Αρχική

Μπαράζ Ανόδου: Με το δεξί ο Εορδαϊκός (φωτο - βίντεο)

Εορδαϊκός - Αστραπή Μεσοποταμίας 1-0 
Αν και ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Εορδαϊκός πήρε αγχωτική νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στην Αστραπή Μεσοποταμίας. Ο Εορδαϊκός στο α’ ημίχρονο ήταν καταιγιστικός, δημιούργησε  πολλές ευκαιρίες αλλά από τη μια το άγχος και η αστοχία κι από την άλλη ο τερματοφύλακας της Μεσοποταμίας Κωνσταντίνου δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ.


Στο β’ ημίχρονο όμως, αν και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Εορδαϊκός κατάφερε στο 62’ με γκολ του Τζουβάρα να ξεκλειδώσει την άμυνα της Αστραπής και να πάρει το σημαντικό γι’ αυτόν τρίποντο.
Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς Γρεβενά Αεράτα και Θύελλα Φιλώτα.
Το φιλμ του αγώνα
Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Εορδαϊκός και μόλις στο πρώτο λεπτό το σουτ του Σερσέμη κοντραρίστηκε τη τελευταία στιγμή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω, κόρνερ. Αμέσως μετά σέντρα του Ακριτίδη σουτ του Μαυροματίδη δεν βρήκε το στόχο και στο 9ο κόρνερ Σερσέμη κεφαλιά του Τζουβάρα δύσκολη απόκρουση από τον Κωνσταντίνου.
Στο 11’  ο Συμεωνίδης σέντραρε ο Μαυροματίδης σούταρε αλλά η μπάλα δεν βρήκε το στόχο.
Στο επόμενο λεπτό η πρώτη και μοναδική ευκαιρία για την Μεσοποταμία όταν ο Στεργίου εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και ο κίνδυνος έφυγε.
Στο 14’  ο Σερσέμης έδωσε στον Συμεωνίδη που σούταρε αλλά ο Κωνσταντίνου απέκρουσε και πάλι.
Στο 21’  ο Μαυροαματίδης ελίχθηκε επιχείρησε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Αστραπής έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την πρώτη εκτέλεση οι αμυντικοί έδιωξαν σε νέο κόρνερ και από την εκτέλεση του ο Τσαγκαλίδης Π. έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.
Στο 22’  Η. Τσαγκαλίδης έκανε την μπροστινή μπαλιά ο Μαυροαματίδης έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα για μια ακόμη φορά δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 39’  ο Τσαγκαλίδης Η. εκτέλεσε φάουλ ο Κωνσταντίνου απέκρουσε νέο σουτ του Συμεωνίδη άουτ.
Το γκολ τελικά ήρθε στο 60’  όταν ο Η. Τσαγκαλίδης εκτέλεσε κόρνερ ο Τσακώνης έπιασε τη κεφαλιά ο Κωνσταντίνου απέκρουσε ενστικτωδώς η μπάλα έφτασε στον Πακάλτση που γύρισε και ο Τζουβάρας από κοντά έκανε το 1-0.
Στο 90’ ο Τσακώνης σούταρε αλλά ο Κωνσταντίνου και πάλι είπε όχι και στο 93ο κόρνερ Συμεωνίδη κεφαλιά Πακάλτση έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Λαμπριανίδης.
 Εορδαϊκός: Περπερίδης, Νίκου, Ακριτίδης Α., Πακάλτσης, Τσαγκαλίδης Π. (88ο Λιάμης), Τζουβάρας, Τσακώνης, Σερσέμης (66ο Αμαραντίδης), Συμεωνίδης, Τσαγακλίδης Η. (85Ο Σουγιουλτζής), Μαυροματίδης.
Αστραπή Μεσοποταμίας: Κωνσταντίνου, Λαμπριανίδης, Μούσιας (65’  Κοτανίδης), Σαββίδης, Καραμανίδης Γ., Ξανθόπουλος, Λέκος, Σαλονικίδης Κ., Κουσίδης (81’ Καραμανίδης Λ.), Τσακλίδης, Στεργίου (81’  Σαλονικίδης Δ.)
Τα αποτελέσματα
Εορδαϊκός – Αστραπή Μεσοποταμίας 1-0
Γρεβενά Αεράτα – Θύελλα -Φιλώτα 1-1
Βαθμολογία
Εορδαϊκός 3
Θύελλα Φιλώτα 1
Γρεβενά Αεράτα 1
Αστραπή Μεσοποταμίας 0
 Επόμενη αγωνιστική (14/5)
Θύελλα Φιλώτα – Εορδαϊκός
Αστραπή Μεσοποταμίας-Γρεβενά Αεράτα
Ο Εορδαϊκός τίμησε …
Στο ημίχρονο η διοίκηση του Εορδαϊκού τίμησε την πρωταθλήτρια tae kwon do Γκανίδου Ειρήνη. Για την προσφορά του στην ομάδα τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον φυσιοθεραπευτή  Κωνσταντίνο Ιωαννίδη.
 Επίσης τιμήθηκαν ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σταματιάδης Νίκος και ο πρώην πρόεδρος του Εορδαϊκού Θεοφράστου Χαράλαμπος, την τιμητική πλακέτα του εκλιπόντος Θεοφράστου παρέλαβε η κόρη του.