Αρχική

Με είκοσι δύο μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του συλλόγου “Μακεδονική Δύναμη” Κοζάνης, από το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae-Kwon-Do, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη

makedoniki_A8ANASIOSΜε είκοσι δύο μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του συλλόγου “Μακεδονική Δύναμη” Κοζάνης, από το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae-Kwon-Do, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 12-13-14 Απριλίου 2014.

Η ένωση Tae-Kwon-Do Βορείου Ελλάδος, σε ένα εγχείρημα ανάπτυξης του αθλήματος, αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία το πρώτο κλιμάκιο.

Σε έναν χώρο 1000 τ.μ. δημιούργησε εγκαταστάσεις, όπου οι αθλητές που θα απαρτίζουν το κλιμάκιο αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντιούνται τα Σαββατοκύριακα και να κάνουν κοινές προπονήσεις με τους προπονητές του κλιμακίου.

Έτσι λοιπόν, πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, ανδρών-γυναικών, του οποίου οι πρωταθλητές θα αποτελούν και επίσημα πλέον το κλιμάκιο της Βορείου Ελλάδος.

Από την πόλη της Κοζάνης και το σύλλογο “Μακεδονική Δύναμη” συμμετείχαν 44 αθλητές, από τους οποίους οι 23 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο και να κατακτήσουν έξι χρυσά μετάλλια και έξι εισιτήρια του κλιμακίου, τέσσερα αργυρά και δεκατρία χάλκινα.

 

Τα μετάλλια πήραν οι εξής:

1)Χρυσό μετάλλιο, Τεληκωστόγλου Απόστολος, κατηγορία -80

2)Χρυσό μετάλλιο, Καραγκούλας Στέργιος, κατηγορία -78

3) Χρυσό μετάλλιο, Μπουντιούκος-Σπινάρης Αθανάσιος, κατηγορία +65

4)Χρυσό μετάλλιο, Μπουντιούκος-Σπινάρης Νικόλαος , κατηγορία -61

5)Χρυσό μετάλλιο, Νικολαΐδου Αναστασία, κατηγορία -59

6)Χρυσό μετάλλιο, Παπαδόπουλος Χρήστος, κατηγορία -65

7)Αργυρό μετάλλιο, Παυλίδου Μαρία, κατηγορία -46

8)Αργυρό μετάλλιο, Τζέλλου Αικατερίνη, κατηγορία -63

9)Αργυρό μετάλλιο, Διάφας Παναγιώτης, κατηγορία -53

10)Αργυρό μετάλλιο, Μπαντιούκας Γεώργιος, κατηγορία -45

11) Χάλκινο μετάλλιο, Τσαβδαρίδου Δ. Ελισάβετ, κατηγορία -63

13) Χάλκινο μετάλλιο, Τσαβδαρίδου Άννα-Μαρία, κατηγορία -37

14) Χάλκινο μετάλλιο, Τσαβδαρίδου Κ. Ελισάβετ, κατηγορία -55

15) Χάλκινο μετάλλιο, Γεροντίδης Ιωάννης, κατηγορία -37

16)Χάλκινο μετάλλιο, Γκαραβέλλα Αικατερίνη-Ιωάννα, κατηγορία -41

17) Χάλκινο μετάλλιο, Γρίβας Γεώργιος, κατηγορία -63

18)Χάλκινο μετάλλιο, Ζήσης Νικόλαος, κατηγορία +57

19)Χάλκινο μετάλλιο, Καρυπίδου Αναστασία, κατηγορία -49

20)Χάλκινο μετάλλιο, Μαλούτα Ερασμία, κατηγορία -51

21) Χάλκινο μετάλλιο, Μουρατίδου Κυριακή, κατηγορία -59

22)Χάλκινο μετάλλιο, Παπαδόπουλος Ε. Ιωάννης, κατηγορία -61

23) Χάλκινο μετάλλιο, Παπαδόπουλος Σ. Αθανάσιος, κατηγορία -55

 

 

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας της Μακεδονικής Δύναμης, κ. Αλμασίδης Χρήστος, ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ομάδα, για πολλούς λόγους. Καταρχήν, για την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των αθλητών, διακριθέντων και μη.

Παρατηρούμε ότι συνεχώς αλλάζει η αγωνιστική παρουσία των αθλητών της ομάδας προς το καλύτερο από αγώνα σε αγώνα, καινούρια παιδιά συνεχώς συμμετέχουν και διακρίνονται και υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα καθώς νέοι αθλητές θα στελεχώσουν το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος.

Οι αθλητές μας διαρκώς αλλάζουν επίπεδα, γεγονός που με χαροποιεί, διότι σε μια εποχή όπου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περνά την πιο δύσκολη περίοδο του, εμείς έχουμε καταφέρει και κρατάμε ψηλά τα όνειρα αυτών των παιδιών.

Έξι αθλητές μας θα είναι μέλη του κλιμακίου Βορείου Ελλάδος, ένα προστάδιο αγωνιστικό, και ελπίζουμε σύντομα να είναι και μέλη της Εθνικής ομάδας της χώρας μας, όπως όλα αυτά τα χρόνια οι μεγάλοι αθλητές της ομάδας μας, οι οποίοι κατέχουν πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους. Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Μανώλη Χρήστο και το Δ.Σ. της Ε.ΤΑ.ΒΕ για τη πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος. που σαν στόχο έχει την ανάπτυξη του αγωνίσματος του T.K.D.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρωταθλητές του συλλόγου, Μεχτερίδη Στέλιο πρωταθλητή Ευρώπης, Τεληκωστόγλου Απόστολο παγκόσμιο πρωταθλητή, και Γρίβα Γεώργιο πρωταθλητή Ελλάδος, πρότυπα ανθρώπων και αθλητών για τους μικρότερους αθλητές, που είχαν τη διάθεση να παρευρεθούν, να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν σε όλη την ομάδα παρ’ όλες τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, καθώς και τους γονείς των αθλητών που παραβρέθηκαν το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο πρωτάθλημα (αξία έχει η συμμετοχή), καθώς και τους προπονητές, και εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

matiesstasport.blogspot.com