη και το σύλλογό τον στην Ε.Π.Ο. και μάλιστα τον παρείχε , ως όφειλε , όλα τα στοιχεία (φωτοτυπίες αιτήσεων μεταβολών κ.λ.π.) για την προσφυγή τον στην ομοσπονδία.“

            Δηλώσατε ότι οφείλετε να απαντήσετε στη ανακοίνωση μας, αλλά δεν απαντήσατε ποτέ και σε καμία από τις καταγγελίες μας.

            Ποτέ δε σας ζητήσαμε να ακυρώσετε τα δελτία που εξέδωσε η Ε.Π.Ο.

            Ποτέ δε σας ζητήσαμε να κάνετε γραφολογική εξέταση.

            Αντίθετα πλέον ζητάμε και καλούμε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης Σάββα Χρήστο και τον Γεν. Γραμματέα της Ε.Π.Σ. Πέτρο Κυρζόπουλο να δημοσιεύσουν το αποδεικτικό παραπομπής μας προς την Ε.Π.Ο. στο οποίο φαίνεται ότι η Ε.Π.Σ. δηλώνει αναρμόδια για να εκδικάσει τις καταγγελίες περί παράτυπων-παράνομων μεταγραφών, καθώς και το αποδεικτικό κοινοποίησης αυτής σε εμάς. Ή οποιοδήποτε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι απαντήσατε στις καταγγελίες μας, καθώς και το αποδεικτικό κοινοποίησης αυτού σε εμάς.

            Επίσης λέτε πως μας βοηθήσατε παρέχοντας μας φωτοτυπίες των αιτήσεων μεταβολών (εμείς συμπληρώνουμε, ”έπειτα από δική μας αίτηση”). Όμως κ. Πρόεδρε στην Ε.Π.Ο. στείλατε τα ίδια αντίγραφα με αυτά που δώσατε σε εμάς;

            Κ. Πρόεδρε εκεί στην Ε.Π.Σ. γνωρίζεται τους κανονισμούς; Εάν ναι τότε, εξαιτίας της “αδιαφορίας-αμέλειας” σας στις καταγγελίες μας, παραγράφηκαν τα αδικήματα των ποδοσφαιριστών (Ψαλλίδας Βάιος του Χρήστου, Χαραλαμπίδης Γεώργιος του Αλέξανδρου, Κυριαζής Κων/νος του Ηρακλή, Δάρρας Γεώργιος του Κων/νου),που εμπίπτουν στον Κανονισμό Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών άρθρο 15 (Ειδικές διατάξεις), παρ. 8. ευνοώντας και τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον σύλλογο Κεραυνός Πετρανών (βλ. Άρθρο 15, παρ. 8γ). Υπήρχε δόλος στην πράξη σας αυτή;

             Αφού θεωρείται ότι η υπόθεση των πλαστογραφιών είναι τελειωμένη, τότε σας ενημερώνουμε ότι για εμάς τίποτα δεν έχει τελειώσει.

            Τα γραπτά μένουν… !!!

            9) Δηλώσατε ότι δε διαθέτεται εργαστήριο γραφολογικών εξετάσεων. (Ούτε η Ε.Π.Ο. διέθετε εργαστήριο γραφολογικών εξετάσεων αλλά ενήργησε σύμφωνα με τον κανονισμό.)

            Άρα συμπερασματικά παραδέχεστε ότι δε είστε σε θέση, σε μία επόμενη παρόμοια περίπτωση, να διασφαλίσετε την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τα οποία εσείς διοργανώνεται.

            10) Στην ανακοίνωση μας με ημερομηνία 14/5/2015 και αρ. Πρωτ. 51 όσα αναφέρουμε είναι αληθινά και τεκμηριωμένα. Εμείς απλή αναφορά των αληθινών γεγονότων κάναμε και κάνουμε!

            Αν κάποια από αυτά που δηλώνουμε είναι αναληθή, τότε τα “επίμαχα” σχόλια μας δηλώνουμε ότι είναι τουλάχιστον άστοχα.

            Και αν θεωρείτε ότι όσα αναφέρουμε είναι ψεύδη, διαψεύστε μας.

            11) Αλλά κ. Πρόεδρε η ειρωνεία στο κείμενο σας δεν αρμόζει στο θεσμό που εκπροσωπείτε. Τον κανονισμό για το που πρέπει να πληρωθούν οι χρηματικές ποινές τον γνωρίζουμε. Εμείς ούτε υπουργοί θέλουμε να γίνουμε,ούτε πρόεδροι της Ε.Π.Ο. Κάποιοι άλλοι διεκδικούν αξιώματα όπως τα περιγράφεται.

            Ποτέ δε σας αποκαλέσαμε άσχετους! Το αντίθετο…!

            Εν κατακλείδι σήμερα, ημέρα Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 18:00, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Κοζάνης έχει καλέσει τον Πρόεδρο του συλλόγου μας προς απολογία για την προηγούμενη ανακοίνωση μας.

            Δεν πρέπει να σας καλέσει και εσάς κ. Σάββα Χρήστο η Π.Ε./Ε.Π.Ο. προς απολογία; Δηλώσατε δημόσια ότι η απόφαση της Π.Ε./Ε.Π.Ο. είναι παράλογη. Άρα και εσάς πρέπει να σας παραπέμψουν για παραβίαση του Πειθαρχικού Κώδικα άρθρο 25, παρ. 1 (Δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και ομάδων). Και αυτό εμείς πρέπει να το κάνουμε…;

            Εάν για όλα αυτά θεωρούμαστε γραφικοί, τότε ναι, αποδεχόμαστε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

            Εκ νέου λοιπόν καλούμε το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κοζάνης να διαψεύσει τα λεγόμενα μας.           

            Επιμένουμε στο ότι έπρεπε να είχατε ήδη δηλώσει παραίτηση!!!

          Υ.Γ. Εμείς μιλάμε πάντα με αποδείξεις και ντοκουμέντα!

                                                                             Ο Πρόεδρος

                                                                        ΚΑΛΑΦΑΤΙΔΗΣ Γ. Ιωάννης